• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2021

11:36

OTKRIVENO, OVAKO SE NAMEŠTAJU UTAKMICE U SRBIJI! Bivši trener Obilića i sudija sve objasnili! Zvezda i Partizan ne nameštaju!

Fudbal

OTKRIVENO, OVAKO SE NAMEŠTAJU UTAKMICE U SRBIJI! Bivši trener Obilića i sudija sve objasnili! Zvezda i Partizan ne nameštaju!

Podeli vest

Srpski fudbal potresa nova afera oko nameštanja utakmica, a posle prvih informacija da UEFA sumnja na dve utakmice, navodno je čak šest mečeva pod istragom

FSS je već pokrenuo istragu, a bivši sudija Rade Đurović i poznati trener Dragan Okuka govorili su o ovoj temi u Jutarnjem programu K1 televizije poručivši da je to "stari problem našeg fudbala".

- Šta, samo dve utakmice su prijavljene? - rekao je Đurović, koji je kako kaže dok je bio u sudijskoj organizaciji pokušao da se bori protiv koruptivnih radnji, ali su pritisci bili preveliki.

- Da su to privatni klubovi niko ne bi nameštao utakmice. Kladionice su interes svih klubova i na veliki uplatama se dešavaju režiranja. Iz UEFA su stigle informacije na osnovu uplata na Dalekom istoku, poseduju timove koji analiziraju utakmice i oni su došli do saznanja da su to isti klubovi. Sigurno su analizirali više njihovih utakmice i videli sumnjiv rezultat, zato su te ekipe prijavile. Zašto smo mi ćutali, zar je trebalo UEFA da prepozna devijantne pojave? - upitao je Đurović i podsetio da je jedina kazna u srpskom fudbalu bila za Kabel i Smederevo, ali da je i tu bilo apsurda.

Foto: fss.rs

 

- Dok država ne odluči da očisti fudbal kao što to čisti od kriminala  teško to organi FSS mogu sami da reše. Radio sam u Poljskoj gde je bila velika afera, izbacili su tri-četiri kluba u poslednji rang, sedam-osam trenera, 50 fudbalera, 20 predsednika klubova, bilo je rigorozno, potom je ligu kupio francuski kanal. Našu ligu neće niko, jer nije poštena, ne mora da bude kvalitetna! - poručio je Okuka i rekao da je slična operacija bila i u Kini.

Okuka je potom objasnio kako se nameštaju rezultati. Kaže da je dovoljno da trojica ili četvorica igrača znaju za nameštaljku  -golman i štoper i da se to dešava u manjim klubovima gde su plate manje, a za sve se pita pojedinac.

Foto: Starsportphoto

Dragan Okuka

- Mislim da u Srbiji treneri ne učestvuju u nameštanjima, jer su nebitni sem u Zvezdi i Partizanu. A opet s druge strane mislim da Zvezda i Partizan ne učestvuju u tim radnjama, to se pre svega odnosi na manje klubove. Zvezda i Partizan daju po 3-4 gola na utakmici, nema interesa tih ljudi - kazao je Okuka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Oradea

pre 3 godine

Zvezda I Partizan ne namestaju!? Sta je ovo.. Prvoaprilska Sala?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija