• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2021

11:14

ŠTA KAŽU KLADIONICE, ko će osvojiti Evropsko prvenstvo?

Fudbal

ŠTA KAŽU KLADIONICE, ko će osvojiti Evropsko prvenstvo?

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Francuske osvojiće predstojeće Evropsko prvenstvo, smatraju mnogi analitičari, ali i vodeće svetske kladionice.

Bukmejkeri su na trijumf "galskih petlova" ponudili prosečnu kvotu 5,46, a zatim najveće šanse daju Englezima sa kvotom 6,09, pa Belgijancima sa 6,92.

Evropski šampionat počeće 11. juna utakmicom Turska - Italija u Rimu. Biće ovo prvi, a kako su najavili iz UEFA, verovatno i jedini put da se turnir održava širom kontinenta. Utakmice će biti odigrane u 11 gradova - Amsterdamu, Bakuu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu, Sankt Peterburgu i Sevilji. Svuda će se igrati pred publikom, s tim što će samo u Mađarskoj biti dozvoljene pune tribine, dok će na ostalima broj gledalaca biti ograničen.

Venger veruje svojima

KVOTE
OSVAJAČ


Francuska 5,46
Engleska 6,09
Belgija 6,92
Nemačka 8,50
Španija 8,88
Portugal 9,32
Italija 11,86
Holandija 13,37
Danska 27,41
Hrvatska 36,83
Turska 54,56....

Uprkos tome što su Francuzi i Englezi najveći kandidati za osvajanje šampionata, najrealniji rival "trikolorima" u finalu je Belgija. Razlog je u tome što postoji velika verovatnoća da će se Francuska i Engleska sresti pre finala.

Čuveni francuski trener Arsen Venger, koji je slavu stekao vodeći londonski Arsenal duže od 20 godina, smatra da izabranici Didjea Dešana nemaju ravnopravnog konkurenta.

- Francuska je superfavorit na Evropskom prvenstvu pre svega zato što je na prethodnom Svetskom prvenstvu pokazala koliko je bolja od svih. Reč je o mladoj ekipi koja još nije dostigla vrhunac. Zamislite kakav napadački potencijal ima ekipa sa Mbapeom, Benzemom i Grizmanom? Gde su tu Koman i ostali? Francuska na klupi ima igrače koji bi u svakom drugom timu bili najveće zvezde - kaže Venger i dodaje da bi Holandija mogla da napravi iznenađenje i stigne do završnice.

Foto: ap photo

 



Napadač Totenhema Hari Kejn predvodiće Engleze sa kapitenskom trakom oko ruke. Najboljem strelcu Premijer lige u protekloj sezoni daju najveće šanse da bude i prvi golgeter Evropskog prvenstva, iako "gordi Albion" neće imati tako lake rivale u grupi: Češku, Škotsku i Hrvatsku.
 

Foto: Tanjug/AP

 


 

NAJBOLJI STRELAC


Hari Kejn (Engleska) 6,5
Romelu Lukaku (Belgija) 8
Kilijan Mbape (Francuska) 9
Kristijano Ronaldo (Portugal) 13
Karim Benzema (Francuska) 17
Memfis Depaj (Holandija) 21
Robert Levandovski (Poljska) 21
Ćiro Imobile (Italija) 26
Antoan Grizman (Francuska) 26
Timo Verner (Nemačka) 26

- Smatraću karijeru neuspešnom ako je završim bez trofeja sa reprezentacijom. Engleska 55 godina čeka na uspeh fudbalskog tima. Moj otac je imao dve godine kad smo osvojili Mundijal. Verujem da sad imamo dovoljno jak tim da možemo da donesemo trofej. Biće izuzetnih rivala poput Francuske, Belgije, Nemačke, Španije, Italije, ali verujem da sa svima možemo da izađemo na kraj - poručuje Kejn.

Nemci za Leva

Nemačka je tek na četvrtom mestu najvećih kandidata za trofej, a na listi potencijalnih najboljih strelaca od Nemaca se najbolje kotira Timo Verner na desetom mestu. As Bajerna Serž Gnabri poručuje da će "panceri" na EP igrati za selektora Joakima Leva, koji će posle turnira napustiti reprezentaciju.

- Želimo da mu priuštimo oproštaj u velikom stilu. On je jedan od najuspešnijih nemačkih selektora svih vremena i zaslužio je da "izginemo" za njega na ovom turniru. Što se tiče kritika na naš račun i generalnog raspoloženja nacije, najbolje ćemo odgovoriti pobedama - naglašava Gnabri.



NAJVIŠE GOLOVA
Španija 5
Belgija 6
Engleska 6
Holandija 7,5
Italija 8

NAJMANJE GOLOVA
Mađarska 6
S. Makedonija 6,5
Finska 8
Slovačka 10
Škotska 11

NAJBOLJI GOLMAN
Džordan Pikford (Engleska) 5
Stiv Mandanda (Francuska) 5
Tibo Kurtoa (Belgija) 5
Manuel Nojer (Nemačka) 6
David de Hea (Španija) 7
NAJBOLJI IGRAČ
Kilijan Mbape (Francuska) 11
Antoan Grizman (Francuska) 17
Hari Kejn (Engleska) 17
Bruno Fernandeš (Portugal) 17
Ilkaj Gundogan (Nemačka)

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija