• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: beta

11.06.2021

10:32

RONALDOVO PETO EVROPSKO PRVENSTVO U NIZU! Juri rekord, može da postane najbolji strelac ikada!

reuters

Fudbal

RONALDOVO PETO EVROPSKO PRVENSTVO U NIZU! Juri rekord, može da postane najbolji strelac ikada!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Portugala braniće ove godine titulu prvaka Evrope, a na predstojećem takmičenju moći će da računa na jednu od najtalentovanijih generacija.

Portugal je do prethodne titule došao sa samo jednom pobedom u regularnom toku meča, a od ove generacije očekuje se mnogo ubedljivija igra.

Na ovom prvenstvu Kristijano Ronaldo Juventus pokušaće da obori rekord i postane najbolji strelac evropskih prvenstava, pošto se prethodno izjednačio sa Mišelom Platinijem na prvom mestu sa devet golova.

Portugalci će igrati u Grupi F protiv Mađarske (Budimpešta), Nemačke (Minhen) i Francuske (Budimpešta).

- Imam veliko poverenje u svoje igrače i uveren sam da je Portugal kandidat za titulu - rekao je selektor Fernando Santoš.

Foto: reuters

 



Igrači koji će pored Ronalda činiti glavni deo tima su Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Bernardo Silva (Mančester siti), Ruben Dijas (Mančester siti) i Diogo Žota (Liverpul).

Mnogi igrači napredovali su u odnosu na prošlu godinu, kada je prvenstvo trebalo da se održi, ali je odloženo zbog pandemije korona virusa.

Žota je tada igrao za Vulverhempton, dok je sada redovan član ekipe Liverpula, a za selekciju je u međuvremnu postigao šest golova na 12 utakmica.

Dijas igra mnogo bolje u Sitiju, Bruno Fernandeš (Mančester junajted) postao je ključni igrač svoje ekipe, a Feliks je sa Atletikom uspeo da osvoji titulu prvaka Španije.

Foto: reuters

 



Titulu u portugalskom prvenstvu osvojio je Sporting iz Lisabona, a iz tog tima na Evropsko prvenstvo ići će napadač Pedro Gonsalveš.

- Spisak nije napravljen za dva, tri dana. Ako sam pozvao ove igrače, to je zato što svi imaju odličan kvalitet - dodao je Santoš.

Moglo bi biti još više talenta u portugalskom timu da igra i mladi fudbaler Vulverhemptona Pedro Neto koji propušta EURO zbog povrede kolena.

Odbranu tima će predvoditi 38-godišnji Pepe (Porto), koji je na prošlom finalnom meču prvenstva bio proglašen za najkorisnijeg igrača.

Foto: reuters

 


Ronaldo će igrati na svom petom uzastopnom evropskom prvenstvu i pokušaće da svom imenu doda još jedan rekord. On će pokušati da obori rekord po broju golova za jednu od reprezentacija, koji drži Iranac Ali Daei sa 109 golova. Ronaldu nedostaje šest golova da izjednači rekord.

Napadač Juventusa je za selekciju Portugala postizao gol svake godine, od prvog 2004.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija