• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2021

15:19

POLA SRBIJE NE MOŽE DA GLEDA EP! "Junajted grupa nikada RTS-u nije ponudila pravo na prenos Evropskog prvenstva u fudbalu"!

Reuters

Fudbal

POLA SRBIJE NE MOŽE DA GLEDA EP! "Junajted grupa nikada RTS-u nije ponudila pravo na prenos Evropskog prvenstva u fudbalu"!

Podeli vest

U našoj zemlji mečevi Evropskog prvenstva prenose samo na kablovskoj televiziji preko SBB, pa polovina Srbije ne može da gleda jedno od najznačajnijih sportskih takmičenja godine!

Kako je Informer pre nekoliko dana preneo Radio-televizija Srbije nudila je sedam miliona evra "Junajted mediji" Dragana Šolaka za prava na prenos utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu, ali tajkun nije želeo ni da razgovara o tome!

Foto: tanjug/ap photo/reuters

 

Radio-televizija Srbije ističe u saopštenju da je pokušala da obezbedi prenose mečeva.

- Radio-televizija Srbije na sve raspoložive načine pokušala je da obezbedi prenos tekućeg Evropskog prvenstva u fudbalu, kako bi svi građani Srbije, kao i prethodnih godina, mogli da prate ovaj fudbalski događaj na Javnom servisu. Od ranije je poznato da su prava prenosa ovog prvenstva u vlasništvu Junajted grupe, koja nikada nije ponudila prava prenosa RTS-u. Iako nismo dobili ponudu za otkup prava, RTS je na svoju inicijativu pokrenuo razgovore sa više ljude iz Junajted grupe. Poslednji put, 21. maja, uživo na sastanku između generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i izvršne direktorke kompanije Junajted medija Aleksandre Subotić, RTS je predao dopis i zvaničnu ponudu za otkup prava na prenos EP. Odgovora na ponudu nije bilo, pa je generalni direktor RTS-a 10. juna još jednom uspostavio kontakt sa izvršnom direktorkom Junajted medije i u telefonskom razgovoru upitao da li ćemo dobiti odgovor na našu ponudu. Odgovor je glasio "Nemam ponudu za vas za EP". Na zahtev da tu odluku dobijemo i zvaničnim putem, Aleksandra Subotić, niti SMS porukom, niti zvaničnim dopisom, nikada nije odgovorila.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiki

pre 2 godine

Boli Vas uvo sto niste dobili odgovor.Vazno je da vi uzimate pretplatu i prikazujete Bolji zivot,Srecne ljude,Kamiondzije...RTSa da nema trebalo bi ga izmisliti.Naplacuje najgori proizvod koji prodaje narodu...i uzima dobru lovu.Vi ste majstori.

Nebojša

pre 2 godine

Šta je problem? Što RTS nije kupio prava? Izgleda skupljali da daju Gavrilović ima jer je Zlatko izgubio 20000 DEM. Zašto bi neko prodavao nešto ako je procenio da će zaraditi više. Ako u RTS-u ne znaju kako se kupuju prava to je njihov problem. Nažalost i naš u ovom trenutku.

Srbin

pre 2 godine

Komunjare iz RTS-a naučili da im se ceo život nudi ,da se mole i da im se poklanja a da za sve to naplaćuju debele pare na silu putem obavezne pretplate,sad kad su karte otvorene jadni oni niko im NENUDI mos mislit bas privatnika briga ko su i sta su.Privatnik dao pare,izborio se da preuzme prenos i naravno hoce da zaradi,sta je tu čudno i nenormalno osim u očima nesposobnog kadra RTS-a?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17