• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2021

23:22 >> 19:16

POZNATA JOŠ DVA UČESNIKA NAREDNE FAZE TAKMIČENJA! Belgijanci i Holanđani SIGURNI u grupi! Kraj za MAKEDONCE! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

POZNATA JOŠ DVA UČESNIKA NAREDNE FAZE TAKMIČENJA! Belgijanci i Holanđani SIGURNI u grupi! Kraj za MAKEDONCE! /FOTO/

Podeli vest

Gotov je još jedan takmičarski dan na Evropskom prvenstvu

Tokom dana odigrana je poslednja utakmica drugog kola u grupi B, a Belgija je nakon velikog preokreta savladala Dansku. 

Imali su Danci više od igre u prvom poluvremenu, napad Belgije nije funkcionisao, ali je Roberto Martinez u drugom poluvremenu "u vatru" bacio Kevina De Brujnea i tok utakmice se totalno promenio! 

Foto: Tanjug/AP

Vezista Mančester sitija je upisao gol i asisnteciju u nastavku i doneo tri boda Belgiji, ali i prolaz u narednu fazu takmičenja, dok su Danskoj ostale samo teoretske šanse da mogu da izađu iz grupe. 

Druga dva današnja meča igrana su u ovkriu grupe C nakon kojih je postalo jasno da će Holandija kao prva završiti prvu fazu takmičenja. Lale su u Amsterdamu veoma sigurnom igrom slomile otpor nezgodne Austrije uz novu perfektnu partiju Denzela Damfrisa koji je postigao drugi gol na turniru, ali i bio zaslužan za penal koji je realizovao Memfis Depaj - 2:0.

Foto: Tanjug/AP

U drugom meču grupe, Ukrajina je posle velike borbe u Bukureštu uspela da savlada Severnu Makednoniju koja je izgubila šanse za prolaz u narednu rundu takmičenja - 2:1- 

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina - Severna  Makedinija 2:1 (2:0)
Jarmolenko 29, Jaremčuk 34 - Alioski 56

Danska - Belgija 1:2 (1:0)
Pouslen 2 - Azar 55, De Brujne 70

Holandija - Austrija 2:0 (1:0)
Depaj 10p, Damfris 67

HOLANDIJA - AUSTRIJA 2:0 (1:0)

90. minut - KRAJ! Holandija upisuje drugu pobedu i prvo mesto u grupi!

67. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Uvek Holandija izbaci novog superstara na velikim takmičenjima, a putem Dejlija Blinda, Memfisa Depaja i ostalih velikana krenuo je Denzel Damfris. Nakon pobedonosnog gola protiv Ukrajine, bek PSV-a pogađa mrežu rivala i protiv Austrije - 2:0!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme! Rani gol Holanđana značajno je uticao na spor ritam meča u prvih 45 minuta!

10. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Srušen je Denzel Damfris u kaznenom prostoru rivala, a sudija Orel Grinfeld pokazao je na belu tačku. Za razliku od njegovih prethodnika, Memfis Depaj je bio siguran i pogodio sa "kreča" - 1:0!

1. minut - Utakmica je počela!

HOLANDIJA (5-3-2): Stekelenburg - Damfris, De Fraj, De Liht, Blind, Van Anhold - De Ron, Vajnaldum, De Jong - Veghorst, Depaj

AUSTRIJA (4-4-2): Bahman - Lajner, Dragović, Hintereger, Ulmer - Baumgartner, Šlager, Lajmer, Alaba - Gregorič, Zabicer

 

20:46 - Hrvatski štoper Dejan Lovren ističe da je njegov tim najbolji kada je najteže!

20:28 - Još jedan negativan rekord mogao bi da padne do kraja Evropskog prvenstva, pošto je već posle šest takmičarskih dana promašeno već četiri penala, opširnije OVDE

20:06 - Napadač Danske, Jusuf Poulsen postigao je drugi najbrži gol u istoriji EURA!

 

DANSKA - BELGIJA 1:2 (1:0)

70. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Potpuni preokret u Kopenhagenu, ušao je Kevin De Brujne i okrenuo meč naglavačke! Eden Azar je sada proigrao De Brujnea koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio malu mrežu za 1:2!

55. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Izjednačila je Belgija nakon sjajne kontre koju je otvorio Romelu Lukaku. Proigrao je napadač Kevina De Brujnea koji je nesebično poslao loptu na drugu stativu gde je u gol zakucao Torgan Azar - 1:1!

Foto: Tanjug/AP

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme! Izuzetna igra Danske koja je bila bolji rival tokom prvih 45 minuta, imali su Skandinavci i nekoliko dobrih prilika, ali je Kurtoa dobro reagovao. Sa druge strane, Lukaku je potpuno odsečen. 

2. minut - GOOOOOOOOOL! Ogromna greška Džejsona Denajera na startu meča, koristi to Jusuf Poulsen i postiže gol posle samo 100 sekundi - 1:0!

1. minut - Utakmica je počela!

Danska (4-3-3): Šmajhel - Kristensen, Kjer, Vesergard, Mele - Vas, Hojbjerg, Dilejni - Polsen, Damsgard, Brajtvajt

Belgija (3-4-3): Kurtoa - Aldervejreld, Denajer, Vertongen - Menije, Tiljemans, Dendonker, Azar - Mertens, Lukaku, Karasko

 

17:42 - UEFA je zapretila savezima zbog mrdanja reklamnog materijala, slede kazne!

17:22 - Škot Džon Mekgin napravio je šalu na račun Kristijana Ronalda zbog pomeranja flašica koka - kole!

 

UKRAJINA - SEVERNA MAKEDONIJA 2:1 (2:0)

Drugo poluvreme

83. minut - Reagovao je VAR i Ukrajinci su dobili penal. Loptu je na "kreč" stavio Ruslan Malinovski, ali je njegov udarac zaustavio Stole Dimitrievski!

56. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Pao je Goran Pandev u petercu rivala, a sudija je odmah pokazao na belu tačku. Alioski je preuzeo odgovornost, Buščan mu je odbranio, ali je vezista Makednije popravio grešku i smanjio zaostatak svog tima - 2:1!

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

Kraj prvog poluvremena, Ukrajina je golovima Jarmolenka i Jaremčuka napravils veliki korak ka pobedi nad Makedonijom.

39. minut - Pandev je postigao gol, ali je dosuđen ofsajd.

34. minut - GOOOOL! Nakon gola Jarmolenko je upisao i asistenciju idealnim dodavanjem sa desnog boka koje je Jaremčuk rutinski pretočio u vođstvo. 

29. minut - GOOOOL! Karavaev je petom asistirao u petercu, a Andrij Jarmolenko je pogodio usamljen na drugoj stativi.

 

Foto: Tanjug

 

22. minut - Ukrajina napada, a napadi uglavnom idu po boku. 

11. minut - Umalo vođstvo Ukrajine. Jaremčuk je izašao sam ispred gola Makedonaca, ali je odugovlačio i na kraju hteo da asistira pa ga je Velkovski ga je stigao.

7. minut - Prvi udarac ka golu reprezentacije viđen je u 8. minutu kada je Malinovski snažno šutirao, ali je golman Dimitrievski sjajno intervenisao. 

1.minut - Utakmica je počela. Sa centra je krenula reprezentacija Severne Makedonije.

 

 

Foto: Tanjug

 

 

- Uskoro počinje utakmica.Trenutni se intoniraju himne reprezentacija!

Stadion: Arena Nacionala.  Sudija: Fernando Rapalini

Ukrajina: Bushan - Karavajev, Zabarnji, Mativjenko, Mikolenko - Stepanenko - Jaromalenko, Šaparenko, Zinčenko, Malinovski - Jaremčuk

Severna Makedonija: Dimitrijevski - Ristovski, Velkovski, Musliu - Nikolov, Ademi, Spirovski, Alioski - Bardi - Pandev, Elmas

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

14:30 - Neverovatna scena dogodila se na konferenciji za medije reprezentacije Rusije. Kristijano Ronaldo je pre samo par dana sklonio flašice Koka - Kole aludirajući da je to piće nezdravo, a trener Rusije Stanislav Čerčešov je imao svoj odgovor.

13:50 - Navijači Severne Makedonije okupirali su ulice Bukurešta. Njihovu reprezentaciju u 15 časova očekuje meč protiv Ukrajine.

13.14 - Pol Pogba je proglašen za igrača utakmice, a to su potvrdile i brojke. Imao je čak 12 oduzetih lopti, što je rekord u dosadašnjem delu prvenstva. Osvojio je čak 13 duela, iznudio četiri faula, imao 82 odsto procenat uspešnih dodavanja.

Foto: Tanjug/AP

 

12:47 - Golman Švajcarske, Jan Zomar otišao je u Nemačku povodom rođenja drugog deteta. Nije poznato da li će se vratiti na poslednju utakmicu u kojoj Švajcarska igra sa Turskom.

12.00 - Mnogi su oduševljeni igrom reprezentacije Italije koja je sa dve pobede već obezbedila plasman u narednu rundu. Azuri su pobedili Tursku, potom i Švajcarsku, ali Patrik Vijera i dalje sumnja u azure. 

- Mislim da su prve dve utakmice Italijana bile lagane utakmice. Naravno... morate da pobedite ekipu koja izađe ispred vas, ali i dalje imam sumnje da su Italijani ekipa koja može da ode do kraja turnira - rekao je Vijera.

Foto: ap photo

 

11.15 - Kristijanu Eriksenu će posle srčanog udara koji je doživeo na utakmici protiv Finske tokom prvog kola Evropskog prvenstva biće ugrađen defibrilator koji će mu pomoći ubuduće kod problema u radu srca  Nažalost, ovu vest je potvrdio i Fudbalski savez Danske i doktor reprezentacije Morten Boesen. Sve ove znači da je za Eriksena kraj fudbalske karijere.

10.37 - Nemački lekar Hans Klajnfild, koji se našao u timu doktora čiji je zadatak bio da pomognu danskom fudbaleru Kristijanu Eriksenu nakon pada na terenu, opisao je komunikaciju sa veznim igračem.
Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam da razgovaram sa njim. Bio je to dirljiv momenat. U takvim hitnim medicinskim intervencijama u svakodnevnom životu, šanse za uspeh su manje - kazao je Klajnfild .

Potom je lekar utvrdio da li se Eriksen potpuno vratio i upitao ga da li je dobro, na šta je Danac dao pozitivan odgovor, a potom rekao:

Prokletstvo, imam samo 29 godina...

 

Foto: beta/ap photo

 

10.14 - Selektor Ukrajine Andrej Ševčenko biranim rečima govorio o današnjem rivalu .

- Moramo da odigramo našu najbolju utakmicu. Imamo razrađen šablon igre i mnogo toga će zavisiti od sredine terena - kako će se kretati i kako će ići lopta, pdnosno od brzine i preciznosti dodavanja. Mi smo tim koji voli da napada i ofanziva će danas biti od presudnog uticaja na ishod -  rekao je selektor Ukrajine.

09.57 - Trener Belgije, Roberto Martinez, rekao je da će Kevin de Brujne biti spreman za meč protiv Danske. De Brujne je propostio prvi meč protiv Rusije zbog povrede lica koju je dobio na meču finalu Lige šampiona protiv Čelsija.

09.30 - Engleski napadač Markus Rašford radije bi bio Kristijnao Ronaldo nego premijer Velike Britanije. Nedavno je upoznao Baraka Obamu preko video veze nakon što je bivši predsednik Sjedinjenih Država čuo za njegov humanitarni rad, ali Rašford je isključio potencijalnu zamenu Borisa Džonsona na najvišem položaju u politici.

Foto: reuters

 

Kristijano je neverovatan igrač i postaje gotovo normalno kada se sada suprotstavi statistici, to je samo način na koji je njegova karijera bila od početka, i biće sjajno iskustvo igrati protiv njega.

09.29- Za reprezentaciju Austrije protiv Holandije neće igrati Marko Arnautović  jer je kažnjen jednom utakmicom suspenzije zbog vređanja Ezdžana Alioskog iz Severne Makedonije, saopšteno je iz Evropske fudbalske unije (UEFA).

09.27 - U četvrtak su na programu mečevi C grupe i jedan meč B grupe. Sastaju se Ukrajina Makedonija od 13 časova, Danska - Belgija igraju od 18, dok je od 21 čas na programu meč Holandija - Austrija.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

09.25 - Svi rezultati i tebele na jednom mestu!

09.21 - OVDE možete da se podsetite minulog dana.

09.20- Pratite i danas uz Informer.rs najzanimljivija dešavanja i mečeve na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija