• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2021

13:11

SKANDALOZAN ISPAD ČUVENOG HRVATSKOG KOMENTATORA! Rasističke izjave, izvređao Engleze... Ovo klečanje i skidanje medalja! Svašta je došlo u tu zemlju...

printscreen

Fudbal

SKANDALOZAN ISPAD ČUVENOG HRVATSKOG KOMENTATORA! Rasističke izjave, izvređao Engleze... Ovo klečanje i skidanje medalja! Svašta je došlo u tu zemlju...

Podeli vest

Markus Rašford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka, bili su na meti rasističkih uvreda posle poraza Engleza od Italije u finalu Evropskog prvenstva

A, burne reakcije izazvao je u Hrvatskoj novinar Edo Peci, koji je gostovao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 i komentarisao finale Evropskog prvenstva.

Kaže da je želeo da Englezi izgube od Italije autogolom u 120. minuta, a potom su usledile skandalozne uvrede na račun Engleza.

- Ja sam živeo u Engleskoj godinu dana kao student, tamo davno na Svetskom prvenstvu 1966. u fudbalu. To je bio sasvim drukčiji narod od ovoga sada. Svašta je došlo u tu zemlju - rekao je čuveni komentator i prokomentarisao skidanje srebrnih medalja. Hrvatski mediji takođe ističu da voditelj nije Pezzija zaustavio ni kada su usledile rasističke izjave.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ja sam priželjkivao da Italija pobedi autogolom u 120. minutu. Oni su davno prestali da budu  gentlmeni. I ovo klečanje i ovo skidanje. Ono brutalno skidanje srebrne medalje, to je sramota za jednu naciju koja se maksimalno pokvarila. Oni su previše naduvani, previše misle da su oni jedini i kako oni kažu "izmislili smo fudbal", tako da sva ova zezancija, gde su talijanski igrači sad rekli "Fudbal se vratio kući", ali su mislili na Rim, mene veseli.

Foto: Tanjug/AP

 

Mislim da je na kraju krajeva sve došlo na svoje i da je ovo pošten epilog prvenstva. Neka čekaju još 40, 50 godina. Oni su Svetsko prvenstvo osvojili protiv Nemaca na mali lopovluk. Sećate se gola Harsta, je li prošla lopta ili nije? Nije bilo ove tehnologije kao danas. Sad su skoro to ponovili i dobro da im se ovo dogodilo. Neka se malo otrezne, jer oni su ipak daleko od onog fudbala koji igraju. Sve ove sredozemne zemlje koje imaju i duha, imaju i majstora, imaju svega. Oni imaju naboj, oni imaju želju.. Taj fudbal ja apsolutno ne volim.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mladen delić

pre 2 godine

a šta je ovde rasizam? sve je 100% tačno!

zoran

pre 2 godine

Potpuno je u pravu sve što je rekao...drago mi je da je pobedila Italija ove nameštene i arogantne engleze..igraju retrofudbal.

Mito

pre 2 godine

Svaka čast Edi Peciju. Englezi su najveći prostaci, primitivci, rasisti, a sve druge optužuju za malopre navedeno. Oprala ih je opravdano danas i Zaharova, zbog divljanja u Londonu. Setite se samo utakmica protiv naših mlađih selekcija, vređaju publiku, a posle reakcije isprovocirsane publike pišu o nama kao najgorima u svetu. Stvarnost je da su oni iskompleksirana nacija, koja je terorisala i muzla preko pola sveta, a sada su pred raspadom UK. Pogledajte poruku Velšana pre utakmice koji su Mančinija predstavili kao Mel Gipsona u Hrabrom srcu. Kako samo potcenjuju Novaka što nisu uspeli da ga kupe. Svaka čast Edo.

nenad62

pre 2 godine

I sta je pogresio, ja bih pridodao jos po nesto. Nego zalite se Elizabeti...

VLADO

pre 2 godine

STA JE JOBO VAS ONAJ KO VAM DADE DA POSTOJITE.COVIJEK REKAO 100% ISTINU A VI I VASI USRANI NASLOVI CETNICKI NECE JOS DUGO.USRALI SE SVI U REDAKCIJI DO ZA VRAT.FUJJJJJJJJJJJJJ

Sasha

pre 2 godine

Obracanje Informeru: Dva puta sam procitao ovaj vas tekst i nigde nisam naisao na rasisticke izjave! Dajte molim Vas potencirajte mi te rasisticke izjave ovog hrvatskog komentatora i objasnite ih zasto su rasisticke?! Prema meni, nema tu niceg rasistickog, vec je to stav, glediste i licno misljenje. A oko toga, dali je njegov komentar nekoga uvredio ili ne, to je diskutabilno i zavisi od ugla gledanja i od toga dali to sto on prica jeste ili nije tako. Neko ce podrzati njegov komentar, neko (kao na pr. Vi) ce ga osuditi, a neko treci - i jedno i drugo. U tekstu on obrazloze svoj stav i pravi dinstinkciju jednog vremena - kada je i ziveo u Engleskoj, sa ovim vremenom danas. I vremenom i ljudima. A to dali su englezi nesto osvojili na neposten ili manje posten nacin, kao i oko toga sta bi on licno zeleo u vezi ishoda izmedju Engleza i Italijana - to je Brate apsolutno njegova zelja, stav i misljenje. Mi se samo mozemo sloziti ili nesloziti s time - i nista vise. Ali da pricamo o rasistickim izjavama i sl. - tu stvarno nema govora! Evo otvoreno Vas pitam: sta je po Vama rasizam uopste i gde vi u teksu ovog komentatora vidite to?!

NEBOJŠA

pre 2 godine

ДАКЛЕ У ОВОМ ТЕКСТУ ЈЕДИНИ РАСИЗАМ ЈЕ ТО ШТО ГА ЈЕ НАПИСАО НЕИНТЕЛИГЕНТНИ ''НОВИНАР''.СВЕ ОСРАЛО ЈЕ НЕ 100% НЕГО 1100% ТАЧНО. ВАШЕМ ОИСКАРАЛУ ЈЕ МОЖДА ЗАСМЕТАЛО ШТО ТО ГОВОРИ ЕДО ПЕЦИ ?ПА И ЈА МРЗИМ УСТАШЕ ,АЛ ЈОШ ВИШЕ МРЗИМ БРИТАНЦЕ

PetarS

pre 2 godine

Sto se izjave o Englezima tice SVE JE TACNO. Razgovarao sam sa starijim bracnim parom iz Engleske pre 15 godina i oni su JOS ONDA POTVRDILI ono sto prica komentator u Hr danas.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17