• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2021

23:18

/ANKETA/OCENE/ MOŽE LI SRBIJA NA SVETSKO PRVENSTVO!? Kiks protiv IRSKE zakomplikovao stvari!

Tanjug/AP

Fudbal

/ANKETA/OCENE/ MOŽE LI SRBIJA NA SVETSKO PRVENSTVO!? Kiks protiv IRSKE zakomplikovao stvari!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije ramizirali su sa Irskom 1:1 (0:1) u petom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Pomalo neverovatno delovao je pogled na tabelu grupe A posle prva četiri kola! Ni najveći optimisti ni navijači Srbije nisu verovali pred početak kvalifikacija da će Srbija posle pola pređenog puta ka Kataru i Svetskom prvenstvu ostatak tabele gledati sa vrha, ali je bilo tako. Nažalost, već u sledećem meču je stiglo otrežnjenje. 

Mučila se Srbija u prošlosti sa ekipama poput Azerbejdžana ili Luksemburga, prosipala i više nego značajne bodove na gostovanjima "tvrdim" ekipama kao što je Irska, a posle četiri meča pod Draganom Stojkovićem Piksijem delovalo je da smo preležali boginje, ali ipak ne. 

Večeras je Srbija u Dablinu kiksnula kada nije smela i predala Portugalcima veliku prednost pred nastavak borbe za direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Igrači veruju u tri pobede, a da li Vi mislite da Orlovi mogu do Katara bez baraža. 

Anketa

OCENE:

Predrag Rajković 6,5 - Ponovo nije bilo mnogo posla za Rajkovića, Irci ga nisu mnogo ugrožavali, a gol su mu dali saigrači. Ponovo je bio na nivou i deluje da polako postaje "jedinica" Orlova. 

Nikola Milenković 6 - Nažalost, autogol je totalno pokvario utisak o odbrani Srbije. Bila je defanzivna trojka na udaru usled ofanzivne igre ostatka tima, ali su se izabranici Dragana Stojkovića sjajno držali. Milenković je bio stub ekipe, odigrao sjajnu partiju, ali je na kraju targičar. 

Miloš Veljković 7 - Najpovučeniji igrač Srbije večeras. Za razliku do Milenkovića i Pavlovića, štoper Verdera je bio daleko povučeniji i imao najviše posla u odbrani. Gotovo sam se rvao sa napadačima Irske, a meč je završio bez izgubljeno duela. 

Strahinja Pavlović 6,5 - Jedini igrač koji je odigrao sve minute kod Dragana Stojkovića neće po dobrom pamtiti ovaj kvalifikacioni blok. Bio je krivac za gol u Beogradu protiv Luksemburga, a i večeras je pogodak pao na njegovoj strani. 

Filip Đuričić 6,5 - Dobio je prednost po boku ispred Lazovića i Radonjića, a posle dvadesetak minuta se videlo i zašto. Ipak, nije uspeo Đuričić da iskoristi fudbalsko znanje i stvori višak na boku kako bi pronašao Vlahovića ili Mitrovića. 

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Gudelj 7 - Običan dan u kancelariji, mnogo pretrčanih kilometara, razmenjenih pasova i oduzetih lopti. Imao je Gudelj dobar pokušaj u finišu meča kada je sa 30ak metara pogodio prečku. 

Sergej Milinković-Savić 7 - Gol u stilu vrhunskog napadača, ali pola autogola ide njemu na dušu. Nije smeo da paniči u situaciji kada mu je Milenković najbliži. Ostaje žal zbog kiksa...

Filip Kostić 7,5 - Ponovo prodoran koliko je mogao da bude, častio je Vlahovića i Mitrovića loptama, a kada je video da njih neće i on je pokušao u kontri, ali se pošteno obrukao. Jedan od najboljih u timu večeras. 

Dušan Tadić 7 - Asistencija - svaka čast! Perfektan korner u 20. minutu i utisak je da je to sve što smo videli od kapitena večeras. Kao da je potonuo u poslednje dve takmičarske utakmice. Ipak, njegov izlazak dosta je unervozio vezni red Srbije. 

Aleksandar Mitrović 6,5 - Čudo pa nije bilo gola! Neke sile su se umešale i zaustavljale udarce i pokušaje srpskog golgetera u Dablinu, a bilo ih je mnogo. 

DUšan Vlahović 6 - Nije uspeo da nadjača štopere Irske koji su mu pokazali da je previše "fin" i "zelen" za ostvrski fudbal. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 2 godine

стојковић је умишљени паун.замиља,АЛИ САМО ЗАМИШЉА,да је тренер као пто је био играч,алииии ШИПАК !!!тренер који у епрезентацији нема мета за нађег нај луциднијег играча, КАТАИА,није вредан пажње !!!БОЈИ СЕ ДА МУ КАТАИ НЕ ПОМУТИ СЛАВУ !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17