• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

28.09.2021

12:32

DVE NAJBOGATIJE EKIPE NA SVETU IGRAJU DERBI! Sudar milijardera u Ligi šampiona!

ap photo

Fudbal

DVE NAJBOGATIJE EKIPE NA SVETU IGRAJU DERBI! Sudar milijardera u Ligi šampiona!

Podeli vest

Pariz Sen Žermen u dugo čekanom okršaju u Ligi šampiona dočekuje Mančester siti i Pepa Gvardiolu * Biće to duel najbogatijih klubova i najskupljih timova na svetu

Okršaj milijardera u eliti! Fudbaleri Pariz Sen Žermena večeras (21.00, Arena sport 1) na "Parku prinčeva" dočekuju Mančester siti u 2. kolu A grupe Lige šampiona, a to će biti duel najbogatijih klubova i najskupljih timova na planeti.

Igrači ove dve ekipe zbirno vrede više od dve milijarde evra, prema proceni specijalizovanog fudbalskog sajta "Transfermarkt". Sitijev igrački kadar procenjen je na čak 1,05 milijardi evra, dok ekipa vicešampiona Francuske vredi 997,25 miliona evra. Takve cifre i ne čude, imajući u vidu da ove klubove finansiraju milijarderi iz Katara, odnosno Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Navikli se

Za sve je bilo iznenađenje kada je Mesi prešao u PSŽ, ali sada su to svi prihvatili. Važno je da je on tamo srećan
Pep Gvardiola, menadžer Sitija


Igraće i Mesi

Parižani su pokazali moć na tržištu ovog leta kada su doveli jednog od najboljih fudbalera sveta ikad Lionela Mesija. Sezonu su počeli sa sigurnih osam pobeda u domaćem šampionatu, ali i neočekivanim remijem protiv Klub Briža u LŠ.

Njihov trener Maurisio Poketino nada se i prvom trijumfu na međunarodnoj sceni ove sezone.

- Imamo osam pobeda iz osam mečeva u prvenstvu Francuske. To je dobar način da se pripremimo za ono što nas čeka u utorak protiv Mančester sitija. Vrlo nam je važno to takmičenje, a protivnik je jedan od najjačih u Evropi. U dosadašnjem delu sezone bili smo dobri u svim segmentima igre. Naročito defanzivno. Što se tiče napada, i tu smo bili dobri, ali znamo da možemo i moramo još bolje - poručuje Poketino.

Milan dočekuje Simeoneov Atletiko


Veliki derbi 2. kola Lige šampiona igraće se na stadionu "San Siro" (21.00, Arena sport 2), gde će Milan dočekati ekipu Atletiko Madrida. Sedmostruki šampion Evrope se nakon sedam godina vratio u najjače takmičenje, a na startu je poražen od Liverpula sa 3:2. Zanimljivo je da je poslednji rival pre povratka u elitu bio upravo večerašnji protivnik Atletiko Madrid. Reč je o dvomeču koji je odigran u osmini finala u sezoni 2013/14, kada su Madriđani s ukupnih 5:1 izbacili italijanskog velikana.


Ipak, nisu Parižani u centar pažnje svetske javnosti dospeli zbog pobeda, već zbog problema koji maltene svaki dan isplivavaju u javnost. Prvo se desio slučaj s Kilijanom Mbapeom, koji ne želi da produži ugovor, a potom i haos oko Lionela Mesija.

NAJSKUPLJE EKIPE U LŠ


1. Mančester siti 1,05 milijardi evra
2. PSŽ 997,25 miliona evra
3. Man. junajted 937,25 miliona evra
4. Čelsi 882,5 miliona evra
5. Liverpul 879,5 miliona evra
6. Bajern 852,9 miliona evra
7. Real M. 793,5 miliona evra
8. Atletiko M. 755,2 miliona evra
9. Barselona 677 miliona evra
10. Juventus 640,4 miliona evra

Prema nezvaničnoj verziji događaja, Argentinac je bio ljut na trenera Poketina jer ga je izveo iz igre na meču protiv Liona. Ipak, klub je zvanično saopštio da Mesi ima povredu kolena, zbog čega je propustio prethodne dve utakmice. Juče je trenirao i očekuje se da večeras bude među startnih 11.

S druge strane, u ekipi Mančester sitija nadaju se još jednoj pobedi, nakon što su za vikend savladali Čelsi (1:0) u derbiju Premijer lige. Štoper "građana" Ruben Dijaš kaže da bi, za razliku od mnogih kolega, baš voleo da za protivnika zaigra i Lionel Mesi.

- Mesi je fenomenalan fudbaler i veliki profesionalac. Svaki fudbaler na svetu želi da igra protiv njega. Međutim, ko god da mi bude direktan rival na terenu, biće to veliki izazov za mene. Njihovi napadači su Kilijan Mbape, Nejmar, Mauro Ikardi... Imaju neverovatnu ekipu, po imenima verovatno najjaču u Evropi. Odradili su fantastičan prelazni rok. Baš zbog toga jedva čekam da izađem na teren - samouveren je Dijaš.

Gvardiola se raduje

Menadžer Sitija Pep Gvardiola raduje se novom susretu s Mesijem, s kojim je u Barseloni pravio ogromne uspehe.

- Za sve je bilo iznenađenje kada je prešao u PSŽ, ali sada su to svi prihvatili. Za njega je važno da bude srećan u Parizu. Naš međusobni duel dogodio se i dok sam bio u Bajernu. Teško je pronaći igrača koji ima istog trenera tokom cele karijere - kaže Gvardiola.


LIGA ŠAMPIONA


2. kolo


Utorak


GRUPA A

Lajpcig - Klub Briž 21.00
PSŽ - Man. siti 21.00

Standings provided by SofaScore LiveScore


GRUPA B

Milan - Atletiko M. 21.00
Porto - Liverpul 21.00


Standings provided by SofaScore LiveScore


GRUPA C

Ajaks - Bešiktaš 18.45
Dortmund - Sporting 21.00


Standings provided by SofaScore LiveScore



GRUPA D

Šahtjor - Inter 18.45
Real M. - Šerif 21.00



Standings provided by SofaScore LiveScore





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija