• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2021

08:37

OVO JE SVIMA PROMAKLO! Piksi pobegao u svlačionicu u Lisabonu i nije gledao završnicu istorijskog meča

Starsportphoto

Fudbal

OVO JE SVIMA PROMAKLO! Piksi pobegao u svlačionicu u Lisabonu i nije gledao završnicu istorijskog meča

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije se drugi put zaredom plasirala na Svetsko prvenstvo, a možda i ključnu ulogu u putu za Katar imao je selektor Dragan Stojković Piksi

"Orlovi" su kroz cele kvalifikacije beležili dobre rezultate, a kao šlag na tortu došla je pobeda nad Portugalom usred Lisabona kojom su i obezbedili vizu za Katar.

Stojković je na klupu reprezentacije seo u martu i od tog trenutka se dosta toga promenilo u nacionalnom timu.

- Tek ćete gledati neku novu Srbiju! Promenilo se mnogo toga od starta našeg druženja, rada, treninga, ideje koju želimo da sprovedemo u delo. Sve je išlo dobrim tokom, a moram da pohvalim igrače koji su to prihvatili, sve je to dalo rezultate - rekao je Piksi gostujući na Dnevniku "RTS-a".

Foto: fss.rs

Dragan Stojković Piksi posle pobede u Lisabonu

Selektor je pre svega ponosan što je ispunjeno sve što je najavio onog trenutka kada je promovisan.

Napravili smo veliki rezultat, pobedili smo veliku Portugaliju u Lisabonu u utakmici koja je bila presudna, u kojoj nam je bila potrebna pobeda. Od početka kvalifikacija verovao sam da Srbija ima potencijal da se bori za mesto koje vodi na prvenstvo sveta, ali je najvažnije da sam uspeo da to verovanje prenesem na igrače. Srbija je pokazala novo lice, timski duh, snagu kolektiva. Svi igrači se maksimalno trude da ideje koje imamo sprovedu u delo. Govorio sam da želim da Srbija igra najlepši fudbal, da čak i ako se izgubi, to bude uz aplauze.

Nije mogao da gleda završnicu

Poslednja četiri minuta sam bio u našoj svlačionici, bilo je to previše za mene. Čak sam mislio da je lopta pogodila spoljni deo mreže, ali kada sam video igrače kako se raduju, jasno mi je bilo da je to gol koji nas vodi na Svetsko prvenstvo, koji nam ostvaruje snove. Kada sam video četiri minuta nadoknade, otišao sam u svlačionicu. Stadion nije podrhtavao, što je značilo da ide u dobrom pravcu. To su stresne stvari... Jednostavno sam želeo da pronađem svoj mir. Bio sam siguran da nas taj gol vodi na Mundijal i nisam želeo da mi se ti snovi pokvare - istakao je selektor "orlova".

Piksi je od prvog dana verovao da će njegovi izabranici pobediti Portugal u ovim kvalifikacijama.

- Naša taktička opredeljenost, da igramo napadački fudbal, donela nam je to što ja želim da vidim - da Srbija bude lepršava, lepa, koncentrisana, napadački raspoložena... Nismo se bojali Portugalije. Rekao sam igračima da se igra finale i da smo mi tim koji se pita kakav će ishod biti na kraju meča. Ne interesuje nas, apsolutno, ime protivnika. Interesuje nas samo ono što mi radimo i šta možemo da uradimo.

Čini se da "orlovi" polako, ali sigurno, vraćaju kult reprezentacije.

- Ovaj rezultat je poklon narodu. Nositi dres državnog tima je nešto što igrač može samo da poželi. Kada se to ostvari, onda mora biti pravi i mora dati maksimum koji ima u sebi - da se bori, trči, žrtvuje za tim... Narod koji to gleda sa strane ume to da prepozna. Osetili smo veliku podršku - ljudi su osetili da je odnos prema dresu onakav kakav treba da bude - zaključio je Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija