• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

02.12.2021

07:07

ITALIJANI ODLEPILI! VLAHOVIĆ JE NEPROCENJIV! Trener, skauti i vlasnik Fiorentine razvezali jezik o Srbinu!

Tanjug/AP

Fudbal

ITALIJANI ODLEPILI! VLAHOVIĆ JE NEPROCENJIV! Trener, skauti i vlasnik Fiorentine razvezali jezik o Srbinu!

Podeli vest

Napadač Fiorentine Dušan Vlahović protiv Sampdorije stigao do 29. pogotka u Seriji A ove godine. Naš as u prilici je da obori rekord Kristijana Ronalda, koji je u 2020. dao 33 gola

Srpski fudbaler Dušan Vlahović (21) na dobrom je putu da sruši rekord Kristijana Ronalda (36)! Napadač Fiorentine bio je strelac protiv Sampdorije pre dva dana (3:1), čime je stigao do 29. gola u ovoj godini, pa tako ima još mesec dana da nadmaši učinak sjajnog Portugalca, koji je u 2020. postigao 33 pogotka u Seriji A!

Naš reprezentativac postao je tek četvrti igrač u proteklih sedam decenija koji je u italijanskom prvenstvu uspeo da postigne 29 ili više golova u kalendarskoj godini. Pored Ronalda, bolji od Vlahovića su još samo čuveni argentinski ofanzivci Ernan Krespo i Gontalo Iguain, sa po 30 golova.

Foto: ap photo

 

 

Nema cenu
Dušan je čistokrvni golgeter, mešavina Batistute i Tonija. Za mene je on sada neprocenjiv
Pantaleo Korvino

 


- Kakav način da proslavim stoti nastup za Fiorentinu, pogotkom i novom pobedom u Seriji A. Zahvalan sam svima u klubu, navijačima, saigračima, treneru i ljudima iz stručnog štaba. Moramo da nastavimo vredno da radimo i da spremni dočekamo naredne mečeve - napisao je Vlahović na svom Instagram profilu.


Srpski as je od debija u Seriji A, krajem septembra 2018, do danas uspeo 43 puta da zatrese mrežu rivala, a upisao je i čest asistencija. Sampdorija je bila njegova treća žrtva zaredom, pošto je prethodno pogađao dva puta protiv Milana i jednom protiv Empolija.

Foto: Reuters

 

Zato i ne čudi što je snažni ofanzivac jedna od glavnih tema, ne samo u italijanskim već i u svetskim medijima. Pohvale na njegov račun ne štedi ni trener Fiorentine Vinćenco Italijano.

- Vlahović je koncentrisan samo na teren, to je dokazao i svojim proslavama golova. Uživamo sa njim, a verujem da će i on ostati skroman kao do sada. Dušan je igrač predodređen za velika dela - naglasio je Italijano.

Đilardino: Spreman je za veliki klub

Bivši napadač Parme, Milana, Fiorentine i reprezentacije Italije Alberto Đilardino (39) oduševljen je kvalitetima našeg asa.
- Vlahović je moderan špic. Ima tu golgetersku eksplozivnost, igra sa obe noge, pokretan je, zna da zadrži loptu... Ipak, ono što me je impresioniralo kod njega jesu glava i mentalni sklop. Posvećenost mu je na vrhunskom nivou. Daje sve od sebe i mislim da je već sada, iako mlad, spreman za neki od najvećih klubova na svetu - smatra Đilardino.

Fantastičan učinak rođenog Beograđanina namamio je i velike klubove, pogotovo posle njegove odluke da ne produži ugovor sa "ljubičastima". Uveliko se spekuliše da su u red za potpis našeg reprezentativca već stali Juventus, Totenhem, Arsenal, Mančester junajted, Milan...

Predsednik kluba iz Firence Roko Komiso odredio je i obeštećenje od 80 miliona evra. Međutim, čuveni skaut Pantaleo Korvino, koji je Dušana prvi video u Partizanu, poručuje da on nema cenu.
 

- Vlahović mi liči na Gabrijela Batistutu po odlučnosti i hrabrosti, a na Luku Tonija po osećaju za gol i realizatorskim sposobnostima. On je čistokrvni golgeter koji se i dalje kompletira. Mlad je i zato smatram da nema limite. Za mene je on sada neprocenjiv - objasnio je Korvino.


LISTA STRELACA SERIJE A
1. Dušan Vlahović (Fiorentina) 12
2. Ćiro Imobile (Lacio) 10
3. Duvan Zapata (Atalanta) 9
4. Đovani Simeone (Verona) 9
5. Žoao Pedro (Kaljari) 8
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija