• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.12.2021

16:06

Rangnik posle VELIKE pobede: Nikada nisam video igrača poput RONALDA!

Tanjug/AP

Fudbal

Rangnik posle VELIKE pobede: Nikada nisam video igrača poput RONALDA!

Podeli vest

Trener fudbalera Mančester junajteda Ralf Rangnik rekao je danas da "nikako nije mogao da odbije" ulogu privremenog trenera tog kluba i dodao da želi da stvori uravnoteženiji tim

Rangnik je započeo svoju ulogu novog privremenog trenera Junajteda do kraja sezone, nakon što mu je odobrena radna dozvola i neophodna dokumentacija. Ovaj 63-godišnji Nemač je sinoć na Old Trafordu ispratio pobedu Junajteda protiv Arsenala od 3:2. To je bila druga pobeda u tri utakmice na kojima je tim predvodio Majkl Kerik, nakon smene Olea Gunara Solšera.

Foto: Tanjug

 

- Kada vas klub potpu Mančester junajteda kontaktira, to ne može da se odbije. To je jedan od najvećih klubova, ako ne i najveći klub na svetu i srećan sam što ću raditi sa ovom grupom igrača - rekao je Rangnik na svojoj prvoj konferenciji za novinare, prenose britanski mediji.

Rangnik je naveo da je gledao poslednje utakmice Junajteda, kao i da je upoznat sa dešavanjima u Premijer ligi.

- Ova ekipa ima talent i iskustvo, a glavni cilj je da unesem više ravnoteže u tim. Juče smo primili dva gola i ako se pogleda ukupan broj primljenih golova, to je u proseku dva po utakmici. To je jednostavno previše! Jučerašnja utakmica je bila uzbudljiva za navijače, ali kao trener ne želite takve utakmice svaki dan... Na kraju krajeva, važno je da se pobedjuje. Veoma sam abiciozan. Želimo da napravimo ovu sezonu uspešnom koliko god je to moguće. Ali, moramo da budemo i realni. Razlika izmedju nas i vodeća tri kluba je velika. Ali, videćemo- dodao je on.

Foto: Tanjug

 

Majkl Kerik je odlučio da napusti Old Traford posle uloge privremenog menadžera, a Rangnik je naveo da je pokušao da ga ubedi da ostane.

- Razgovarao sam sa Majklom više od sat vremena i pokušavao sam da ga ubedim da ostane, ali mu je bila potrebna pauza i razumem njegovu odluku - rekao je novi trener Junajteda.

Nakon što mu u junu istekne ugovor privremenog trenera, bivši trener Šalkea, Lajpciga i Hofenhajma će ostati na Old Trafordu najmanje još dve godine kao savetnik. Odgovarajući na pitanje da li bi mogao da ostane kao trener i posle ove sezone, Rangnik je rekao: "Ljudi sa kojima sam razgovarao su bili jasni da je ovo šestomesečna uloga.

Foto: Tanjug

 

- Nikada nismo razgovarali o tome šta će se desiti na leto. Da li će tada razgovarati sa mnom o tome, videdećemo. Ako sve bude kako treba, možda bih predložio kao u Lajpcigu, da nastavimo da radimo još godinu dana - rekao je on.

Portugalac Kristijano Ronaldo je sa dva postignuta gola protiv Arsenala stigao do brojke od 801 gola u karijeri.

- Uvek morate da prilagodite svoj stil igre igračima koje imate na raspolaganju. Nikada nisam video igrača koji je tako fizički spreman sa 36 godina. Ali ne radi se samo o njemu, već o razvoju cele ekipe! Ono što sam juče video od Kristijana, on je više nego spreman da da svoj doprinos timu, a njegovi saigrači će morati da učine isto! Sada je vreme da se detaljno upoznam sa trenutnom ekipom. Ima dovoljno igrača. Možda će posle Božića doći vreme da se razgovara o mogućim transferima na zimu, ali zima nikad nije dobro vreme za dovodjenje igrača - rekao je Rangnik.

Rangnik će u nedelju prvi put predvoditi Junajted sa klupe kada će njegov tim dočekati Kristal Palas. Junajted je trenutno sedmi na tabeli sa 21 bodom, odnosno ima 12 manje od prvoplasiranog Čelsija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija