• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

17.12.2021

07:11

STANKOVIĆEV BIŠI SAIGRAČ I PIKSIJEVA DESNA RUKA za Informer.rs: Želim Zvezdi BARSU! Draži mi je gol Partizanu nego NJIMA!

Starsportphoto

Fudbal

STANKOVIĆEV BIŠI SAIGRAČ I PIKSIJEVA DESNA RUKA za Informer.rs: Želim Zvezdi BARSU! Draži mi je gol Partizanu nego NJIMA!

Podeli vest

Dejan Stanković i Bratislav Živković harali su terenima širom Evrope u Zvezdinom dresu, a danas je jedan trener najtrofejnijeg srpskog kluba, sa kojim je napravio najveći uspeh od Barija, dok je drugi član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Srbije, koja je vratila veru naciji u reprezentaciju i obezbedila odlazak na Mundijal

Nekadašnji sjajni fudbaler Crvene zvezde, Bratislav Živković, nije krio radost i oduševljenje zbog velikog uspeha voljenog kluba u Ligi Evrope.

On je za Informer.rs govorio o uspehu nekadašnjeg saigrača Dejana Stankovića, ali se prisetio i čuvenog Kupa pobednika Kupova 1996, koji je i jednom i drugom otvorio vrata sjajnih karijera.

Foto: Starsportphoto

 

Da li ste verovali kada ste videli rivale crveno-belih u grupi da može srpski tim da prođe dalje, posebno kao lider?

- Pravi navijači Crvene zvezde su priželjkivali i nadali se, ali objektivno - ako znamo da smo imali u grupi Midtjiland, koji je bio učesnik Lige šampiona, potom Bragu koja je u samom vrhu portugalskog fudbala i na kraju Ludogorec koji je godinama u Evropi, mislim da ni najveći optimisti nisu davali Zvezdi velike šanse, posebno ne da će biti prva! Međutim, Deki i njegov stručni štab su odradili fantastičan posao. Ostvarili su cilj i to na kakav način! Svaka čast i njima i igračima.

Foto: Starsportphoto©

 

Da li ste imali priliku da razgovarate sa Dejanom Stankovićem nakon meča sa Bragom?

- Nisam se čuo sa njim, ali jesam sa kolegama koji su u njegovom timu. Čestitao sam od srca na velikom uspehu, a i oni su meni na sjajnom rezultatu reprezentacije. Deki i ja smo godinama bili saigrači, posle smo otišli obojica u Italiju. Mogu da potvrdim da je u igračkim danima osim neospornog ekstra talenta bio i jako posvećen onom što radi. Naziralo se tada da će biti veliki igrač, a bilo je rano u to vreme razmišljati o trenerskom pozivu. Sada je dokazao koliko vredi i na tom polju. Doneo je pozitivne stvari u ekipu i napravio odličan rezultat.

Foto: Starsportphoto

 

Stankovićevi puleni napravili su najveći uspeh posle čuvenog Barija, jer su se plasirali u osminu finala Lige Evrope. Tek u martu će igrati novi meč na velikoj sceni, a ne treba zaboraviti ni na fenomenalnu generaciju crveno-belih, koja je 1996. pod vođstvom Vladimira Petrovića Pižona (koji je sada u stručnom štabu Dejana Stankovića) dobila Kajzerslautern 4:0 u Kupu pobednika Kupova (nekadašnji as Lacija i Intera je tada eksplodirao kao Pižonov džoker), kao ni prvi meč drugog kola, na „Nou Kampu“,koji je Barselona rešila u svoju korist (3:1). 

Iako je Zvezda povela golom Bratilsava Živkovića, a Zvonko Milojević odbranio penal kapitenu Popeskuu, nije trijumfovala. I pored poraza crveno-beli su u revanš ušli hrabro sa željom da dobrom igrom pokušaju pred prepunim tribinama iznenade Barselonu.

Da li Vam je taj gol najdraži u kariejri?

- Mnogi pamte taj moj gol Barseloni, kao da nikada ništa drugo nisam uradio - kraže kroz osmeh Živković i nastavlja:

- Iskreno nije mi to najdraži pogodak. Draži mi je gol večitom rivalu, jer sam na svom debiju zatresao mrežu Partizana. 

Ekipa Crvene zvezde će morati da sačeka 25. februar kako bi saznala ime protivnika u osmini finala Lige Evrope. Njen rival biće neko od osam pobednika između ekipa koje su osvojile treće mesto u grupama Lige šampiona i drugo mesto u grupama Lige Evrope. Koga Vi priželjkujete?

- Ja bih voleo da se sastanemo baš sa Bareslonom i da im se revanširamo! Tada smo igrali pred krcatim tribinama, imali bezbroj šansi, a sa druge strane Luis Enrike, Ronaldo, Figo, Stoičko, sve zvezda do zvezde, to je u rangu današnjeg PSŽ-a! Pokazali smo da možemo. Ukoliko Barselona savlada Napoli, što će biti izuzetno teško, jer je u lošoj situaciji, a ovi su odlični u Seriji A, voleo bih da im igrači Zvezde vrate za ono! Svi znaju da nisu sada u zavidnom položaju, ali opet, Barsa je Barsa.

Foto: Starsportphoto

 

Iako je selektor Dragan Stojković nekoliko puta rekao da je selektirao ekipu i da se drži tih momamka, da li mislite da neki igrač Zvezde može da se nada pozivu u skorijoj budućnosti?

- Jedno je sigurno - vrata nikome nisu zatvorena. Istina je da su igrači koji su obezbedili Svetsko prvenstvo oni na koje računamo, a da su najinteresantiji igrači srpskog šampiona već članovi drugih reprezentacija.

Hoćete li nam otkriti ko je "vaša šoljica čaja" iz trenutnog tima crveno-belih?

Foto: Starsportphoto

 

- Zvezda zaista ima kvalitetan kadar, ali kada bih morao da se opredelim, to bi bili Aleksandar Dragović i Milan Borjan. Ne znam ko ne bi poželeo Dragovića u svojoj ekipi - poručio je za Informer.rs legendarni fudbaler Crvene zvezde, Sampdorije i reprezentacije SR Jugoslavije Bratislav Živković 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija