• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

25.01.2022

14:44 >> 15:01

LJUBIMAC NAVIJAČA FIORENTINE ZA INFORMER.RS: Zvezda je dala najvećeg talneta po principu DAJ ŠTA DAŠ! Vlahović je postavio STANDARDE, Pavkov treba da ode...

printscreen

Fudbal

LJUBIMAC NAVIJAČA FIORENTINE ZA INFORMER.RS: Zvezda je dala najvećeg talneta po principu DAJ ŠTA DAŠ! Vlahović je postavio STANDARDE, Pavkov treba da ode...

Podeli vest

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Nenad Tomović, jedan je od igrača koji je sjajnim igrama i zalaganjem utabao put srpskim igračima u Fiorentini. Oduševljavao je godinama partijama u Seriji A, a sada je za Informer.rs pričao o aktuelnim temama vezanim za srpskog šampiona, ali i našim igračima koji su se otisnuli u Italiju

Srpskog štopera Nenada Tomovića kroz karijeru krasi bespoštedna borba, surovi profesionalizam i ostavljanje srca na terenu. Minule večeri je u derbiju prvesntva Kipra zaradio sedam kopči nakon meča u kojem je njegov AEK Larnaka remizirao sa Anortozisom (1:1).

Igrač koji je "kupio" navijače Fiorentine sjajnim igrama tokom pet fenomenalnih godina u Firenci, nosio je sa uspehom i dres Đenove, Lećea, Kjeva i Spala. 

Foto: AP/Photo

Tomović i Marselo

Nekadašnjeg defanzivca Crvene zvezde upitali smo da li je pravo vreme za prodaju tek punoletnog, najveceg talenta kluba Marka Lazetica, kojem je nova stanica Milan?

- Iskreno ne znam, jer će to vreme pokazati, tj. videćemo kako će se odvijati njegova dalja karijera u Milanu. Ipak, mislim da je to više bilo - stigla je ponuda u klub, ne možemo da odbijemo, primamljivo je finansijski, pa hajde! Mislim da maltene i ne razmišljaju o igraču da je mlad, da je talenat i da ima perspektivu i budućnost, nego hajde da pokrijemo te neke rupe u budžetu ili šta već imaju - bez dlake na jeziku kaže iskusni as za Informer.rs.

Foto: Starsportphoto

Lazetić i Radivojević

Fenomemenalni orbrambeni igrač je ostavio trag u Seriji A, tamo se dokazao, a na pitanje da li smatra da je ovo dobar izbor i korak u karijeri maldog Marka Lazetića ima nedoumice...

- Ide u veliki klub, sigurno se od njega mnogo očekuje, ali mislim da je on njihov ulog za budućnot. Vidim da je potpisao na pet godina, sigurno je Milan dobro prošao. Dobili su pretalentovanog igrača i obzirom da su ga vezali za sebe na taj period, uveren sam da imaju u planu da ga pošalju na pozajmicu, pa da ga sačekaju da eksplodira i da kada stekne fudbalsko "italijansko" iskustvo, sigurno će mnogo više pomoći na terenu samom Milanu.

Foto: Starsportphoto

 

Sve je glasnije negodovanje navijača kada su u pitanju deca kluba. Jasno je da i pre nego sto ugledaju svetlost "Marakane" već odu. Mora li tako? 

- Idu jer se mnogo i ne pitaju. Najviše se pitaju menadžeri i klub koji ga prodaje. Kao što sam rekao, dođe primamljiva ponuda, a ti se ne pitaš maltene ništa. Sećam se, kada sam i sam odlazio, možeš da kažeš ne, ali u svtari ne možeš da kažeš ne, u stvari - ne smeš. Tako se neko dogovorio, to je veliki novac koji ulazi klub, tako da zbog nekog "klinačkog ne", da propadne sve - ne može tako. Imaju tu i menadžeri svoj udeo i te provizije i procente, to je sada aktuelno. Ne znam koliko mladi igrači mogu nešto da se se pitaju. Uz to, kada pomeneš deci - ideš u Milan, oni odmah kažu "idem". Ne razmišljaš ti da li ćeš ići na pozajmicu, misliš ideš u veliki klub i završio si posao za ceo život. Nije to tako. 

Foto: Starsportphoto

 

Dušan Vlahović je u Tomovićevom bivšem klubu ispisao istoriju i jasno je zašto se sada Italijani otimaju za Srbe. Juventus ga je doveo u nakjskupljem zimskom transferu i istoriji Serije A.

- Dušan je postavio standarde i svaka mu čast!

Samo se nameće pitanje, ukoliko Zvezda pusti sada i Pavkova, da li ostaje konkurentna za titulu sa jednim klasičnim napadačem, tačnije Ohijem?

Foto: Starsportphoto

 

- Mislim da Pavkov neće otići nigde, mada je možda za njega najbolje vreme i pravo vreme da ode negde i napravi iskorak u karijeri. Ipak, pokazalo se do sada da je on jedini pravi oslonac u Zvezdinoj napadačkoj igri i da mnogo znači ekipi. Što se tiče dugih lopti, zadržavanja igre, proigravanja, odličan je... on je jedan od ključnih faktora u Zvezdinoj igri i po meni jedino ako nađu neku adekvatnu zamenu, tj. igrača njegovog profila, možda ga i puste. Za njega i njegov lični napredak je pravo vreme da ode- zaključio je Nenad Tomović za Infomrer.rs.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17