• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2022

18:22

VREME DA SE IZRAVNAJU RAČUNI! Fudbaler koga Delije pamte po bolnom promašaju OTKRIO šta ČEKA Zvezdu na Ajbroksu!

Fudbal

VREME DA SE IZRAVNAJU RAČUNI! Fudbaler koga Delije pamte po bolnom promašaju OTKRIO šta ČEKA Zvezdu na Ajbroksu!

Podeli vest

Nekadašnji napadač crveno-belih Filip Đorđević veruje u prolaz Stankovićevog tima protiv Glazgov Rendžersa

Ostao je Filip Đorđević upamćen među navijačima Crvene zvezde po bolnom promašaju na Ajbroksu, kada su Policajci izborili plasman u finale Lige Evrope.

- Kada god dođem u Beograd ljudi me podsećaju da sam pogodio tu prečku na Ajbroksu. Mogu samo da zamislim kako bih ostao upamećen među navijačima da sam pogodio mrežu. Ja sam tada bio klinac, nisam imao previše respekta prema Rendžersu. Oni su te sezone igrali finale Lige Evrope, baš su bili ozbiljna ekipa. Ali mi smo odigrali jako i bez respekta. Igrali smo prilično dobro, posebno u prvom meču. Ovde je Burzanović promašio idealnu šansu. Posle toga nije bilo velikih uzbuđenja - rekao je Đorđević u intervjuu za "Mocart Sport".

Pošto je Zvezda te sezone promašila sa dovođenjem Ernan Barkos, tada devetnaestogodišnji Đorđević je stigao sa pozajmice u Radu i odmah dobio šansu da zaigra.

- Imao sam normalan put. Vratio sam se na mala vrata, kao dete kluba. Bio sam najbolji strelac Prve Lige Srbije, ali sa 19 godina sam znao težinu izazova i zadataka... Možda sam sve olako shvatio. Međutim, i dalje ostaje žale zbog propuštene šanse jedne generacije. Bile su egal obe utakmice, možda bi u našim karijerama bilo sve drugačije da smo se plasirali u Ligu šampiona. Posle Dinama iz Kijeva ovo je bila idealna šansa. Ali...

Foto: Public

 

Morao je da prelomi na drugu stranu.

- Baš tako... Realno, siguran sam da uprava, navijači i stručni štab rezonuju isto kao ja. Ko je sve mogao, Rendžers je idealan protivnik za ovu Zvezdu. Vratili su se u vrh škotskog fudbala, pobedili su Dortmund. Međutim, utakmice sa Zvezdom biće sasvim drugačijeg intenziteta i postavke. Oni kao da se još traže posle odlaska Džerarda - Šanse su 50:50. I kada biste me direktno pitali ne bih bio zadovoljan minimalnim porazom. Onda je revanš mnogo „zeznut“. Moraš da paziš da ne primiš još jedan. Ima Zvezda argumente da napravi dobar posao na Ajbroksu - kaže Đorđević i nastavlja:

- Atmosfera na stadionu Rendžersa je jedan od najboljih sa kojima sam se susreo u karijeri. Bukvalno ne čuješ saigrača. Stadion je akustičan, glasno se čuju Rendžersovi navijač. Sreća, pa su ovi naši navikli na slično. Skoro su igrali derbi.

Srpski napadač je imao samo reči hvale za sadašnju generaciju i rezultate Crvene zvezde.

- Ovaj tim je dovoljno iskusan. Poznaju se, jer igraju već tri godine zajedno. Drži se Zvezda filozofije i temelja u likovima Kataija i Ivanića. Sada je tu Ohi. Odlično se snašao, postiže golove. Za mene je kvalitetan špic onaj koji postiže mnogo golova. Nema tu neke matematike. Vidim da je imao ozbiljnu sezonu u Moldeu pre toga. Dakle, spreman je da se ponavlja. Mnogo znači kada u timu imate mnogo igrača koji su na vrhuncu karijere. Kao Zvezda sada. Ja sam, kada sam dobio šansu protiv Rendžersa, bio previše mlad. Nisam bio siguran šta se dešava. Čak nisam ozbiljno shvatio euforiju u gradu, sećam se da smo išli u šetnju na dan meča. Osećalo se u vazduhu da se u Beogradu dešava nešto veliko. Sećam se pesme na Autokomandi. Nisam to prepoznao na pravi način... - istakao je Filip Đorđević za "Mocart Sport".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija