• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2022

08:37

PRETE ŽESTOKI POTRESI! Bogataši gase Ligu šampiona, prave takmičenje bez Engleza!

Fudbal

PRETE ŽESTOKI POTRESI! Bogataši gase Ligu šampiona, prave takmičenje bez Engleza!

Podeli vest

Strasti se ne smiruju u evropskom fudbalu, posle kratkog zatišja sledi nova bura

Pre skoro godinu dana 12 najbogatijih klubova Evrope želelo je da  osnuje novo takmičenje Superligu bogatih. Međutim, plan je propao za samo 48 sati, posle silnih pretnji i ucena.

Ali, neki klubovi odustali... Juventus, Real Madrid i Barselona su najduže odolevali pritiscima UEFA. Izgleda da su ćutali i radili na novoj ideju, a razotkrio ih je prvi čovek španskog prvenstva Havijer Tebas.

On kaže da nas čeka novi preokret u Superligi bogatih jer Anjeli, Perez i Laporta ne odustaju iako im je Čeferin zapretio izbacivanjem iz Lige šampiona. Njih trojica veruju da će jednoga trenutka jednostavno propasti UEFA takmičenja i žele da budu spremni za to.

- Florentino Perez nikada ne gubi, uvek smisli nešto novo. Superliga bogatih je koncept koji je počeo pre nekoliko godina i više je Florentinov nego što je to projekat Real Madrida - poručio je Havijer Tebas i dodao: 

Foto: Reuters

Florentino Perez nikada ne odustaje

- To i dalje nastavlja da postoji. Pokušavaju da vide šta će reći Evropska unija, tako da sada rade na novom projektu, a za koji takođe mislim da će biti propast. Hoće takmičenje bez timova iz Engleske, a sve je usmereno protiv UEFA, FIFA i Premijer lige -  objasnio je Tebas.

Superliga je propala posle smao 48 sata jer su se prvo povukli timovi iz Engleske. Prvi je to uradio Čelsi, potom i Mančester siti, a nakon toga su odustali i ostali klubovi. 

Podsećamo, UEFA je donela odluku o promeni finansijskog fer-pleja. Ubuduće će moći da troše 70 odsto svojih prihoda na transfere, a dobro je poznato da su TV prava na Ostrvu neuporedivo bolje plaćena. Zato je plan da se fudbalske lige Španije, Italije, Nemačke i Francuske odmetnu od Engleske i Lige šampiona, pa da osnuju novo takmičenje u kome će moći da uzimaju novac.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17