• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

08:52

RADIKALAN POTEZ RUSA! Razmišljaju da istupe iz UEFA i priključe se Azijskoj konfederaciji!

reuters

Fudbal

RADIKALAN POTEZ RUSA! Razmišljaju da istupe iz UEFA i priključe se Azijskoj konfederaciji!

Podeli vest

Fudbalski savez Rusije razmatra da istupi iz Evropske fudbalske unije (UEFA) i da se priključi Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFK)

Razlog za ovakvu odluku je suspenzija svih ruskih klubova iz UEFA takmičenja do daljeg i zabrana reprezentaciji da igra na Svetskom prvenstvu u Kataru ove godine.

Ukoliko dođe do promene, to bi značilo da će se Rusi ubuduće takmičiti u azijskim rundama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a igrali bi i na Azijskom kupu umesto na Evropskom prvenstvu. Klubovi bi takođe morali da promene takmičenje i učestvovali bi u azijskoj Ligi šampiona i AFC kupu.

Da bi AFK prihvatio "baćuške", odluku bi morale da ratifikuju sve azijske federacije, ali je problem što i među njima ima država koje su i te kako protiv Rusije zbog rata u Ukrajini.

Bivši krilni fudbaler Mančester junajteda i nekadašnji ruski reprezentativac Andrej Kančelskis veruje da UEFA neće dugo ostati na oštrim sankcijama koje je uvela Rusiji.

- Sve je to zasad na nivou razgovora, ali mislim da neće biti toliko ozbiljne i dugotrajne suspenzije iz UEFA. Naravno, i reprezentacija Rusije i naši klubovi moraju da idu dalje, da igraju, ma kako se situacija razvijala. Ako Rusija ima realnu opciju sa azijskom fudbalskom konfederacijom, zašto onda ne? Radio sam u Aziji, igrao u Saudijskoj Arabiji. Bilo bi mi zanimljivo da gledam takve mečeve - rekao je Kančelskis.

Foto: reuters

 

Inače, pre nekoliko dana se pojavila informacija da je Rusija izrazila interesovanje da se takmiči sa Ujedinjenim Kraljevstvom i Irskom za domaćina Evropskog fudbalskog prvenstva 2028. godine, uprkos suspenziji iz međunarodnog fudbala zbog vojne intervencije u Ukrajini. Pored toga, Rusi su spremni da se bore i za domaćinstvo turnira koji se održava četiri godine kasnije - 2032.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17