• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.04.2022

09:29

KAMERUNSKI FUDBALER LEANDRE TAVAMBA ZA INFORMER PORUČUJE: Srbija ima vrhunski tim, a Vlahović je prava zver!

Fudbal

KAMERUNSKI FUDBALER LEANDRE TAVAMBA ZA INFORMER PORUČUJE: Srbija ima vrhunski tim, a Vlahović je prava zver!

Podeli vest

Bivši napadač Partizana srećan je što će njegova reprezentacija odmeriti snage sa "orlovima" na Mundijalu u Kataru * Imate igrače svetske klase, a Dušan Vlahović je neverovatno napredovao, kaže Tavamba

Srpska reprezentacija ima igrače svetske klase, a posebna priča je Dušan Vlahović, koji je neverovatno napredovao, kaže Leandre Tavamba (32) u razgovoru za Informer!

Kamerunski fudbaler ne krije zadovoljstvo što će njegova selekcija na predstojećem Mundijalu u Kataru 28. novembra odmeriti snage sa "orlovima" u okviru grupne faze. Nekadašnji golgeter Partizana skoro sigurno biće u sastavu "lavova" na Svetskom prvenstvu, pa se raduje što će imati priliku da tamo vidi i neke stare prijatelje, poput mladog napadača Juventusa i Nikole Milenkovića, s kojima je svojevremeno bio saigrač u Humskoj.
TAVAMBA U PARTIZANU

2 sezone
70 utakmica
5.177 minuta
21 pogodak
15 asistencija
1 titula prvaka
1 Kup Srbije

Neka bolji pobedi

Snažni centarfor odlično poznaje ekipu Dragana Stojkovića Piksija, na čiji račun nije štedeo komplimente.

- Duel sa Srbijom biće poseban i dirljiv za mene. Vaša zemlja mi je bila dom dve godine, primili ste me srdačno i to nikad neću zaboraviti. Tu sam doživeo i neke sjajne momente u karijeri. Dobro znam vašu reprezentaciju, jer imate igrače svetske klase. Pobeda nad Portugalom u Lisabonu samo je to potvrdila. Radujem se toj utakmici, a neka na kraju bolji pobedi - kaže Tavamba za naš list.

Leandre je za dve godine provedene u taboru crno-belih imao priliku da se lično uveri u kvalitete
Dušana Vlahovića. Zato je njega posebno istakao kao jednog od najjačih aduta našeg nacionalnog tima.

Foto: Starsportphoto

Tavamba sipa komplimente na račun Srbije i Dušana Vlahovića



- Imate nekoliko vrhunskih asova, ali moram da izdvojim Vlahovića. Neverovatno je koliko je napredovao i kakav je igrač postao. Videlo se i onda u Partizanu da je posvećen treningu i fokusiran na napredak, prosto je bilo nemoguće da ne uspe. Izuzetno poštujem Srbiju, ali moram da naglasim da se Kamerun nikoga ne plaši. Za svaki uspeh potreban je tim, a videćemo koji će pojedinac da iskoči - smatra Tavamba.

On je od 2018. povremeno dobijao poziv za selekciju Kameruna, igrao je nedavno i u baražu za SP, pa očekuje da će biti na spisku selektora Rigoberta Songa za Katar.

- To bi bila kruna moje karijere. Učešće na svetskom šampionatu je san svakog fudbalera i nadam se da će mi se uskoro i ostvariti. Radim naporno, trudim da sa pružam dobre partije u klubu kako bih se izborio za mesto u timu. Verujemo da možemo postići bolji rezultat nego na prethodnim Mundijalima - jasan je Tavamba.

Titula nije izgubljena

Momak koji je u novembru 2016. došao u Partizan iz Kajrata vrlo brzo je postao ljubimac "grobara". Pogotovo zbog pogotka koji je dao u 154. večitom derbiju, kada su crno-beli slavili na "Marakani" sa 3:1, pa su izabranici Marka Nikolića na kraju osvojili duplu krunu te 2017.

Skrasio se u Al Tavonu

Tavamba je u junu 2018. napustio Partizan i prešao u Al Tavon za 1,4 miliona evra. Pune četiri sezone je član kluba iz Saudijske Arabije, za koji je na 116 utakmica dao 64 gola i osvojio trofej tamošnjeg Kupa kralja.
- Srećan sam u Al Tavonu i zadovoljan kako klupskim, tako i ličnim učinkom. Naravno da uvek može bolje, ali zahvalan sam Bogu na onome što sam učinio ovde. Nadam se i da će me povrede zaobići kao što su dosad i da ću biti uspešan i u budućnosti, bez obzira gde budem igrao - naglašava Tavamba.


- Uh, to su bili divni trenuci. Kad pomislim na Partizan, prvo se setim tog gola koji sam dao Zvezdi, naših navijača i ludnice na tribinama. Iskreno, ja sam i izabrao da dođem u Humsku, jer sam želeo da osvajam trofeje. Imali smo sjajnu ekipu, vrhunskog trenera i snažan timski duh koji nas je vodio do uspeha. Malo ko je verovao da ćemo biti prvaci, ali mi nismo odustajali. I danas se čujem sa nekoliko saigrača iz tog perioda. Partizan je uvek bio i ostaće porodica.

Prvotimac saudijskog Al Tavona je u toku sa dešavanjima u našoj Superligi i veruje da "parni valjak" može do titule, iako ima dva boda manje u odnosu na najvećeg rivala.

- Nema predaje. Ima još pet utakmica do kraja i sve je moguće. Znam da nije lako, nikad nije ni bilo. Ispratio sam nekoliko utakmica i sviđa mi se ovaj tim. Momci se bore, daju sve od sebe i od srca im želim da na kraju budu šampioni - zaključuje Tavamba.antrfile

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17