• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

11.05.2022

12:34

NEVEROVATNA PRIČA IZ FRANCUSKE! Lion oterao Marsela jer je stalno prdeo!?

AP PHOTO

Fudbal

NEVEROVATNA PRIČA IZ FRANCUSKE! Lion oterao Marsela jer je stalno prdeo!?

Podeli vest

Ugledni francuski "Lekip" otkriva da je sportski direktor Liona Žuninjo Pernambukano zimus uručio otkaz Brazilcu Marselu Gedesu jer je puštao gasove u svlačionici i tako zasmejavao saigrače

Bizarna i gotovo neverovatna priča dolazi nam iz Francuske Lige 1! Brazilski štoper Marselo Gedes Filjo (34) zimus je oteran iz Liona jer je u svlačionici stalno prdeo i tako zasmejavao saigrače, tvrdi ugledni list "Lekip".

Marsela, koji trenutno nosi dres Bordoa, iz kluba je u januaru najurio sportski direktor, čuveni Žuninjo Pernambukano. Prema tvrdnjama najpouzdanijeg pariskog medija, nekadašnji majstor slobodnih udaraca nije mogao da trpi nedisciplinu i neozbiljnost iskusnog defanzivca, pa ga je prvo sklonio u drugi tim, a onda mu i uručio otkaz.
Ratovao s navijačima

Marselo je imao lični problem s jednim navijačem. Taj je vođa navijačke grupe, pa su se onda svi udružili protiv Marsela
Žuninjo Pernambukano

Prebačen u rezerve

Sve se dogodilo prošlog leta, a priča je tek sada isplivala u javnost. Marselo je nakon poraza svog tima od Anžea (3:0) ušao u svlačionicu i počeo da pušta gasove, što je radio tokom svog čitavog petogodišnjeg mandata u klubu. Njemu i njegovim saigračima, koji su doživeli težak poraz, to je bilo smešno. On je nastavio to da radi, što je dovelo do glasnog i grupnog smejanja u svlačionici.

U tim trenucima u prostoriju je ušao Žuninjo, koji je bio besan zbog opuštene atmosfere. Pozvao je na sastanak Marsela i tada ga izbacio iz ekipe, tvrdi "Lekip".

- Razlog raskida njegovog ugovora bili su gasovi. Defanzivac je često prdeo u svlačionici i smejao se tome zajedno sa svojim kolegama. To se nije dopalo Žuninju, koji je zajedno s trenerom Peterom Bošom odlučio da ga pošalje u rezerve. Potom mu je u januaru uručen otkaz, pa je otišao u Bordo - piše "Lekip".

Foto: AP PHOTO

Marselo Gedes Filjo (34) zimus oteran iz Liona jer je u svlačionici stalno prdeo (u belom dresu)



Pristalice nekadašnjeg šampiona Francuske nisu bile razočarane kada je iskusni fudbaler napustio ekipu. Marselovi problemi u Lionu započeli su još krajem 2019. godine. Tada su ga navijači uzeli na zub zbog loše igre, naročito nakon poraza od Benfike (2:1) u grupnoj fazi Lige šampiona. Huligani su na aerodromu posle sletanja iz Lisabona počeli da vređaju igrače francuske ekipe, a jedini koji im se suprotstavio bio je upravo Brazilac.

Vidića u Junajtedu zvali "prdonja"

Postoji i čuvena priča vezana za Nemanju Vidića dok je nosio dres Mančester junajteda. Pre desetak godina, jedan neimenovani fudbaler "crvenih đavola" otkrio je za britanske medije da su Srbina u svlačionici prozvali Gasmen, u slobodnom prevodu "prdonja". Užičanin je imao naviku da pre utakmice jede prebranac zbog proteina.

Hteo i sam da ide

Nakon što se Lion mesec dana kasnije izborio za plasman u osminu finala Lige šampiona, usledio je novi sukob ultrasa i brazilskog štopera. U jeku slavlja jedan od navijača je na teren izneo transparent na kojem je bila nacrtana glava magarca uz jasnu poruku: "Marselo, napusti klub".
On je zbog toga bio besan, pa je odmah zatražio da napusti klub. Žuninjo je tada stao u odbranu iskusnog fudbalera i nagovorio ga da ostane.

- Marselo je imao lični problem s jednim navijačem. Taj je vođa navijačke grupe, pa su se onda svi udružili protiv Marsela. On je igrač kome niko ne može da zameri ništa u pogledu rada i truda. Ipak, zbog svega što se dešava van terena on je zatražio da ode - pričao je Žuninjo krajem 2019. godine.
 

Više ga ne želi ni Bordo

Marselo Gedes Filjo na kraju ove sezone napustiće i Bordo, koji je na pragu ispadanja u Ligu 2. Zasad nema informacija da li će nekadašnji šampion Francuske produžiti ugovor i ostati među Žirondincima. On je ove sezone za ekipu Davida Gujona odigrao devet utakmica, na kojima je od svih statističkih parametara zabeležio samo četiri žuta kartona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija