• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

11:21

SRAMOTA! IZDALI SRBIJU I ŠPANIJU, VELIČALI LAŽNU DRŽAVU! Rajkovićev klub izazvao VELIKI SKANDAL zbog promovisanja tzv. Kosova! (FOTO)

Starsportphoto

Fudbal

SRAMOTA! IZDALI SRBIJU I ŠPANIJU, VELIČALI LAŽNU DRŽAVU! Rajkovićev klub izazvao VELIKI SKANDAL zbog promovisanja tzv. Kosova! (FOTO)

Podeli vest

Fudbalski klub Majorka izazvao veliki skandal u Španiji, veličao je lažnu državu Kosovo

Fudbalski klub Majorka, za koji je nedavno potpisao Predrag Rajković izazvao je skandal na društvenim mrežama zbog fotografije dvojice fudbalera.

Naime, na Tviteru Majorke pojavila se slika reprezentativaca tzv. Kosova Vedata Murićija, napadača Majorke i Amira Rahmanija, štopera Napolija koji su se fotografisali nakon prijateljske utakmice pomenutih klubova. 

Njihova zajednička fotografije nije ništa neobično, ali jeste odluka Majorke da na društvenim mrežama istakne pomenute igrače i napiše "Kosovo team."

Na taj način, Majorka je prekršila zakon Španije koja ne priznaje tzv. Kosovo kao nezavisnu državu. Pravo je pitanje kako će reagovati tamošnji Savez na pomenutu objavu, a moguće je da Majorki sledi kazna zbog neodgovornog ponašanja. 

 

 

Podsetimo, španski premijer Pedro Sančez je pre samo nekoliko dana boravio u Beogradu i imao je jasan stav kada su u pitanju odnosi Srbije i tzv. Kosova.

- Španija i Srbija su prijateljske zemlje još odavno, vezuju nas mnoge stvari, ali nas vezuje potreba da se poštuje međunarodno pravo, teritorijalni integritet i suverenitet naših država. Mi podržavamo Srbiju kada je reč o Kosovu, Španija je bila i biće uz Srbiju u odbrani ovih vrednosti i uvek će zagovarati razgovor između tih strana da se reše ti problemi - rekao je Sančez.

Dodajemo da su Španci u prethodnim kvalifikacijama igrali protiv tzv. Kosova, a organizatori utakmice i španski komentatori nisu smeni da koriste termin "Kosovo", već ekipa koja dolazi sa Kosova. Zastave lažne države nije bilo u prenosu, dok nacionalna himna terorističke države nije intonirana. 

Pre nekoliko dana srpski golman Predrag Rajković potpisao je ugovor sa Majorkom do 2026. godine, a španski klub je Remsu plati 4.500.000 evra. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija