• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2022

20:21

UHVAĆENI HULIGANI KOJI SU DEMOLIRALI BILETARNICU! Plakali u policiji, poznato kojoj GRUPI pripadaju!

Starsportphoto

Fudbal

UHVAĆENI HULIGANI KOJI SU DEMOLIRALI BILETARNICU! Plakali u policiji, poznato kojoj GRUPI pripadaju!

Podeli vest

Huligani koji su u ponedeljak porazbijali stakla na klupskoj biletarnici, njih dvojica, brzo su identifikovana, privedena i saslušana

Novopazarska policija brzo je reagovala i uhapsila dvojicu huligana, navodnih navijača FK Novi Pazar, koji su polomili izloge na biletarnici kluba koja se nalazi u okviru Gradskog stadiona, prenose mediji u Pazaru.

Dvojica muškaraca su se usred bela dana dovezli motociklom pred stadion gde se nalazi i biletarnica, i kamenicama razbili staklo. Pri tome su prekrili lice kacigama i maskama, baš kao i registarske tablice na motoru.

Na svu sreću sigurnosne kamere su sve zabiležile, što je olakšalo posao policiji da ove bandite privede.

- Tamo su plakali, cmizdrili i zapomagali, obećavajući da će nadoknaditi štetu i platiti popravku na izlozima biletarnice. Sada je na potezu tužilaštvo koje mora sprovesti dalji postupak i ove huligane drakonski kazniti. Pre toga, moraju se objaviti njihova puna imena i prezimena da iskreni navijači Plavih vide ko im godinama unazad uskraćuje mogućnost da gledaju utakmice u Novom Pazaru - piše portal Sandžakhaber.net.

Prema saznanjima ovog portala, dvojica nasilnika su predstavnici jedne navijačke grupe koja bi htela, po uzoru na neke druge klubove, da naplate svoje navijanje. Oni su, navodi se dalje, nameravali da reketiraju klub tražeći novac, a za uzvrat ne bi pravili incidente.

Foto: Starsportphoto

Novi Pazar je u finišu meča poražen od Zvezde

- Vođe te iste navijačke grupe, pre desetak godina su uzimali deo od plate jednom treneru da bi skandirali njegovo ime i da bi ga time zaštitili od eventualne smene. Kada je dotični trener smenjen, došli su u klub da traže svoj deo, jer su rekli da imaju takav dogovor sa njim - otkriva ovaj portal neka zaista neverovatna događanja iz burnih odnosa kluba i navijača.

- Ta ista navijačka grupa godinama je bojkotovala utakmice Novog Pazara, jer im se nije svidela politička orjentacija većine clanova uprava i jer nisu mogli da trguju, reketiraju i pljačkaju - dodaje se dalje.

U opširnom tekstu o ovog portala naveden je čitav niz incidenata u režiji ove grupe navijača i to u momentima kada je ekipa na čelu sa trenerom Gaćinovićem bila u vrhu Superlige.

- Pojavili su se sada, kada klub beleži uspehe bez ikakve njihove pomoći, mada je ta pomoć uglavnom bila lažna, a često i kontraproduktivna. Tako su se ti samozvani navijači pojavili u Ivanjici, jer je klub naivno verovao da su se opametili i uozbiljili. Celo vreme su nešto skandirali, slali političke poruke, što je probudilo inače uspavanu tamošnju publiku. Zapravo, oni su samo motivisali igrače Javora i njihove pozorišne navijače. Zato nije ni čudo što fudbaleri Novog Pazara bolje igraju bez publike i na domaćem terenu.

 

 

I pred derbi sa šampionom Zvezdom bilo je problema sa njihove strane navodi "Sandžakhaber", grupa koja je došla da navodno podrži ekipu je ustvari došla da provocira pojedine igrače.

- Pred utakmicu sa Zvezdom ta grupica huligana i isto toliko maloletnika došla je na trening da navodno igračima daju podršku pred važnu utakmicu. Umesto toga, celo vreme treninga su psovali nečije majke, ćerke i drugu bližnju i daljnu rodbinu. I oni misle da time pomažu klub. Ne, oni time žele da se predstave kao važan ucenjivački faktor. Klub to ne sme da dozvoli ni po cenu istupanja iz takmičenja.

FK Novi Pazar je kažnjen od strane FSS sa čak šest utakmica kod kuće pred praznim tribinama zbog ispada navijača na baraž meču sa IMT-om, a ta suspenzija je i dalje na snazi. Pazarci su i bez navijača igrali na visokom nivou, pobedili i Partizan i vezali seriju od sedam pobeda, za vrh tabele, gda su bili do meča sa Zvezdom protiv koje su takođe pružili sjajnu partiju. Izgubili su tek golom u finišu utakmice.

- Zbog njih normalni i pristojni navijači neće da dolaze na stadion, niti dozvoljavaju svojoj deci da idu na tribine. Da ne govorimo o novčanim kaznama koje je klub godinama unazad plaćao, isključivo njihovom krivicom. Ti isti huligani i huligančići su posle utakmice sa Zvezdom, u trenucima najvećeg uspeha kluba, išli oko stadiona i skandirali "Uprava napolje" - stoji u ovom tekstu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija