• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2022

16:54

PIĆINI SE ISPOVEDIO ITALIJANIMA! Evo šta je rekao o RASTANKU sa Zvezdom!

Starsportphoto

Fudbal

PIĆINI SE ISPOVEDIO ITALIJANIMA! Evo šta je rekao o RASTANKU sa Zvezdom!

Podeli vest

Italijanski defanzivac Kristijano Pićini stigao je prethodnog leta na Marakanu, kao slobodan igrač iz španske Valensije

Očekivalo se da Italijan popuni "rupu" na poziciji desnog beka, sa kojom je Zvezda dugo kuburila.

Pre toga je raskinuo ugovor sa Slepim miševima, u nadi da će na Marakani oživeti karijeru, koja je nazadovala posle njegovih povreda koolena.

- Dve ozbiljne povrede… Prvo ukršteni ligamenti kada sam bio u Betisu. Tada se nekoliko ozbiljnih klubova raspitivalo za mene. Bio sam van terena šest meseci ali je oporavak prošao dobro i bez komplikacija. A onda je došao lom čašice kolena. U avgustu 2019. u trenutku kada sam igrao najbolji fudbal u karijeri. Imao sam 26 godina, dokazao sam se u Valensiji i osvojili smo Kup kralja. Ponovo sam počeo da igram ozbiljan fudbal tek sa 29 godina u Zvezdi - rekao je na početku razgovora Pićini italijanskim medijima.

Usledio je poziv Dejana Stankovića da dođe u Crvenu zvezdu, koji nije mogao da odbije.

- Imao sam još dve godine ugovora u Zvezdi ali istina je da se tamo nikada nisam adaptirao. Nivo igre nije visok ali je komplikovano u vidu ideologije, infrastrukture, mentaliteta… Igrate na stadionima koji ne liče na stadione.

Foto: Starsportphoto

Kristijano Pićini

Marakanu je napustio posle samo šest meseci.

- Iako su me čekale kvalifikacije za Ligu šampiona nisam želeo da ostanem i raskinuo sam ugovor. Nisam želeo ni novac, ni bilo šta drugo. Samo da odem. Oni su to plasirali kao da nisam bio na zadovoljavajućem nivou forme što nije tačno. Tada sam se dva puta našao i na preeliminarnom spisku reprezentacije. Istina je da sam jako naporno radio da bih vratio karijeru na pravi put i da svima dokažem da sam dobar. U Crvenoj zvezdi nisam bio srećan, nisam uživao u fudbalu i zajedno sa porodicom sam odlučio da odemo. Tražio sam raskid ugovora jer sam mislio da ću kao slobodan igrač imati bolju šansu da nađem novu sredinu.

Mnogi su bili iznenađeni kada je dres srpskog šampiona zamenio za nemačkog drugoligaša Magdeburg.

- Srećan sam, jer su mi dali šansu. Naišao sam na trenera koji je izuzetna osoba. Debitovao sam već posle sedam dana u klubu i čak sam i gol dao. Glavni cilj je da izborimo opstanak ali zaista igramo dobar fudbal. Stvaramo šanse i uživam na terenu kao što nisam uživao dugo vremena. Ako budemo konstantni, možemo dosta da napravimo. Došao sam ovde da bih oživeo karijeru. Znam da imam tehničke i fizičke kvalitete. Imam i iskustvo jer sam igrao u Evropi. Uvek ću žaliti za tim dokle sam mogao da doguram, ali ako ostanem zdrav mogu da se vratim na visok nivo. To mi je cilj. I da uživam u fudbalu - istakao je Pićini za italijanske medije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Delija

pre 1 godinu

Obican, cak prosecan fudbaler..umislio da je neko i nesto..u stvari i prava mera mu je da igra drugu ligu, kako bi pokazao da, mozda zna da igra fudbal..daleko mu lepa kuca od Zvezde..dosao je da se izleci..uspeo je, pa neka ide da uci fudbal na drugom mestu!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17