• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2022

15:15

RUSI BLJUJU VATRU ZBOG KANDIDATURE UKRAJINE: To je politika!

reuters

Fudbal

RUSI BLJUJU VATRU ZBOG KANDIDATURE UKRAJINE: To je politika!

Podeli vest

Predsednik Ruskog fudbalskog saveza Aleksandr Djukov smatra da je politička odluka potez Ukrajine da kokuriše za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2030. godine, pored Španije i Portugalije

Potvrđeno je da će se Ukrajina pridružiti kampanji Portugalije i Španije za dobijanje organizacije Mundijala koji je na programu kroz osam godina.

Čelni čovek ruskog fudbala smatra da plan nema mnogo  komercijalnog smisla.

- To je njihovo pravo, ako su aplicirali to mora biti prostudirano. Ne vidim nikakvu marketinšku niti komercijalnu logiku u svemu tome. Priključivanje Ukrajine prethodnoj kandidaturi Španije i Portugalije ne čini tu kandidaturu nimalo boljom. Ne vidim ovde ništa drugo osim politike - ubeđen je Djukov, koji je i član izvršnog komiteta UEFA.

Detalji suorganizacije turira u tri države nisu poznati, ali prema pojedinim informacijama Ukrajina bi ugostila timove iz jedne grupe, dok bi ostatak mečeva bio igran u dve države na Pirinejima.

Foto: Tanjug/AP

 

Španska fudbalska federacija (RFEF) opisala je ovakvu kandidaturu kao "globalni i transformativni projekat evropskog fudbala u posebnoj situaciji".

U isto vreme, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski dao je punu podršku kandidaturi Ukrajine uz Španiju i Portugaliju, za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2030.

- Zajednička kandidatura Španije, Portugala i Ukrajine za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. više je od simbola vere u našu zajedničku pobedu. Ukrajina će izdržati, pobediti i biti obnovljena zahvaljujući solidarnosti svojih partnera - poručio je prvi čovek Ukrajine.

Kao protivkandidati ovom triju stajaće udružene države Južne Amerike, Argentina, Urugvaj, Čile i Paragvaj i moguće Grčka, Egipat i Saudijska Arabija takođe kao suorganizatori. FIFA će 2024. godine objaviti ime domaćina Mundijala 2030.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija