• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ognjen Borjanović

20.10.2022

07:05

MITROVIĆ ZABRINUO SRBIJU, A EVO KAKVO JE STANJE NAŠIH RIVALA! Brazil ŽESTOKO OSLABLJEN za Mundijal! Švajcarci ostali bez GOLMANA!?

Beta/Reuter/AP

Fudbal

MITROVIĆ ZABRINUO SRBIJU, A EVO KAKVO JE STANJE NAŠIH RIVALA! Brazil ŽESTOKO OSLABLJEN za Mundijal! Švajcarci ostali bez GOLMANA!?

Podeli vest

Povrede muče rivale Srbije pred Svetsko prvenstvo u Kataru! Brazil ostao bez Rišarlisona, Jan Zomer pod upitnikom, Napoli pravi probleme Kameruncima?

Svedoci smo poslednjih nedelja velikog proja povreda, širom Evrope padaju "otkazi" pred Mundijal, a najsvežija svakako je povreda Dioga Žote. Ofanzivac Liverpula propušta Svetsko prvenstvo u Kataru, ranije je sa spiska Kolumbije ispao i Luiš Dijaz. Ipak, danas se nećemo baviti svim učesnicima i problemima unutar reprezentacija već iskuljučivo grupom u kojoj igra Srbija. 

Naravno, počećemo od naše reprezentacije... 

Problem koji je poslednjih dana imao Aleksandar Mitrović razbudio je Srbiju iz sna. Najbolji strlac u istoriji naše reprezentacije propustio je meč Fulama za vikend zbog povrede skočnog zgloba koju je zadobio tokom reprezentativnog okupljanja na utakmici sa Švedskom. Ipak, očekuje se da Mitrogol bude spreman da već za vikend brani boje Kolibara, a samim tim i za Mundijal u Kataru. 

Povrede su mučile i Nikolu Milenkovića koji je propustio poslednju akciju reprezentacije, odnosno mečeve protiv Švedske i Norveške. Bleki se nedavno vratio u sastav Fiorentine, polako se vraća u takmičarski ritam i nema sumnje da će ukoliko ne dođe do povrede nositi dres Srbije u Kataru. Problema je imao i Miloš Veljković koji je za vikend propustio prvi meč u dresu Verdera ove sezone protiv Majnca, ali bi i on već u sledećem kolu mogao da se vrati u sastav svog tima. 

Foto: Starsportphoto

Kada je reč o ostalim reprezentativcima i nosiocima igre problema do sada nije bilo, a nadamo se da će tako ostati i do Mundijala kako bi Srbija u Kataru nastupila u najjačem sastavu! Tome se, bez sumnje nada svaki navijač naše reprezentacije budući da očekivanja nikada nisu bila veća, a atmosfera bolja oko nacionalnog tima. 

Brazilce brinu Nejmar, Rišarlison...

Nema sumnje da će najveća pretnja Srbiji u grupnoj fazi biti selekcija Brazila. Tite je formirao paklen tim, spreman da napadne i sam trofej na Svetskom prvenstvu, ali povrede su ono što muči selektora Karioka. Nejmar je poslednjih nedelja kuburio sa povredom skočnog zgloba. Takođe, zbog povrede u sastavu Juventusa već neko vreme nema štopera Bremera. 

Povredu je za vikend zadobio Ričarlison, a iako datum njegovog povratka još uvek nije poznat veliki je znak pitanja pored njegovog nastupa na Mundijalu. Brzilac je nakon utakmice protiv Evertona za vikend i plakao budući da je povreda, čini se, teže prirode. 

Foto: reuters

- Teško mi je da pričam u ovom momentu, ali videćemo. Nadam se da ću se oporaviti. Zakazano mi je snimanje, birnu me bolovi čak i dok hodam. Moram da ostanem pozitivan ako želim da idem na Svetsko prvenstvo u Katar - rekao je Ričarlison nakon utakmice sa Evertonom. 

Vezista Njukasla Bruno Gimaraeš nije mogao da pomogne selekciji Brazila prethodnog meseca tokom prijateljskih mečeva. Tite ga jeste pozvao u nacionalni tim, on se i odazvao, ali je nakon treninga ustanovljeno da je problem teže priprode i da neće biti u stanju da igra protiv Gane. 

Švajcarcima najveća glavobolja Jan Zomer! 

Problema u svom sastavu ima i reprezentacija Švajcarske. Javnost očekuje da bi upravo Sajdžije mogle da budu najveći konkurent Srbiji u borbi za drugo mesto, budući da je Brazil već viđen kao pobednik naše grupe. Ipak, Švajcarska bi put Katara mogla da ide značajno oslabljena jer problema sa povredom ima prvi golman tima Jan Zomer. 

Iskusni Švajcarac je ove godine postavio rekord po broju odbrana kada je svoju mrežu sačuvao na meču Borusije Menehngladbah i Bajerna iz Minhena. Nemački velikan je nedavno objavio da Zomer ima problema sa skočnim zglobom koji ga muči već neko vreme, te da će u narednom periodu biti na poštedi. Datum njegovog povratka još uvek nije poznat. 

Foto: Reuters

Selektora Murata Jakina brine i povreda Silvana Vidmera. Bek Majnca već desetak dana ne trenira nakon što mu je na 10. oktobra pukao mišić. Male su šanse da će 29-godišnji defanzivac biti u sastavu Švajcarske, ali se svi nadaju da bi Vidmer mogao da se oporavi do Mundijala. 

Male su šanse da će se do Svetskog prvenstva oporavidi i napadač AEK-a Stiven Zuber koji je doživeo povredu na meču protiv Italije u okviru poslednjeg kola Lige nacija.

Kamerun, za sada, bez povreda! 

Kada je reč o poslednjem rivalu Srbije na Mundijalu u Kataru nema mnogo toga o čemu bi se pisalo. Kamerunci su, za sada, ostali netakunuti, a kada se pogleda kompletan sastav afričke reprezentacije može se uočiti da Rigobert Song nema problema sa povredama! 

Od povrede se nedavno oporavio Erik Maksim Čupo Motan koji je tokom vikenda bio i strelac u pobedi Bajerna nad Frajburgom. Ipak, razloga za brigu će Kamerunci moći da imaju budući da je Napoli izuzetno nezadovoljan situacijom oko Andre Frenka Zambo Angise. 

Foto: Tanjug/AP

Stameni vezista je propustio okupljanje reprezentacije u septembru, ali još uvek nije potpuno oporavljen i spreman za kompletan takmičarski program. Napoli je u prošlosti umeo da "zateže" oko puštanja igrača na reprezentativne akcije, ipak, pitanje je da li će italijanski gigant želeti da Zambo Angisi uskrati odlazak na Mundijal. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija