• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. TOMKOVIĆ

10.11.2022

08:54

LEGENDARNI ITALIJANSKI GOLMAN VALTER ZENGA ZA INFORMER: Srbija će biti najveće iznenađenje Mundijala!

printscreen

Fudbal

LEGENDARNI ITALIJANSKI GOLMAN VALTER ZENGA ZA INFORMER: Srbija će biti najveće iznenađenje Mundijala!

Podeli vest

Srbija će biti najprijatnije iznenađenje na Mundijalu jer je u stanju da pobedi čak i Brazil, kaže legendarni italijanski golman i trener Valter Zenga u intervjuu za Informer.

Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde, i to u vreme dok je Dragan Stojković bio predsednik crveno-belih, smatra da je upravo Piksi najzaslužniji za fantastične rezultate "orlova".

Zenga dodaje da je Srbija uvek bila puna fudbalskih talenata, ali da je retko koji selektor uspevao da izgradi tako dobar tim kao što to sad polazi za rukom Piksiju.

Mundijal će biti vrhunski

Verujem da je održavanje Mundijala u ovo doba godine pun pogodak i da će  turnir biti spektakularan
Valter Zenga


Jeste li pratili igre reprezentacije Srbije otkako je Dragan Stojković selektor? Kakav su utisak na vas ostavili "orlovi"?

- Uvek sam pratio mog prijatelja Piksija, čak i kada je bio u Japanu. Njegovim dolaskom Srbija je stekla svest o sopstvenim kvalitetima, a onda je stekla stabilnost i konstantno dobre rezultate.

Kada ste bili u Zvezdi kao trener, da li ste mogli da zamislite da će se i Piksi jednog dana baviti trenerskim radom?

- Iskreno ne, bez obzira na to što sam oduvek znao i uverio se da su njegove fudbalska inteligencija i stručnost na veoma visokom nivou. Međutim, moram da kažem da je kao predsednik bio najbolji s kojima sam ikad sarađivao.

Foto: reuters

Aleksandar Mitrović



Ko vam se iz Piksijevog tima najviše dopada?

- Ima mnogo vrhunskih igrača. Srbija je uvek bila puna talenata. Piksijeva veština se ogleda u tome da ih sastavi i formira pravi tim. Lako je imati dobre igrače, ali veoma je teško naterati ih da dobro igraju zajedno.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi s Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Kako biste procenili šanse našeg tima?

- To je veoma teška grupa, ali baš iz tog razloga mislim da je odlična za Srbiju. Dobro poznajem mentalitet srpskih igrača, koji su sposobni da pobede Brazil, ali i da izgube od poslednjeg tima na rang-listi FIFA. Verujem da će Piksi izvući najbolje iz tima.

Argentina je moj favorit

 

Pošto Italija neće igrati na Svetskom prvenstvu, za koga ćete navijati?
- Navijaću za ofanzivan fudbal. Onakav kakav je igrala moja Crvena zvezda. Navijaću za spektakularne mečeve i da Svetsko prvenstvo bude lepo na oko. Kad pogledate šta sam sve rekao, jasno vam je da ću navijati za Argentinu. Mesi i družina su moji favoriti.

 


Koji je, prema vašem mišljenju, krajnji domet "orlova" na Mundijalu?

- Nedavno sam učestvovao u jednom tok-šouu u Kataru na televiziji Alkas. Srbija je u tim analizama i procenama naznačena kao potencijalno najveće i najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva. Delim taj stav.

Foto: reuters

 



Kakav turnir očekujete s obzirom na neuobičajen termin?

- Svetsko prvenstvo odigrano u ovom periodu godine biće pun pogodak! Fantastična je klima u Kataru sada i idealni su uslovi za fudbal. Nema velike udaljenosti između jednog stadiona i drugog, putovanja od grada do grada. Igrače nije iscrpela klupska sezona, kao što je inače slučaj. Sve u svemu, veoma sam optimističan i ne vidim nikakve negativnosti u vezi s tim što će se Mundijal održati baš sad.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija