• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2022

19:58

PREDSEDNIK EKVADORA NE IDE NA OTVARANJE MUNDIJALA! Prioritet mu borba protiv kriminalnih klanova u zemlji!

Tanjug/AP

Fudbal

PREDSEDNIK EKVADORA NE IDE NA OTVARANJE MUNDIJALA! Prioritet mu borba protiv kriminalnih klanova u zemlji!

Podeli vest

Predsednik Ekvadora Giljermo Laso neće prisustvovati prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Kataru između selekcije njegove zemlje i reprezentacije domaćina zbog nestabilne bezbednosne situacije u toj južnoameričkoj državi.

Utakmica Katara i Ekvadora na programu je 20. novembra u okviru grupe A na stadionu Al-Bajt kapaciteta 60.000 mesta i najavljeno je prisustvo najviših delegacija obe države, predstavnika FIFA, UEFA i svetskog političkog i fudbalskog krema.

Među njima, ipak, neće biti prvog čoveka Ekvadora.

Foto: AP/Photo

- Zahvaljujem se katarskom Emiru na pozivu da dođem na otvaranje Mundijala između reprezentacija naših zemalja. Ipak, odlučio sam da ne idem. Trenutni prioritet mi je ipak bezbednosna situacija u mojoj zemlji - poručio je Laso umesto koga je u Kataru biti njegov zamenik , potpredsednik Ekvadora Alfredo Borero.

Laso je nedavno uveo policijski čas koji kreće od 21 sat, a ovo pravilo važi za dva regiona Guaijas i Esmeraldas. On je nasilne incidente koji se svakodnevno dešavaju na ulicama nazvao "objavom otvorenog rata" i rekao je da je država spremna da reaguje oštro kako bi sprečila talas nasilja.

Predsednik je dodao da su vojnici ušli u zatvore i zaplenili veliku količinu oružja, municije, eksploziv i telefone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija