• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2022

14:53

DŽAKA OPET PROVOCIRA SRBE: Ono što je moj otac doživeo u Srbiji... Nije trebalo da pokažem dvoglavog orla

printscreen

Fudbal

DŽAKA OPET PROVOCIRA SRBE: Ono što je moj otac doživeo u Srbiji... Nije trebalo da pokažem dvoglavog orla

Podeli vest

Granit Džaka, kapiten Arsenala i jedan od najboljih igrača reprezentacije Švajcarske, pred Mundijal u Kataru, kaže da se kaje zbog sramnog poteza koji je napravio pre četiri godine na meču sa Srbijom u Rusiji, ali je opet iskoristio situaciju za provocira Srbe

Arsenal je u subotu slavio na gostovanju protiv Vulverhemptona, rezultatom 2:0. Međutim, u 16. minutu Švajcarci su ostali bez teksta. Granit Džaka se tada požalio na povredu i nije mogao da nastavi utakmicu, pa je umesto njega na teren morao da uđe Fabio Vieira. Na sreću naših rivala u Kataru, Džaka je imao samo stomačne probleme.

Džaka se kaje

Albanac poreklom sa Kosova i Metohije izjavio je da nije trebalo da slavi pobedu nad Srbijom pokazivanjem dvoglavog orla.

- Uvek sam vam pričao dobre priče o reprezentacij. U meču sa Srbijom sve je proteklo dobro, osim orla. Nije trebalo to da uradim - rekao je Džaka u intervjuu za švajcarski Blik.

On je istakao da mu je to bio jedan od najgorih poteza u karijeri.

- Imao sam dva teška trenutka u karijeri. Jedan na meču sa Arsenalom protiv Kristal Palasa kada sam napadnut i onaj na meču protiv Srbije kada sam napravio taj gest. 

Foto: AP Photo/Antonio Calanni

 

Blik piše da su "Džakine emocije objašnjive, pošto je njegov otac, Ragip, tri godine bio politički zatvorenik kod Srba".

- Ono kroz šta je prošao moj otac je nešto što nikome ne biste poželeli. Do danas znam samo polovinu ove strašne priče. Kada sam imao 20 godina, želeo sam da znam svaki detalj. Pitao sam i pitao dok moj otac nije otišao jer više nije mogao. Sada znam da moram biti oprezan. Bilo je to loše vreme za njega- rekao je Džaka.

Reprezentativac Švajcarske priznao je da nije želeo Srbiju na žrebu.

- Iskreno, Srbija je bila poslednji protivnik kojeg sam priželjkivao. Nadam se da ćemo do meča s njima proći dalje sa dve pobede. Onda možemo da se uhvatimo u koštac sa tom utakmicom bez pritiska - istakao je najbolji igrač Švajcarske

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Hajde bre retardi ratnohuskacki rusofilski prestanite sa sirenjem mrznje. Covek lepo kaze da se kaje a vi pricate o provociranju. Vas vodja nas je vratio u devedesete a tako cemo i zavrsiti ionako je vec 850000 ljudi proterao od kada je dosao na vlast, toliko nas je manje.

Dejan

pre 1 godinu

Šiptare jebala ti Srbija mater terorističku!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija