• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2022

13:53

KATASTROFE KOJE SU OBELEŽILE MUNDIJALE! Argentinci se nadaju da mogu kao ŠPANIJA! Pamti se SEVERNA KOREJA na Ostrvu! (VIDEO)

reuters

Fudbal

KATASTROFE KOJE SU OBELEŽILE MUNDIJALE! Argentinci se nadaju da mogu kao ŠPANIJA! Pamti se SEVERNA KOREJA na Ostrvu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije pobedila je danas na stadionu "Lusail" selekciju Argentine sa 2:1 (0:1), u meču 1. kola grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru

Golove za Saudijsku Arabiju postigli su Saleh El Šehri u 48. i Salem Al Davsari u 53. minutu. Jedini strelac za Argentinu bio je Lionel Mesi u 10. minutu iz penala. Gaučosi su na Mundijal stigli kao prvi favoriti za titulu budući da su neporaženi na 36 mečeva, ali je vrlo brzo stiglo otrežnjenje! 

Argentina je doživela nezapamćen debakl na startu Svetskog prvenstva u Kataru, a samim tim ugrozila svoj plasman u nokaut fazu budući da ih do kraja grupe očekuju dueli sa, na papiru, težim rivalima - Meksiko i Poljska. 

Foto: reuters

Ipak, Mesi "i drugari" još uvek imaju sva prava da maštaju o titulu. Posebno, ako se pogleda istorijat Mundijala. Zanimljivo je da je Španija na Svetsom prvenstvu 2010. godine porazom od Švajcarske otvorila turnir, a kasnije u finalu savladala Holandiju za svoju prvu "Boginju". 

Nadaju se u Argentini da bi nešto slično moglo da se dogodi i 2022. godine. Ipak, nema sumnje da će Gaučosima biti daleko teže budući da je konkurencija naoštrena da Lionela Mesija spreči da na svom poslednjem Mundijalu dože do svetske titule. 

Za mnoge je današnja pobeda Saudijske Arabije najveće iznenađenje ikada, verovatno i jeste, ali se kroz istoriju Svetskih prvenstava desilo još nekoliko šokantnih rezultata. Pored pomenutog trijumfa Švajcarske nad Špancima, vredi ponuti i pobedu Južne Koreje nad Italijom iz 2002. godine. 

Koreja je na krilima An Jung Hvana stigla do gola u produžecima, eliminisala Azure i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva gde je kasnije poražena. 

Treba se prisetiti takođe još jednog meča sa tog Mundijala iz 2002. godine kada je Senegal u grupi šokirao branioca titule Francusku. Pape Buba Diop postigao je jedini gol na meču i doneo trijumf Lavovima koji su kasnije dogurali do četvrtfinala, a Trikolori su ispali već u grupi sa samo jednim osvojenim bodom. 

1982. godine u Španiji, Severna Irska režirala je jedno od najvećih iznenađenja ikada kada su golom Gerija Armstronga savladali domaćina i izborili plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva. 

Možda i najveće iznenađenje ikada desilo se 1966. godine u Engleskoj. U Midlzbrou su se sastali Italija i Severna Koreja, Azurima je bio potreban bod za plasman u četvrtfinale, ali je žurku pokvario Ali Park Do Ik koji je dao gol za pobedu i odveo svoju reprezentaciju u nokaut fazu Mundijala. 

Jasno je, dakle, da se i u prošlosti često dešavalo da autsajder pobedi izrazitog favorita. Nadamo se da bi nešto tako moglo da se desi na Lusailu već u četvrtak oko 23 časa kada Brazil i Srbija budu završavali svoj meč prvog kola! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija