• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2022

09:42 >> 12:58

BLEDI HRVATI PODBACILI! Navijači KOCKASTIH razočarano gledali sa tribina i videli SAMO BOD protiv Maroka! (FOTO)

Tanjug

Fudbal

BLEDI HRVATI PODBACILI! Navijači KOCKASTIH razočarano gledali sa tribina i videli SAMO BOD protiv Maroka! (FOTO)

Podeli vest

Četvrti dan fudbalskog spektakla u Kataru otvorio je aktuelni vicešampion planete Hrvatska i selekcija Maroka, a susret je završen bez golova

Nije uspeo tim Zlatka Dalića da opravda ulogu favorita u prvom meču dana! Na momente je prvo poluvreme meča između Hrvatske i Maroka bilo dostojno Mundijala, ali je više bilo uspavljujućih trenutaka. Bilo kako bilo, nisu Marokanci izašli sa belom zastavom i bilo je perioda igre kada su i te kako pritisnuli naše komšije!Ruku na srce, Hrvatska je bila bolja i konkretnija. Strpljivo je čekala šansu, a Perišić i Modrić su tukli preko gola, dok je najbolju priliku imao Vlašić!

No, krenimo redom. Maroko je prvi pripretio u 7. minutu, ali Amala je previše oklevao sa šutem i stigli su protivnički igrači da ga izblokiraju. Šest minuta kasnije Livaković je bio budan nakon pokušaja Ašrafa Hakimija!Na prvu priliku Hrvata vrednu pomena čekalo se do 17. minuta, kad je Amala napravio grešku, a šutnuo je topovski Perišić, ali je lopta prohujala preko prečke! Uzdasi na tribinama i jednih i drugih!

Foto: Tanjug

 

Najbolje dve prilike kada je prvi deo susreta u pitanju viđenje u poslednja dva minuta! Dobra akcija po levoj strani u 45. minutu, loptu je Borna Sosa vratio na peterac do Vlašića, ali fenomenalna rekacija Bona, Seviljinog golmana, spasila je Maroko u najnezgodnijem trenutku! Minut nakon toga usledio je silovit šut Luke Modrića, ali mreže su ostale mirne do pauze! 

U drugom delu potpuno drugačija slika! Bilo je mnogo uzbudljivije i sadržajnije, a u petoj brzini su ušli Marokanci u nastavak! U 50. minutu  viđena je najbolja šansa za rivala Hrvata do tada...

Mazraui je imao priliku da savlada Livakovića, ali je golman Hrvatske izašao kao pobednik!Na kraju, porao je Mazraui da bude iznet na nosilima sa terena, jer je povredio kuk! Dva minuta kasnije viđen je dobar napad Hrvatske, potpuno prazan desni deo terena je bio za Juranovića koji je odlično centrirao, a Ašraf Hakimi izbacuje loptu u korner. Opasno je bilo u petercu, Joško Gvardiol se na kraju sudario sa golmanom Makroka i propala je velika šansa za Hrvate koji su iz peterca mogli do gola!

Foto: Tanjug

 

A onda Maronaci uzimaju stvari u svoje noge! U 62. minutu falilo je sreće da zatresu mrežu Hrvatske, bilo je opasno pred golom Livakovića, ali nekoliko igrača promašilo loptu! Držali su se za glavu navijači i jednih i drugih! Dva minuta nakon toga bomba Hakimija sa nekih 30 metara, Livaković je odlično reagovao, a počela je da se uvlači panika u redove Hrvatske!

Ipak, do kraja meča nije bilo promene rezultata, a i jedni i drugi mogu da žale za sva tri boda! Verovatno remi više znači Marokancima, koji su ukočili aktuelnog vicešampiona sveta, a nema sumnje da će biti zanimljivo do kraja u grupi F, gde su još Belgija i Kanada!  

 

HRVATSKA-MAROKO 0:0

Stadion: Al Bajt u Al Koru. Sudija: Fernando Raspalini (Argentina)

Hrvatska: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić, Kramarić, Perišić 

Maroko: Bono - Hakimi, Agerd, Sajs, Mazraui - Unahi, Amrabat, Amala - Zijeh, En Nesiri, Bufal.

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

Kraj! Po bod za obe ekipe! 

90. minut - Igraće se još šset minuta nadoknade!

89. minut - Oršić je ušao u igru!

88. minut - Nema sumnje da su Marokaci ambiciozniji u završnici. Ezalzuli je sada driblao i na kraju predriblao sebe, a loptu ostavio rivalu...

85. minut - Oprezni su sada i jedni i drugi...

81. minut - Dve izmene u reprezentaciji Marok! Umesto En Nesirija na terenu je Abderazak Hamdala, napadač Al Itihada, koji je dobio ovacije sa tribina.

78. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Sofijan Amrabat zbog prekršaja na Modriću. Nije da nije moglo da bude više kartona...

73. minut - Siguran je Bono koji odmah šalje loptu napred, otvirla se kontra odmah preko Ezalzulija, a umesto da doda loptu zaleteo se na trojicu Hrvata i sve uprskao...

Foto: Tanjug

 

72. minut - Malo je falilo da vidimo autogol El Nesirija posle jednog centaršuta, malo sreće za Maroko, sada korner prvi, pa drugi...

70. minut - Livaja je u igri, a teren je napustio Kramarić. Bio je nevidljiv danas ofanzivac Hrvata

69. minut - Sve je bolji tempo i gledamo uzbudljiviji meč nego u prvih 45 minuta... 

64 minut- BOMBA Hakimija sa nekih 30 metara, Livaković je odlično reagovao! Uvlači se panika u redove Hrvatske!

Foto: Tanjug

 

62. minut - Kakva šansa za Maroko! Falilo je sreće sada da zatresu mrežu Hrvatske, bilo je opasno pred golom Livakovića, ali nekoliko igrača promašilo loptu! Držali su se za glavu navijači i jednih i drugih!

58. minut -  Kraj za Mazrauija koji mora napolje! Povredio se reprezentativac Maroka prilikom šanse kada je imao 1 na 1 sa golmanom Livakovićem i tada mu je stradao kuk. 

Foto: Tanjug

 

52. minut - Spasio se sada Maroko! Dobar napad Hrvatske, potpuno prazan desni deo terena je bio za Juranovića koji odlično centrira, a Ašraf Hakimi je izbacuje u korner. Opasno je bilo u petercu, Joško Gvardiol se na kraju sudario sa golmanom Makroka i propala je velika šansa za Hrvate koji su iz peterca mogli do gola...

50. minut - Najbolja šansa na meču za Maroko! Mazraui je imao šansu da savlada Livakovića, ali je golman Hrvatske izašao kao pobednik!

47. minut - Nikola Vlašić nije mogao da nastavi utakmicu, na terenu je Atalantin Pašalić.

46. minut - Počeo je drugi deo susreta.  U prvom je Hrvatska bila bolja i za niajnsu konkretnija. Perišić i Modrić su tukli preko gola, a najbolju priliku je imao Vlašić, ali je njegov udarac sa četiri metra odbranio Jasin Bonu. Marokanci nisu imali prave šanse, ali su često pritiskali rivala i pravili probleme Dalićevim izabranicima.

Prvo poluvreme:

45+1 - Pad koncentracije u defanzivi Maroka! Nije bilo nigde Hrvata do finiša prvog dela susreta, a onda je nakon šanse Vlašića, Luka Modrić šutirao preko gola!

Foto: Tanjug

 

45. minut - Najbolja prilika na meču! Nikola Vlašić nije uspeo da savlada Bona! Igraće se još dva minuta!

40. minut - Prekršaj pravi Modrić, slobodan udarac iskosa za Maroko, ali uspeli su da se odbrane Hrvati...

36. minut - Uspavanka u poslednjih desetak minuta. Oprezni su i jedni i drugi...

33. minut - Dosadašnji utisak je da Hrvati igraju bezidejno...

28. minut - Oslanjaju se sada Hrvati na Perišiča, pa gotovo svaka lopta ide ka njemu. Golman Bono za sada nema problema...Perišić će se izjednačiti sa Šukerom ako postigne pogodak, jer je sada postigao pet na Mundijalima, gol manje od Davora Šukera!

24. minut - Lovren sada zaustavlja En Nesirija! Ne paniče Hrvati, igraju mirno i staloženo, a tako deluje i Zlatko Dalić pored klupe!

21. minut - Sada faul Modrića na ivici kaznenog prostora, ali Zijeh pravo u živi zid iz slobodnjaka! 

18. minut - En Nesiri nije uspeo glavom da zahvati loptu i lepa prilika za Maroko odlazi u nepovrat!

17. minut - Velika greška Amalaha, šutnuo je topovski Perišić, ali je lopta prohujala preko prečke! Izdasi na tribinama i jednih i drugih!

Foto: Tanjug

 

13. minut - Livaković je sada bio budan nakon pokušaja ofanzivca Marakoa! Ašraf Hakim je bio u šansi, a ako se po jutru dan poznaje, neće biti lako Hrvatima danas! 

10. minut - Dobar je tempo za sada, pokušavaju Marokanci presingom da primoraju Hrvate na grešku. Probao je Modrić dugom loptom za Vlašića, nije uspeo da je primi kako je hteo.

7. minut - Opasan napad Marokanaca, pokazali su sada nemaju belu zastavu pred aktuelnim vicešampionima sveta! Amala je previše oklevao sa šutem i stigli su protivnički igrači da ga izblokiraju.

4. minut - Hrvati imaju očekivano loptu u nogama, pritiskaju Marokance, a sprečio je kapiten Sajs sada prvu ozbiljniju priliku! 

11:00 - Počeo je meč u Kataru, a kapiten Hrvatske Luka Modrić je prvi fudbaler u istoriji koji je igrao i evropska i svetska prvenstva u tri različite decenije!

Foto: Tanjug

 

10:53 - Igrači se spremaju da izađu na teren, mnogi Marokanci se pozdravljaju sa Lukom Modrićem u tunelu!

10:25 -  Imaće vatrenu podšku i jedni i drugi igrači!

 

10:16 - Tim u kojem su glavni asovi bek Pari Sen Žermena Ašraf Hakimi i ofanzivac Čelsija Hakim Zijeh, smatra se jednom od selekcija koje mogu da naprave pravi bum na ovogodišnjem Mundijalu!

Foto: Reuters

 

10:11 - Hrvatska je 12. na rang-listi FIFA, 10 mesta iznad Maroka, nacije koja je učestvovala na pet Mundijala, ali je samo jednom izašla iz grupne faze, i to 1986. godine. 

 

 

10:00 - Prvi će priliku da iznenade Hrvate imati Marokanci, a rivali u Grupi F su još Belgija i Kanada.

- Ono kroz šta smo prošli 2018. bilo je nezaboravno iskustvo, neizbrisivo u našim glavama. Pričaćemo o tome i sećati se do kraja života, ali to treba da ostavimo po strani. Mnogi igrači sa Svetskog prvenstva u Rusiji nisu ovde, došli su novi, kvalitetni mladići sa svežom energijom. Ovo je novi turnir i na to moramo da gledamo tako. Od nas se očekuje da odigramo srcem, damo sve od sebe i ostavimo poslednji atom snage na terenu. Ako ovo znači da postižemo dobre rezultate, onda sjajno – ako ne, moramo da podignemo glave znajući da smo dali sve od sebe- rekao je kapiten Hrvatske Luka Modrić, koji sada ima 37 godina, najbolji igrač proteklog turnira.

Foto: Reuters

 

09:43 -  Hrvatska reprezentacija upisala je samo jedan poraz u sedam odigranih susreta protiv afričkih reprezentacija i to u prijateljskoj utakmici.

Maroko - Hrvatska 6:7 (2:2), Kup kralja Hasana, 1996.
Hrvatska - Egipat 2:2, Korea Cup, 1999.
Hrvatska - Mali 2:1, prijateljska utakmica, 2014.
Kamerun - Hrvatska 0:4, skupina SP-a, 2014.
Hrvatska - Senegal 2:1, prijateljska utakmica, 2018.
Nigerija - Hrvatska 0:2, grupa SP-a, 2018.
Hrvatska - Tunis 1:2 prijateljska utakmica, 2019.

09:42 -  Klupa Hrvata: Grbić, Ivušić, Stanišić, Vida, Erlić, Šutalo, Barišić, Jakić, Majer, Pašalić, Sučić, Oršić, Livaja, Petković, Budimir  

 

 

 

09:41 - Evo jedne zanimljivosti! Žirafa Džonatan u osječkom zoološkom vrtu u susret prvoj utakmici Hrvatske na ovom prvenstvu prognozirala je pobednika. Ispred žirafe bile su dve posude s jelom. Na jednoj je bila zastava Hrvatske, a na drugoj Maroka. Džonatan je više puta potvrdio da je njegov izbor za pobedu u ovoj utakmici hrvatska fudbalska reprezentacija.

 

Standings provided by Sofascore

 

09:40 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa utakmice Hrvtaska-Maroko.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija