• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2022

13:00 >> 15:46

LUDNICA! JAPANCI SRUŠILI NEMCE POSLE PREOKRETA! Bivši fudbaler Partizana uništio Pancere! (VIDEO) (FOTO)

Tanjug

Fudbal

LUDNICA! JAPANCI SRUŠILI NEMCE POSLE PREOKRETA! Bivši fudbaler Partizana uništio Pancere! (VIDEO) (FOTO)

Podeli vest

U drugom meču dana, snage su na planetarnoj smotri odmerile reprezentacije Nemačke i Japana u okviru grupe E, a nakon preokreta slavio je Japan sa 2:1

Kakav meč, kakava drama i kakva pobeda unapred otpisanog Japana! Samuraji su oduševili planetu jer su se vratili protiv favorizovanog višestrukog šampiona sveta i napravili ogroman podvig!

Imala je Nemačka zasluženo vođstvo nakon prvog poluvremena. Nisu imali sreću Japanci u 7. minutu, nakon što je pukla strašna kontra i usledio pogodak Maede, ali je napadač Japana bio u ofsajdu. 

Foto: Tanjug

 

U 16. minutu viđena je prva prilika za Nemce! Ridiger je tukao glavom sa dalje stative posle kornera iz levog ugla, ali je za malo bio neprecizan.

Poveli su Panceri golom Ilkaja Gundogana u 33. minutau, a  vezista Mančester Sitija je bio precizan izvođač najstrože kazne, nakon prekršaja golmana Japana Gonde nad Raumom. Do kraja prvog poluvremena i jedni i drugi su bili blizu gola, ali je prvo Havercu poništen pogodak zbog nedozvoljene pozicije, a onda je Maeda mogao da donese radost Japancima, ali lopta završava pored stative!

Foto: Tanjug

 

 

U drugom delu susreta beležimo prvo uzbuđenje u 51. minutu kada je Musijala napravio dar-mar, ali je šutirao visoko preko gola! U 60. minutu Gundogan se umalo ponovo upisao u strelce, ali stativa je bila saveznik Japancima! Već u sledećem napadu nekadašnji igrač Partizana Takuma Asano, koji je nešto ranije ušao na teren je zapretio, ali lopta nije ponašla cilj!

Nakon ovoga kreće prava ludnica! U 68. minutu ponovo šansa za Asana! Ipak, Ridiger je izašao kao pobednik i od svega korner za Japan! Igrao se 74. minut kada navijači nisu mogli da veruju svojim očima! Četiri maestralene odbrane za 30 sekundi Gonde! Hofman i Gnabri iz nekoliko pokušaja nisu uspeli da savladaju izvanrednog čuvara mreže Japana!

Foto: Tanjug

 

Kaznili su Samuraji sve promašaje Pancera! U 75. minutu Japan je izjednačio, a strelac je bio Doan, samo što je ušao na teren! Nagosvestio je Takuma Asano čim je kročio na teren da će biti veliko osveženje za Japance, ali ne da je bio osveženje, nego je bio čovek odluke! Brzonogi ofanzivac je zapalio atmosferu kada je matirao Nojera i režirao preokret u 83 minutu!


Japanci su prvi put učestvovali na undijalu 1998. godine i od tada nisu propustili nijedno takmičenje, a tri puta su igrali u osmini finala. Da ll je ovo njihova godina?

NEMAČKA-JAPAN 1:2 (1:0)

Stadion: Kalifa    (Al Rajan)                                 Sudija: Ivan Sinseros (El Salvador)

Strelci: Gundogan (p) 32 -  Doan 76, Asano 83

NEMAČKA: Nojer, Raum, Zile, Ridiger, Šloterbek, Gundogan, Kimih, Musijala, Gnabri, Miler, Haverc.

JAPAN: Gonda, Nagatomo, Itakura, Jošida, Sakai, Tanaka, Endo, Kamada, Ito, Kubo, Maeda.

 

 

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

KRAJ! VELIKA POBEDA JAPANA!

90. minut - Igraće se još sedam minuta!

83. minut - DELIRIJUM! ASANOOO! Japanci su režirali DRAMU! Vode sada 2:1 ZA NJIH!

75. MINUT- GOL! JAPAN JE IZJEDNAČIO! Strelac je Doan samo što je ušao na teren!

73.minut - Nojer je sada spasio Nemce, sačuvao gol, a  Sakai je iz sjajne pozicije gađao preko gola! 

71. minut - KAKVE ČETIRI ODBRANE ZA 30 SEKUNDI GONDE! Hofman i Gnabri dva puta nisu uspeli da savladaju izvanrednog čuvara mreže Japana!

68. minut - Ponovo šansa za Asana! Ipak, Ridiger je izašao kao pobednik i od svega korner za Japan!

Foto: Tanjug

 

Prelepa slika sa stadiona u Kataru! Japanci su oduševili planetu!

 

61. minut - Uzvratio je Asano, raspalio je po lopti, ali nije bio precizan!

60. minut - STATIVA! Gundogan se umalo ponovo upisao u strelce!

57. minut - U igri je nekadašnji igrač Partizana Takuma Asano umesto Maede, a kraj je i za Nagatoma, koga menja Mitoma. 

51. minut - Musijala je napravio dar-mar, ali je šutirao visoko preko gola!

49. minut - Pokušao je Kamada i to je četvrti korner za Samuraje...

46. minut - Nastavio se meč, lopta je za Japance!  Igru je napustio Takefusa Kubo, a menja ga Takehiro Tomijasu. Varovatno će Japan sada igrati sa tri štopera.

Prvo poluvreme:

Kraj prvog dela susreta! Nemci vode nakon pogotka sa bele tačke, a i njima i Japancima je poništen gol zbog ofsajda u ovom delu meča!

45+4 - Mogao je Maeda sada da donese sreću Japancima, ali lopta završava pored stative!

45+2 - Gonda je odbranio šut Kimihu, ali je Haverc sproveo na kraju u mrežu! Nakon provere, utvrđeno je da nije bilo pogotka!

45. minut - Igraće se još četiri minuta

42. minut: Pokušao je Gundogan sa distance, ali je poslao loptu daleko preko gola...

32. minut - GOL! Gundogan je doveo u vođstvo svoj tim! 

30. minut - Golman Gonda je napravio prekršaj i dosuđen je penal! On je faulirao Davida Rauma!

27. minut - Gnabri šutira direktno u Gondu!

25. minut - Sada se proveravalo se da li ima elemenata za penal u korist Pancera, ali su aribtri iz VAR sobe procenili da nema osnova za najstrožu kaznu...

Foto: Tanjug

 

21. minut: - Čuvar mreže Japana odlično interveniše posle pokušaja Kimiha sa ivice kaznenog prostora.

16. minut - Prva prilika za Nemce! Ridiger je imao priliku, ali nije mu furtuna bila saveznik! Tukao je glavom sa dalje stative posle kornera iz levog ugla, ali je za malo bio neprecizan...

7. minut - GOL! Strašna kontra Japana u osmom minutu i pogodak Maede, ali je napadač Japana bio u ofsajdu...velika žal za Japance...

 

4. minut -  Konkretniji su Nemci, ali nije bilo ozbiljnijih prilika...

14:00 - Počeo je meč!

Foto: Tanjug

 

Foto: Tanjug

 

13:30 - Nemački reprezentativci su sa bojama duge na zagrevanju, iako je FIFA zabranila nošenje kapitenske trake u istim bojama i natpisom "OneLove".

 

 

 

 

13:12 - Ove godine, četa Hansija Flika želi da se iskupi za blamažu iz 2018. godine. U konkurenciji Španije, Kostarike i Japana, verovatno i hoće, ali videćemo...

Standings provided by Sofascore

 

 

13:00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Nemačka-Japan.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija