• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2022

22:12 >> 22:19

(OCENE) MOMCI, GLAVA GORE! SAD NEMA POVLAČENJA! Orlovi NEMOĆNI! Dominirao VMS! Radonjić uneo ENERGIJU! Gudelj PODBACIO...

Starsportphoto©

Fudbal

(OCENE) MOMCI, GLAVA GORE! SAD NEMA POVLAČENJA! Orlovi NEMOĆNI! Dominirao VMS! Radonjić uneo ENERGIJU! Gudelj PODBACIO...

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras od selekcije Brazila 2:0 (0:0) u meču prvog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru

Oba gola za Brazil postigao je Rišarlison u 62. i 73. minutu, a kod oba pogotka asistent je bio Vinicijus.

Utisak jeste da je Srbija danas bila "bleda" u odnosu na očekivanja, ali isto tako je činjenica da je bilo teško igrati protiv Brazilaca večeras. Daleko od toga da bi rezultat bio drugačiji, ali je isto tako svima na Lusailu bilo jasno da Orlovi protiv sebe imaju Karioke, ali i sudijsku trojku predvođenu Alirezom Farajem iz Irana. 

Ipak, treba napomenuti da ništa nije izgubljeno i da Srbiju tek očekuju dva meča u kojima naša reperzentacija može da traži prozal dalje! Orlovi će u već u ponedeljak igrati protiv Kameruna, a nakon toga ide i duel sa Švajcarcima. 

OCENE: 

Vanja Milinković - Savić 7 - Dobio je poverenje, a teško da je mogao bolje da vrati! Imao je Vanja Milinković Savić ispred sebe sigurnu odbranu, ali kada bi našima pala koncentracija čuvar srspke mreže bio je na visina zadatka. Prvi put je "na mukama" bio sredinom prvog poluvremena kada je u stilu najboljih golmana pokupio loptu ispred Vinisijusa, a potom i na startu drugog dela igre kada je odbranio zicer Ričarlisonu! 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, više od toga nije moglo... Kod prvog gola Rišarlisona već je bio na travi nakon sjajne odbrane. 

Strahinja Pavlović 6,5 - Igrao je od petog minuta sa žutim kartonom nakon što je prestrogo dobio javnu opomenu. Ipak, nije to sputalo popularnog Kalabu da i u nastavku meča odiše čvrstinom i samopouzdanjem. Pokušali su Brazilci preko Rafinje da ga napadnu, ali je đak Partizanove omladinske škole osujetio svaki nalet Karioka. 

Miloš Veljković 5,5 - Izrastao je Miloš Veljković poslednjih godina u jednog od najboljih štopera Bundeslige, ali to večeras nije pokazao. Utisak je da je defazivac Verdera jedini pokazao previše respekta prema Brazilcima. Kod drugog gola kasnio je u blok, prethodno je u nekoliko situacija loše predavao loptu svojim saigračima. Sve u svemu - bledo izdanje. 

Nikola Milenković 6 - Bio je pod najvećim udarom Brazilaca i odradio dobar posao. Nejmar, Vinisijus i Rišarlison pokušavali su da prostor pronađu pored defanzivca Fiorentine, a jedini put kada je "posustao" Karioke su postigle drugi gol. Ipak, ni to se ne može pripisati njemu budući da je i ostatak odbrane morao daleko bolje da reaguje. Značajno opao u finišu meča, posebno moralno...

Andrija Živković 5,5 - Igrao je na svojoj strani, većina napada išla je preko njega. Sigurno je da bi više pokazao da je od glavnog arbitra dobio iole zaštite, ali nije. Brazilci su bili izuzetno agresivni na Živkoviću, nekoliko puta su uz faul uzimali loptu, ali se Alireza Faraj nije oglašavao.

Foto: Pedja Milosavljević

Nemanja Gudelj 5 - Možda i najslabija karika u srpskom timu večeras. Nema sumnje da je potez utakmice bio njegov klizeći start početkom drugog poluvremena kada je srušio Nejmara u kontri, ali se od igrača sa njegovim iskustvom očekivalo više. 

Saša Lukić 6,5 - Prosečan fudbalski gledalac rekao bi da je Lukić bio nevidljiv, ali je vezista Torina svojom kretnjom popunjavao prostor među linijama srpskog tima. Genijalno je prezueo ulogu pravog zadnjeg veznog. Kada je sredinom drugog poluvremena izašao sa terena sve se raspalo budući da je Ivan Ilić ostao sam na sredini. Nema sumnje da će srpski reprezentativac biti od suvog zlata Orlovima u nastavku takmičenja. 

Filip Mladenović 5,5 - Težak zadatak dobio je fudbaler Legije da odmeni Filipa Kostića. Defanzivno - uspešan, ofanzivno - ne! Činjnica je da je imao daleko više odbranbenih zadataka budući da je pomagao Pavloviću u većem delu meča, ali je utisak da je morao za nijansu više u napadu. 

Sergej Milinković-Savić 5,5 - Bledo izdanje SMS-a! Mnogo su navijači Srbije, ali bez sumnje i u taboru Orlova, očekivali od veziste Lacije, a malo toga su dobili. Prečesto  je Milinković-Savić reagovao sporo u predaji lopte, u nekoliko navrata usporavao je našu reprezentaciju u tranziciji. Čini se da ga je progutao ogroman pritisak, ali očigledno i očekivanja. 

Foto: Pedja Milosavljević

Dušan Tadić 6 - Imao je Tite jedan zadatak pred duel sa Srbijom, a to je da zaustavi kreaciju Dušana Tadića. To je i uspeo. Čini se kao da je jedina ideja selektora Brazila bila da prebije kapitena Srbije pa je na momente as Ajaksa morao da nosi na leđima Kazemira, Paketu, Markinjosa i Tijaga Silvu. U takvim okolnostima Tadić nije mogao više, iako je po svaku cenu želeo da jednim potezom rašili krila Orlova. Večeras nije uspeo, ali, nemojte sumnjati da će protiv Kameruna i Švajcarske biti tako! 

Aleksandar Mitrović 6,5 - Izašao je iz povrede, dobio mnogo batina, a igrao bez ikakve zaštite glavnog sudije. Lavovski posao! Iako nije postigao gol, niti bio opasan po gol Srbije na momente je zadržavanjem lopte lišavao Orlove pritiska na poslednju liniju. 

Izmene: 

Ivan Ilić 5,5 - Na iznenađenje mnogih dobio ja šansu već sredinom prvog poluvremena, ali je opravdao poverenje selektora Stojkovića. Ilić je odradio dobar posao iako je na momente bio sam među trojicom Brazilaca. 

Nemanja Radonjić 6,5 - Ostaje žal što brzonogi Nišlija nije dobio šansu od prvog minuta. Evidentno je da brzinski jedino Radonjić može da se suprotstavi Brazilcima, a sve što je Srbija uspela da uradi išlo je preko njegove strane.

Dušan Vlahović 6 - Nije igrao od prvog minuta, ali je njegovim ulaskom Srbija zaigrala značajno ofanzivnije. Makar do postignutog gola. Ipak, kada je Rišarlisom overio pobedu Karioka kao i ostatak tima - Vlahović je potonuo. 

Darko Lazović bez ocene - Premalo vremena za konkretan utisak. 

Nemanja Maksimović bez ocene - Premalo vremena za konkretan utisak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

E čuj Gudelj podbacio...kao da je on neki igrač, pa mi očekivali da sam reši utakmicu. Ne, on je igrao na svom nivou, napravio je jednu grešku (zadnji igrač nikad ne dribla) i zato je zamenjen. Razočarenje večeri je Andrija Živković. Momak je totalno podbacio. Kako je uopšte moguće da on počinje većinu utakmica, a ne Radonjić, koji je fizički jači, igrački bolji, brži, igra u jačoj ligi, ne boji se lopte...Ali očito Živković ima opasnog menadžera, koga se svi boje i momak jednostavno mora igrati. Što se tiče same utakmice, Brazil je bio bolji i zasluženo pobedio. Ono što je dobro...dobili smo konačno golmana. Od raspada YU mi nismo imali golmana.

Mito

pre 1 godinu

Kada god igra Nemanja Gudelj igramo sa igračem manje.

Realno

pre 1 godinu

Koju ste vi utakmicu gledali? Mitrovic 6.5, covek nije uradio NISTA! Uzasno izdanje,Brazil je za klasu bolji, ali ovako kukavicka igra neka ide na cast svima,od trenera do poslednjeg koji je usao, sram ih bilo. Koji orlovi, obicne kokoske

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!
Politika

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

16.04.2024

12:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija