• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2022

07:19

BRAZILCI OPLELI PO SRBIMA ZBOG NEJMARA! Toliko su ga TUKLI, da je morao da izađe! Evo kako su ocenili svoje!

Predrag Milosavljević

Fudbal

BRAZILCI OPLELI PO SRBIMA ZBOG NEJMARA! Toliko su ga TUKLI, da je morao da izađe! Evo kako su ocenili svoje!

Podeli vest

Nadali smo se i verovali da Srbija može da uradi Brazilu ono što je Saudijska Arabija Argentini, ali sve je ostalo na tome. Ipak, prilika za popravni je tu i dalje sve zavisi od nas, dok su Brazilci potpunom dominacijom opravdali ulogu favorita koja im je dodeljena uoči Mundijala. Nakon meča tamošnji mediji su veličali svoje, ali i potkačili naše igrače

Odlično je izgledao Titeov tim, koji je rutinski savladao našu selekciju sa 2:0, a apsolutni junak bio je Rišarlison.

Sa druge strane, od pet šuteva "orlova", niti jedan nije išao u okvir gola.

Ne čudi što su novinari renomiranog Globa nahvalili Brazilce, a igrač utakmice bio je naravno napadač Totenhema. Rišarlison je zaslužio ocenu 9, uz komentar:

 - Bio je malo korišćen, jedva da je pipnuo loptu u prvom poluvremenu, ali je u drugom delu pokazao uobičajeni sjaj kada igra za reprezentaciju. Prvo se dobro snašao i postigao gol cevanicom kojim je ublažio Brazilovo gušenje. Posle je odigrao prelep potez i dao sjajan gol. Dao ih je 19 u 39 utakmica za nacionalni tim, u poslednjih sedam nastupa devet puta je bio strelac. Čini se da je završio potragu za 'devetkom' na ovom Mundijalu.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Odmah iza ubojitog golgetera našli su se Vinisijus Žunior i Kasemiro, koji su dobili po 7.5.

- Bez greške u postavljanju, važan u vazduhu i efikasan u ofanzivnim akcijama. Imao je divan pas za Nejmara u prvom poluvremenu, šutirao iz daljine kada je primorao golmana na intervenciju i pogodio prečku", navodi se za vezistu Mančester Junajteda, dok o mladom napadaču piše: "Posle samo dva minuta ostavio je svoju vizitkartu prelepim driblingom na sredini terena. Sprintao je, driblao i činilo se da nije osećao težinu svog debitantskog nastupa na Svetskom prvenstvu, ali je donosio pogrešne odluke u ranoj fazi meča. Posle pauze je, međutim, rastao i učestvovao u akcijama za oba gola. Prvo je snažno šutirao i primorao golmana da odbije loptu, a potom centrirao Rišarlisonu za sjajan gol.

Ovo su ocene Brazilaca za meč sa Srbijom: 

Alison 6 - Danilo 6.5, Markinjos 6.5, Tijago Silva 7, Aleks Sandro 6,5 - Kasemiro 7.5, Lukas Paketa 7 (od 75. Fred 6) - Rafinja 5.5 (od 87. Gabrijel Martineli -), Nejmar 6.5 (od 80. Antoni 6), Vinisijus 7.5 (od 76. Rodrigo 6) - Rišarlison 9 (od 79. Gabrijel Žesus 6).

Značajno manju opciju dobio je Nejmar (6,5) uz objašnjenje:

- Kretao se mnogo između odbrambenih linija Srbije i nudio kao opcija saigračima za dodavanje, zbog čega je bio žestoko proganjan. Prema podacima FIFA, Nejmar je fauliran osam puta, što više nego bilo koji drugi igrač u dosadašnjih 16 utakmica Mundijala u Kataru. Toliko su ga tukli, da je morao da bude zamenjen zbog bolova u zglobu. Nije briljirao, ali je odigrao dobro. Započeo je akciju za prvi gol.

Golman Alison Beker je dobio 6.

- Bio je privilegovani gledalac utakmice. Srbija se praktično nije približila njegovom prostoru. Nijedan šut nije išao u okvir gola.

Rafinjina igra naišla je na kritike i dobio je 5,5. Pišu da je loše završio najbolju šansu Brazila u prvom poluvremenu, kada ga je proigrao Lukas Paketa, Ističe se da je potom propustio još jednu dobru priliku za gol, ali i da je lepo pritiskao Filipa Mladenovića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

TAJ VAŠ NEJMAR SE BACAKA KAO NEKI KASKADER A SUDIJE GA PODRŽAVAJU. SRAMOTA OD ČOVEKA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija