• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2022

10:22 >> 13:16

LUDNICA! ISPISANA JE ISTORIJA! Iranci srušili Vels u 90+8 MINUTU, PA IH NOKAUTIRALI! Golman kolenom u bradu RAZVALIO igrača! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

LUDNICA! ISPISANA JE ISTORIJA! Iranci srušili Vels u 90+8 MINUTU, PA IH NOKAUTIRALI! Golman kolenom u bradu RAZVALIO igrača! (VIDEO)

Podeli vest

Šesti dan Mundijala u Kataru otvarile su reprezentacije Velsa i Irana koje su odmerile snage u okviru grupe B, a Iran je u nadoknadi vremena postigao golove za pobedu - 2:0

I te kako su zaslužili Iranci ogromna tri boda protiv Velsa! Prvo kolo u ovoj grupi nije donelo mnogo iznenađenja. Iran je izgubio od Engleske, što se i očekivalo, dok su Velšani izvukli bod u okršaju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Sada su bili u situaciji da i jedni i drugi moraju da idu na pobedu, a remi praktično nije odgovarao nikome. Obe ekipe su znatno bolje ušle u ovaj duel nego u ranije, a iako nisu pokzali preterano kvalitetan  fudbal , borbenost im se nije mogla zameriti. I jedni i drugi imali su po jednu izvanrednu šansu u prvih 45 minuta, a Iranu je poništen gol zbog ofsajda!

U 11. minutu beležimo najbolju priliku u prvom delu susreta za Vels, a posekotinu je zaradio Kifer Mur posle centaršuta Robertsa sa desnog boka i njegovog pokušaja da glavom matira Hoseinija. Golman Irana bio je odličan!

 
 

Četiri minuta kasnije viđena je fenomenalna akcija Iranaca, u nekoliko dodira ispala je kompletna odbrana Velsa, ali je Azmun zakasnio za delić sekunde sa predajom lopte Golizadeu koji je pogodio, ali je VAR reagovao i potvrdio da se Golizade nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Treba istaći da nije bilo lako Irancima da igraju, jer su posle prvog meča u kojem su izrazili protest i neslaganje sa društveno-političkom situacijom u svojoj zemlji, naterani da promene stav i pevaju himnu. Navijači na tribinama su ovaj potez svojih fudbalera ispratili zvižducima, a neki od njih su i plakali zbog ovoga.

Foto: Tanjug

 

A onda nestvarno koliko nisu imali sreće Iranci u 51. minutu kada su za nepunih deset sekundi dva puta pogodili stativu! Prvo je Sardar Azmun pobegao čuvaru i uzdramao desnu stativu, a potom Golizadeh desnu, a na sve to je Azmun posle odbitka tukao glavom po sredini gola.

Nastavila se totalna ofanziva Iranaca, a pitanje je da li je u 66. minutu njihova selekcija oštećena! Pogodila je lopta Brenana Džonsona u ruku u kaznenom prostoru, tražili su Iranci penal - sudija i VAR soba su ostali nemi!  

U 73. minutu spsio je Hansi Vels! Fenomenalno je gađao Ezatolahi, a vrhovima prstiju je Henesi skrenuo loptu u korner.

U 85. minutu, brutalan start kolenom u bradu Hensija nad napadačem Irana! I to daleko od 16 metara! Sudija je pokazao žuti karton, ali je reagovala VAR soba, i arbitar je preinačio odluku i dodelio crveni karton golmanu, poptuno opravdano!

Koliko danas Iranci nisu imali sreće, toliko su i Velšani morali da strepe do kraja sa igračem manje!

Na kraju, dva gola za samo dva minuta i erupcija oduševljenja! Iran je slavio golovima u 90+8 i 90+10 minutu! Projektil Češmija, pa gol Rezajana i trijumfov protiv Velsa! Iran je stigao do prve pobede na Mundijalu u Kataru i prve u istoriji nad reprezentacijom iz Evrope!

VELS-IRAN 0:2 (0:0)

Stadion: Ahmad bin Ali u Al Rajanu       Sudija: Mario Eskobar (Gvatemala)

VELS (3-4-3):Henesi – Mefam, Rodon, Dejvis – Roberts (od 57. Džonson), Ampadu (od 77. Alen), Remzi (od 87. Vord), Vilijams (od 58. Džejms) – Vilson, Mur, Bejl.

IRAN (4-4-2): Hoseini – Rezajan, Puraligandži, Hoseini, Mohamadi – Golizade (od 77. Džahanbakš), Nurolahi (od 77. Češmi), Ezatolahi (od 83. Karimi), Hadžsafi (od 76. Torabi) – Azmun (od 68. Ansarifard), Taremi.

 

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

KRAJ! PRVA POBEDA IRANA NAD SELEKCIJOM IZ EVROPE U ISTORIJI MUNDIJALA! 

90+10 - Kraj! Duplirano je vođstvo i na kraju 2:0 za  Iran! Sevnula je kontra, a tačku je stavio Rezajan. Bocnuo je loptu i prebacio Vorda za delirijum na tribinama - 2:0!

90+8 - GOOOOOL! Poveo je Iran!  Projektil Češmija! Iran je došao do vođstva u 98. minutu! Kakav pogodak!

90. minut - Igraće se još devet minuta!

89. minut: Odličan šut Torabija! Prohujala je lopta tik pored stative. Ne pobede li, imaće Iranci za čim da žale.

88. minut - Aron Remzi je morao napolje zbog Henesijevog crvenog kartona. Zamenio ga je golman Vord.

85. minut - Brutalan start kolenom u bradu Hensija nad napadačem Irana! I to daleko od 16 metara! Sudija je pokazao žuti karton, ali je reagovala VAR soba, i arbitar je preinačio odluku i dodelio crveni karton gomlmanu, poptuno opravdano! 

77. minut - Džo Alen je u igri umesto Ampadua

76. minut-  Hajsafi i Golizade su napustili igru, zamenili su ih Torabi i Džahanbakš.

73. minut - Totalna ofanziva Irana! Spasao je Vels Hensi sada. Fenomenalno je gađao Ezatolahi, a vrhovima prstiju je Henesi skrenuo loptu u korner.

70. minut - Po svemu viđenom do sada, Iran je zaslužio više ceo plen na današnjem meču!

66. minut - Pitanje je da li je sada oštećen Iran! Pogodila je lopta Brenana Džonsona u ruku u kaznenom prostoru, tražili su Iranci penal - sudija i VAR soba su ostali nemi 

61. minut - Spremio je Karlos Keiroš izmenu, ali i odustao od nje. Požalio se Sardar Azmun na povredu, ali se vratio u igru.

57. minut: Van terena su Roberts i Vilson, a na njmu Brenan Džonson i Danijel Džejms

Foto: reuters

55. minut - Nemaju sreće Iranci! Velšani su sad ušli u blok Safiju, a bila je to nova dobra prilika za Iran.

Foto: Tanjug/AP

 

51. minut - NESTVARNO! Dve stative su u roku od 10 sekundi su spasile Vels! Prvo je Sardar Azmun pobegao čuvaru i uzdramao desnu stativu, a potom Golizadeh desnu, a na sve to je Azmun posle odbitka tukao glavom po sredini gola.

50. minut - Sada je upao Kifer Mur u klopku Iranaca, upecali su ga ofsajd zamkom.

46. minut -Nije bilo izmena, na terenu su igrači koji su i počeli utakmicu.

Prvo poluvreme:

Kraj prvog dela susreta! Po jedna odlična prilika na obe strane uz poništen gol Velsa zbog ofsajda! Ne prikazuju preterano kvalitetan fudbal, ali borben svakako da igrači oba tima!

45. minut - Igraće se još četiri minuta.

40. minut - Sada je Hadžsafi pokušao da uposli nekog od svojih saigrača ubacivanjem sa levog boka iz slobodnog udarca, ali je lopta je bila prejaka...

37. minut - Vilijams je loše primio loptu u kaznenom prostoru i upropastio napad Velsa i sada je lopta za Iran.

30. minut -  Posle dobrog početka, loš nastavak Velšana, Iranci im ne daju da dišu...

26. minut - Uh! Pao je na travu Sardar Azmun i traži pomoć doktora!

24. minut - Povredio se Niko Vilijams. Deluje da ga baš boli koleno posle oštrog kontakta Razejana i jedva uspeva da stoji na desnoj noz! Videćemo hoće li moći da nastavi...

23. minut - Šansa za Azmuna. Nije to bio loš udarac glavom, ali lopta ide preko gola.

Foto: Tanjug

 

22. minut -  Iran igra sa mnogo više samopouzdanja i želje! Vels je sada u podređenom položaju!

15. minut - POVEO JE IRAN, ALI IM JE PONIŠTEN GOL ZBOG OFSAJDA! Kratko je trajala radost...Viđena je fenomenalna akcija Iranaca, u nekoliko dodira ispala je kompletna odbrana Velsa, ali je Azmun zakasnio za delić sekunde sa predajom lopte Golizadeu koji je pogodio, ali je VAR reagovao i potvrdio da se Golizade nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

11. minut - Najbolja šansa na meču! Posekotinu je zaradio Kifer Mur posle centaršuta Robertsa sa desnog boka i njegovog pokušaja da glavom matira Hoseinija. Golman Irana bio je odličan!

9. minut -  I Vels i Iran napadački su krenuli, svesni da im je ovo možda i jedina nada do kraja da ostvare pobedu. Azmun se u potpunosti oporavio od povrede.

Foto: Tanjug

 

5. minut - Budi se Iran koji je krenuo napred dubinskom loptom za Azmuna, ali je Mefam bio na oprezu, raščistio opasnost i vratio loptu Henesiju.  

3. minut - Malo je konkretnije ušao Vels u meč- Vilson utrčava na dubinsku loptu Mura i vraća je nazad Vilijamsu za šut sa distance, ali lopta odlazi visoko iznad gola Irana. Velsa.

2. minut -  Kako prenose mnogi mediji, reprezentativci Irana su, posle prvog meča u kojem su izrazili protest i neslaganje sa društveno-političkom situacijom u svojoj zemlji, naterani da promene stav i pevaju himnu. Navijači na tribinama su ovaj potez svojih fudbalera ispratili zvižducima, a neki od njih su i plakali zbog ovoga.

 

 

1. minut- Počeo je meč. Iranci su plakali kao kiša!

 

 

10:55 - Upravo su inonirane himne.

 

 

 

 

Današnji raspored

Vels-Iran 11:00
Katar-Senegal 14:00
Holandija-Ekvador 17:00
Engleska-Amerika 20:00 

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

10:15 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Vels-Iran koji se igra u okviru grupe B na Mundijalu u Kataru!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Venik

pre 1 godinu

Svaka cast Iranci. P.s. Da li je bas slucajno ubijena Iranla zbog koje su poceli neredi da li si ameri o englezi umedali i tu prste. Mislite o tome.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija