• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2022

14:46

OŠTRE REČI MIODAGA BOŽOVIĆA: Totalno smo se pogubili! Moraš da imaš tri vezna igrača koji trče kao pit bul terijeri...

Predrag Milosavljević

Fudbal

OŠTRE REČI MIODAGA BOŽOVIĆA: Totalno smo se pogubili! Moraš da imaš tri vezna igrača koji trče kao pit bul terijeri...

Podeli vest

Miodrag Božović, nekadašnji trener Crvene zvezde, posle eliminacije Srbije sa Svetskog prvenstva kaže da smo se pogubili kao tim u odlučujućem meču sa Švajcarskom

Srbija je poražena od Švajcarske (3:2) u poslednjem kolu G grupe, čime je ostala bez šanse za plasman u osminu finala. Reprezentativci Srbije su u grupnoj fazi uspeli da osvoje samo jedan bod i to remijem protiv Kameruna (3:3).

Neki smatraju da bi Srbija u kvalifikacijama za šampionat Evrope u Nemačkoj 2024. trebalo da pokuša da igra na drugi način. Suviše otvoren je previše rizičan, te bi, kako kažu neki stručnjaci, trebalo promeniti sistem, da nam se ne bi ponovio Katar. 

Sistem što Dragan Stojković forsira sa tri štopera i dva bočna fudbalera, ali smisla, ali ima i mane.

- U sistemu 3-5-2- ili 5-3-2, kako god da ga nazovemo, moraš da imaš tri vezna igrača koji trče kao pit bul terijeri, ujedno i dobru tehniku.Naši spoljni igrači nisu klasični bekovi. Imamo tri centarhalfa koji su visoki i spori, teško im je kad ostanu jedan na jedan - kazao je u analizi za Sportski žurnal Miodrag Božović i dodao:

Foto: Starsportphoto

Miodrag Božović

- Čitav naš sistem pao je u drugom poluvremenu meča sa Švajcarskom. Nije bilo nikakve ravnoteže u igri, sistemu. Totalno smo se pogubili. Kao tim nismo delovali dobro i ne bih pojedinačno da analiziram igrače. Jednostavno, sistem ne funkcioniše.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 godinu

Sistem igre koji forsira Piksi, enormno trosi igrace, pogotovo one bocne. Zato dolazi do pada u drugom poluvremenu. U Kataru su svi nasi protivnici rezultatski dobili drugo poluvreme. Ne moze se igrati svetsko prvenstvo sa tri defanzivna bez jake podrske zadnjih veznih. Pa nama je ponekad bio toliko veliki razmak izmedju linija da je bilo veoma lako stvarati sanse.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija