• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2022

06:40

KO ĆE U FINALE SVETSKOG PRVENSTVA? Mesi hoće u besmrtne, Hrvati bi da mu pokvare planove!

reuters

Fudbal

KO ĆE U FINALE SVETSKOG PRVENSTVA? Mesi hoće u besmrtne, Hrvati bi da mu pokvare planove!

Podeli vest

Fudbaleri Hrvatske i Argentine od 20 časova (RTS, Arena) igraju prvi polufinalni meč na Svetskom prvenstvu u Kataru


Do kraja Mundijalu u Kataru ostalo je da se odigraju još četiri utakmice,  one najvažnije, koje će odlučiti možda nobog šampiona sveta. Prvi će na teren Argentina i Hrvatska, dok će u sredu na teren Maroko i Francuska (20.00). Hrvatska je na prošlom Mundijalu igrala u finalu protiv Francuske, dok su četiri godine ranije Argentinci igrali meč za trofej protiv Nemačke.

Hrvati imaju specifičnu igru, niti se stalno brane, niti stalno napadaju. Imaju odličnu ekipu i dugu fudbalsku tradiciju, izjavio je selektor Argentine Lionel Skaloni uoči utakmice.

- Svi se Argentinci nadaju pobedi, igramo za svoj narod, za svoje porodice. Srećni smo zbog navijača, znamo što se od nas očekuje. Neću da govorim o jakim ili slabim stranama rivala, ali analizirali smo ih -  rekao je Skaloni na konferenciji za medije.

Skaloni, koji je bio u stručnom štabu Argentine pre četiri godine u Rusiji kada su poraženi od Hrvatske 3:0, rekao je da je nemoguće porediti dve utakmice i dodao da je Lionel Mesi najveća snaga njegovog tima.

- Možemo samo nastaviti i uživati u njegovoj igri, mi i celi svet. Sve dok igra -  kazao je Skaloni, koji je prošle godine sa "gaučosima" osvojio "Kopa Ameriku", prvi trofej posle 1993. godine, a sada želi da ekipu uvede u šesto finale Mundijala.

Foto: reuters

Lionel Mesi je vođa Argentinaca

Levi bek Nikolas Taljafiko, koji će u startnih 11 zameniti Markosa Akunju, izjavio je da igrači jedva čekaju meč sa Hrvatskom.

- Svesni smo kvaliteta hrvatskog tima, ali je najvažnije da se fokusiramo na našu ekipu. Ovo je polufinale i podrazumeva se da protivnik ima odlične igrače - rekao je Taljafiko i istakao da Mesi ima podršku svih argentinskih fudbalera.

Foto: reuters

 

- Mesi je naš lider, kapiten, on nas vodi dalje. Njegovo mesto je posebno, kada smo na terenu, znamo da imamo Mesija. Možemo uvek da mu se obratimo, ima podršku svih igrača.

Analizirali smo igru Argentine, imamo još jedan trening večeras i bit ćemo spremni, izjavio je fudbaler reprezentacije Hrvatske Ivan Perišić.

Foto: reuters

 

- Za svaku utakmicu se pripremamo na sličan način. Jedino se ovde putuje maksimalno 30 minuta, pa imamo više vremena za odmor ali bićemo spremni. Guramo dobro i sa desne i sa leve strane, moramo pomagati u odbrani i učestvovati u svim akcijama i to će nadam se, pomoći rezultatu. Znam da Mesi želi da osvoji Svetsko prvenstvo. Mi ćemo isto biti na 100 posto jer i mi želimo isto što i on. Nadam se da će to biti jedna tvrda i muška utakmica pa neka pobedi bolji -  izjavio je vezni igrač reprezentacije Hrvatske.

 

Bonus video

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija