• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2023

12:21

RUSI OTERALI HRVATA JER JE VELIČAO UBIJANJE SRBA! Zenit ne prašta, Lovren skupo platio slavlje uz sramne pesme!

printscreen

Fudbal

RUSI OTERALI HRVATA JER JE VELIČAO UBIJANJE SRBA! Zenit ne prašta, Lovren skupo platio slavlje uz sramne pesme!

Podeli vest

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren naustio je Zenit i vratio se u Lion, a kako prenose ruski mediji proteran je iz Rusije

Po povratku Hrvatske sa Svetskog prvenstva Marcelo Brozović i Dejan Lovren uhvaćeni su kako pevaju Tompsonovu pesmu "Bojna Čavoglave" i uzvikuju fašistički pozdrav "Za dom spremni". Nije to proaklo ni Rusima. 

Portal "Soccer.ru" u tekstu sa naslovom "Zenit se posle skandala oslobodio defanzivca" bavi razlozima odlaska Dejana Lovrena iz Zenita, šest meseci pre isteka ugovora i najava da će produžiti saradnju. 

Lovren vređao Srbe

Ne postoji osoba u Evropi koja ne razume značenje gesta sa ravnom desnom rukom podignutom nagore. Ljubitelji ovog pozdrava odneli su milione života, beba, žena i staraca. Akutna reakcija je ispisana krvlju. Marcelo Brozović i Dejan Lovren naljutili su Hrvate kada su podigli ruke na zabavi u Zagrebu. Uzvikivali su i ustaški slogan "Za dom - spremni!" Ovaj pozdrav je preživeo decenije, a korišćen je i tokom rata i raspada Jugoslavije - stoji u tekstu pomenutog portala Soccer, koji navodi da se čak ni kontroverzni Marko Perković Tompson ne usuđuje da podigne desnu ruku dok peva nacističke pesme.

Foto: REUTERS/Molly Darlington

Dejan Lovren

Rusi podsećaju da je Lovren po odlasku iz Zenice odrastao u Nemačkoj kod dede, da je navijao za Bajern, da obožavao Mateusa i Lizarazua. Da potiče iz siromašne porodice, da mu je otac bio moler, a majka prodavačica i da su teško živeli. 

Zenit je u decembru najavio produženje saradnje sa Dejanom Lovrenom, pišu da njegove godine nisu bile problem, da jeste izgubio brzinu, ali da je i dalje fudbaler visoke klase.

- Lovren nije klasičan rasista, druži se Mohamedom Salahom u Liverpulu, ali je "hrvatski šovinista" jer rado peva pesme u kojima se kaže šta će biti sa Srbima i Bošnjacima. Zenit je posle svege pokušao da se pretvara da se ništa nije dogodilo.

Foto: reuters

 

Ruski portal navodi da su navijači Zenita desničarski orijentisani, deklarišu se kao ruske patriote i veliki protivnici nacizma. Razgovarali su ljudima iz kluba nekoliko puta, nakon što su u javnost isplivali snimci na kojima Dejan Lovren podiže desnu ruk i uzvikuje "Za dom spremni" i peva o ubijanju Srba i Bošnjaka.

- Reakcija FIFA je iznenađujuća. Dejan Lovren i Marcelo Brozović bi trebalo da budu suspendovani na nekoliko mečeva hrvatske reprezentacije. Ako im je dozvoljeno da podignu desnu ruku, zašto bi bilo kojem navijaču u Nemačkoj i Engleskoj bilo u redu doživotno zabraniti da gleda fudbal zbog iste stvari? Da li će Nemci pokrenuti krivični postupak? Lovren je preskakao časove u Nemačkoj, gde su objašnjavali kuda vodi mržnja i želja da se unište čitavi narodi - piše portal Soccer.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
user90104

pre 1 godinu

Nije pogrijesio, cetnici smatraju da su svi Hrvati - Srbi. Samo, kad ih pitas znaci li to da su Jasenovac napravili Srbi i da su onda Srbi jedini narod koji su imali logor za djecu, nastane muk iki vrijedjanje.

raska

pre 1 godinu

Da Lovren upita dedu svoga, koja im je slava bila kad su bili Srbi?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija