• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2023

23:54

BRAZIL PLAČE! Posle Pelea PREMINULA JOŠ JEDNA LEGENDA FUDBALA! Opaka bolest bila jača!

Informer

Fudbal

BRAZIL PLAČE! Posle Pelea PREMINULA JOŠ JEDNA LEGENDA FUDBALA! Opaka bolest bila jača!

Podeli vest

Bivši brazilski fudbaler Roberto Dinamite preminuo je u 69. godini od posledica raka creva, saopštio je njegov bivši klub Vasko da Gama.

- Sa velikim bolom Vasko da Gama je saznao da nas je najveći od svih napustio ove nedelje. Karlos Roberto de Oliveira zvani Dinamite, posvetio je 29 od svojih 68 godina klubu, kao igrač i predsednik. Počivaj u miru -  navodi se na Tviteru profilu kluba.

Dinamite je najbolji strelac u istoriji brazilskog prvenstva sa 190 golova, daleko ispred bivšeg fudbalera Fluminensea Freda (158).

Za Vasko da Gamu je igrao u dva navrata od 1971. do 1979. i od 1980. do 1993. godine, a za klub iz Rio de Žaneira je postigao 708 golova.

Brazilski napadač je u Evropi proveo jednu godinu igrajući za Barselonu (1979.).

Za reprezentaciju Brazila je odigrao 38 utakmica i postigao 20 golova. Nastupao je na dva Svetska prvenstva 1978. i 1982. godine.

Po završetku profesionalne karijere u više navrata je bio predsednik Vasko da Game, a takođe je u pet mandata bio poslanik državne skupštine Rija.

On je 29. decembra na svom Tviter nalogu odao počast Peleu, svom "večnom idolu", koji je tog dana umro takođe od raka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija