• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2023

11:26

TONČEV: FSS bi trebalo posthumno da nagradi Mihu!

printscreen

Fudbal

TONČEV: FSS bi trebalo posthumno da nagradi Mihu!

Podeli vest

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Novica Tončev apelovao je danas da prestižno priznanje "Zlatna lopta" bude posthumno dodeljeno nedavno preminulom legendarnom srpskom igraču i treneru Siniši Mihajloviću.

Fudbalski savez Srbije je krajem prošle godine doneo odluku da "Zlatna lopta" za najboljeg trenera u 2022. pripadne selektoru fudbalske reprezentacije Draganu Stojkoviću Piksiju.

- Znam da moje mišljenje dele brojni sportski radnici, navijači i ljubitelji fudbala, pa zato pozivam Piksija da pokaže maestralnost i da se odrekne priznanja koje svejedno nije zaslužio. Poštujem sve što je uradio sa našim nacionalnim timom tokom 2021. kada je u velikom stilu izborio odlazak na SP, u istorijsku pobedu u Lisabonu. I naravno da je te godine zasluženo, po drugi put u karijeri, dobio priznanje 'Zlatnu loptu' FSS. Međutim, danas ne mogu da se otmem utisku da je Stojković propustio priliku da pokaže svoju veličinu odlukom da se 'Zlatna lopta' za 2022. godinu posthumno dodeli Mihajloviću - naveo je Tončev u saopštenju i zatim nastavio:

Foto: Starsportphoto

Novica Tončev

- Prerani odlazak takvog igračkog i trenerskog asa samo nam je pokazao koliko je Siniša bio poštovan i cenjen u Italiji. Sahranjen je među zaslužnim građanima, počast su mu ukazali svi koji nešto znače u toj zemlji, premijerka Đorđa Meloni, sve navijačke grupe sa Apenina, kao i brojne fudbalske legende. Italiji svaka čast, ali kao ministar i neko ko je dugo u fudbalu, ne bih voleo da neko pomisli da je Siniša više bio cenjen na Apeninima nego ovde.

Tončev je podsetio koliko je Mihajlović pomogao, ne samo kao trener, već i kao čovek, svim srpskim igračima koji su igrali u Italiji.

- Godinama je Miha bio jedini predstavnik srpske struke u najjačim ligama, dao je veliki doprinos u jačanju naše trenerske škole, pošto je u Beograd, snagom svog autoriteta, dovodio najbolje moguće predavače poput Roberta Manćinija. Pomogao je i brojnim srpskim igračima u Italiji, i u toj zemlji prebogate fudbalske istorije predstavljao je prvu asocijaciju na Srbiju. 'Zlatna lopta' za 2022. godinu je nešto čime možemo samo malo da mu se odužimo. Nadam se da će tako rezonovati sadašnji selektor Stojković, jer nije kasno da pokaže da je čovek. Verujem da će Stojković u budućnosti napraviti rezultate zbog kojih se izbor njega za 'Zlatnu loptu' neće dovoditi u pitanje - zaključio je Tončev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 1 godinu

Tončev, tvoj fudbalski "moral" je poznat. Molim te da ne spominješ Mihajlovića, jer ne zaslužuješ da mu očistiš cipele. Primitivac, koji jeftinim poenima pokušava da se zbog suspenzije uvuće na mala vrata u FSS. Njega doživotno treba isključiti iz fudbala. Tipična jajara

Sava

pre 1 godinu

Миха је заслужио Постхумно Награду за заслуге у Звезди Репрезентацији уопште у Фадбалу…Стојковић се најбоље разуме и Новац то је његов највећи мотив!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija