• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2023

11:46

FSS SA DŽAJIĆEM NA ČELU DONEO PRVU ODLUKU!

Starsportphoto©

Fudbal

FSS SA DŽAJIĆEM NA ČELU DONEO PRVU ODLUKU!

Podeli vest

Na prvoj sednici novog Izvršnog odbora FSS, odlučeno je da će u slučaju odsustva predsednika Dragana Džajića njega menjati potpredsednik Branislav Nedimović.

Bivši ministar poljoprivrede u Vladi Srbije obavljaće funkciju prvog potpredsednika FSS, odnosno drugog čoveka srpskog fudbala, prenosi "Sportklub".

Tu ulogu su u prethodnom periodu obavljali Marko Pantelić i Nenad Bjeković, koji su nakon ostavke Slaviše Kokeze imali ulogu vršioca dužnosti predsednika FSS. Nedimović se najavljivao kao kandidat za predsednika FSS, ali je nakon kandidature Nemanje Vidića u trku ipak ušao Džajić.

Na sednici IO je overen i novi mandat generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću. Sednici u Staroj Pazovi prisustvovalo je 13, od 15 članova Izvršnog odbora FSS – izostali su samo Ljubiša Tumbaković i Branko Zečević.

Foto: Starsportphoto©

 

Dragan Džajić jednoglasno je izabran da predvodi srpski fudbal u naredne četiri godine, a legandarni as Crvene zvezde potom se obratio svim prisutnima, u kratkim crtama predstavio svoj plan, ukazao na dobre i loše strane, te iskoristio priliku da se zahvali na ukazanom poverenju. 

- Hvala vam na poverenju koje ste mi ukazali izborom za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Ponosan sam i počastvovan činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal, prihvatio sam izazov je osećam da znanjem i iskustvom u osvajanju 36 klupskih trofeja, svetske i evropske titule mogu da pomognem. Mislim da zajedno možemo uspešno da rukovodimo srpskim fudbalom i podignemo ga na još viši nivo. Kada sam bio kandidat rekao sam da se smatram odgovornim čovekom, da će to biti odlika mog rada, ali i čitavog Fudbalskog saveza Srbije. To nameravam da ispunim. Ima mnogo stvari koje dobro funkcionišu, ali verujem da ima i onih koje možemo da unapredimo. Merilo rada u javnosti je fudbalska reprezentacija,  daćemo sve od sebe da postane redovan učesnik najvećih takmičenja, a potom i da na tim takmičenjima napravi zapažen rezultat i napokon zablista. U ovom momentu prioritet je kvalifikacija na Evropsko prvenstvo i tamo ostvarimo rezultat. Međutim, reprezentacija nije jedina obaveza, zato želim da i u drugim segmentima budemo uspešni. Permanenta borba za regularnost takmičenja je osnova za napredak. Zbog toga sam formirao tim koji vam je poznat, a pred kojim je cilj da srpski fudbal napravi iskorak. Razvoj treba širiti na druge sredine i van Beograda, grade se novi stadioni u Loznici, Leskovcu, Zaječaru... Svi sa nestrpljenjem očekujemo i izgradnju nacionalnog stadiona. Želimo kvalitetnije stadione i terene koji bi omogućili bolji i moderniji fudbal - rekao je Dragan Džajić u prvoj izjavi kao novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija