• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2023

16:29 >> 16:30

ISTORIJSKI DE KLASIKER NA KROJF ARENI! Šampionski ples FAJENORDA u derbiju! Ni SVEMOĆNI Tadić nije pomogao Ajaksu! (VIDEO)

TAnjug/AP

Fudbal

ISTORIJSKI DE KLASIKER NA KROJF ARENI! Šampionski ples FAJENORDA u derbiju! Ni SVEMOĆNI Tadić nije pomogao Ajaksu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Fajenorda savladali Ajaks u "De Klasikeru" u okviru 26. kola holandske Eredivizije sa 2:3 (2:1).

Imamo ove sezone tu sreću da je gotovo u svakom evropskom prvenstvu vlada ogromna neizvesnost u borbi za titulu. Ipak, čini se da nigde nije zanimljivo kao u Erediviziji gde se za šampionski pehar ravnopravno bore čak četiri tima. 

Danas je na programu bio De Klasiker na Amsterdam areni. Ajaks, branilac trofeja, dočekao je Fajenord, svog prvog izazivača i glavnog favorita za titulu ove godine. Uživali su navijači u holandskoj prestonici, ali nakon 90 minuta atomskog fudbala golom Gertrajde Roterdamersi su upisali prvi trijumf protiv najvećeg rivala u gostima još od 2005. godine - 2:3 (2:1). 

Fajenord je prvi zadao udarac rivalu pošto je posle samo pet minuta nakon sjajne akcije Himenez pogodio mrežu Ajaksa i doneo prednost velikanu iz Roterdama. Ipak, Kopljanici su već do poluvremena uspeli da preokrenu, a heroj je bio srpski reprezentativac Dušan Tadić. 

 

 

Kapiten Ajaksa je u 37. minutu doneo kompletan preokret, a prethodno je rezultat poravnao Alvarez posle sjajne asistencije Stivena Berghujsa. Bio je to samo početak spektakla na Amsterdam areni. 

Izabranici Arnea Slota se nisu predavali već su drugo poluvreme otvorili izuzetno agresivno, a nagrada za to sigla je u 52. minutu. Alireza Jahanbahš promešao je odbranu Ajaksa, sjajno uposlio Sebastijana Šimanskog kom nije bilo teško da matira Heronima Ruljija. 

Imao je Ajaks u 84. minutu preko Mohameda Kudusa veliku šansu da ponovo povede. Reprezentativac Gane je izvrsno reagovao u kaznenom prostoru, ali je još bolji među stativama bio Velenrojter. Kazna za Kudusov promašaj stigla je već u sledećem napadu. David Hancko je ubacio loptu na prvu stativu gde je sjajno reagovao Gertrajda i zakucao je u gol Kopljanika. 

 

 

Ovaj poraz mogao bi da označi i kraj šampionskih nadanja Ajaksa budući da četa Džonija Heitinge nakon  26. kola ima šest bodova manje u odnosu na Fajenord koji je prvi sa 61. AZ Alkmar ima 53 boda uz utakmicu manje dok je PSV osvojio 52. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17