• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti.rs

21.03.2023

17:38

PREMEŠTAJU POSMRTNE OSTATKE SINIŠE MIHAJLOVIĆA! Reagovao gradonačelnik Rima!

informer

Fudbal

PREMEŠTAJU POSMRTNE OSTATKE SINIŠE MIHAJLOVIĆA! Reagovao gradonačelnik Rima!

Podeli vest

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović, po odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija biće sahranjen na monumentalnom groblju u Rimu „Verano“ kao ličnost koja je dala prestiž "Večnom gradu".

Uz njega, tu će biti i "večna kuća" nedavno preminulog Mauricija Kostanca, poznatog novinara, voditelja i pisca.

Tako će naš proslavljeni i u Italiji izuzetno voljeni i poštovani fudbaler i trener Siniša Mihajlović imati dostojno mesto na najstarijem groblju Verano, a koje predstavlja večni dom za mnoge druge velikane koji su ispisali deo istorije Rima i Italije od 1812. godine, pišu Novosti.rs.

Na zahtev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodelila je mesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača "Lacija", Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto, ostajući u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana.

Foto: ATAIMAGES

U obrazloženju za dodelu počasnog mesta za Sinišu Mihajlovića stoji da je „bivši trener i igrač bio izuzetno vezan za Rim, posebno svojom dugom aktivnošću u Laciju, a pogođen teškom bolešću poslednjih godina postao je svima primer svojom velikom hrabrošću, izdržljivošću i upornošću“. I obojicu velikana vezuje ista sudbina, bili su hospitalizovani u istoj rimskoj klinici i živeli poslednje trenutke života uz ljubav svojih porodica.

Monumentalno groblje "Verano", koje je bilo i bombardovano 19. jula 1943, smešteno je oko bazilike San Lorenco, smatra se istinskim muzejom pod otvorenim nebom, sa umetničkim delima gde su sahranjeni velikani različitih veroispovesti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija