• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.03.2023

12:43

PODRŠKA ZA ANDRIJU DELIBAŠIĆA! Bivši as Partizana vodi NAJVAŽNIJU BITKU

Starsportphoto

Fudbal

PODRŠKA ZA ANDRIJU DELIBAŠIĆA! Bivši as Partizana vodi NAJVAŽNIJU BITKU

Podeli vest

Čuvenom crnogorskom golgeteru nedavno je ustanovljen tumor na mozgu, operisan je u Beogradu, a oporavak ide po planu

Tokom utakmice između fudbalera Crne Gore i Srbije (0:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, navijači obe selekcije pružili su veliku podršku Delibašiću (41). U jednom momentu je na tribinama stadiona "Pod Goricom" razvijen i transparent sa jasnom porukom: "Andrija, pobedi još jednom".

Nekada sjajni napadač bori se sa opakom bolešću poslednjih nekoliko meseci. On je krajem 2021. godine postao šef stručnog štaba Mornara iz Bara, a upravo mu je na jednom od treninga i pozlilo, posle čega je otišao da obavi detaljne lekarske preglede. Dijagnoza je, nažalost, bila loša - tumor na mozgu. Delibašić je potom doputovao u srpsku prestonicu, gde je u najbržem mogućem roku podvrgnut hirurškom zahvatu, a trenutno je u procesu lečenja.

Foto: Starsportphoto

Transparent podrške na stadionu "Pod Goricom"

Zato popularnom Deliju poslednjih nedelja stižu reči ohrabrenja sa svih strana. Oglasio se veliki broj aktivnih fudbalera, ali i njegovih bivših saigrača. Među onima koji nisu propustili priliku da mu pruže podršku u teškom trenutku je i Stevan Jovetić (33), kapiten "sokolova".

"Andrija je naš super drug, mnogo ga volimo. Bio sam srećan zbog skandiranja publike. Ubeđen sam da će pobediti bolest. Svi smo tu za njega", poručio je Jovetić posle duela sa "orlovima".

Delibašić je prošao omladinsku školu Partizana, a potom se afirmisao u prvom timu. Rođeni Nikšićanin je za "parni valjak" odigrao 126 utakmica, postigao 63 gola i osvojio dve šampionske titule i jedan trofej Kupa. Bio je član generacije crno-belih koja je 2003. godine izborila plasman u grupnu fazu Lige šampiona, gde je bio i jedini strelac ekipe sa tri pogotka. Put ga je kasnije vodio u Majorku, Benfiku, Bragu, atinski AEK, Beiru Mar, Sosijedad, Erkules, Rajo Valjekano i Račburi, da bi karijeru završio u matičnoj Sutjesci. Za reprezentaciju Crne Gore upisao je 21 nastup i šest golova.

Foto: Starsportphoto

Andrija Delibašić je ostavio dubok trag u Partizanu

I trenersku karijeru počeo je u klubu iz Humske, u kojem je od 2016. do 2018. bio asistent u stručnom štabu. Sarađivao je sa Markom Nikolićem, u onoj čuvenoj sezoni 2016/17. kada je Partizan, posle velikog preokreta u domaćem prvenstvu, na kraju osvojio "duplu krunu".

Funkciju pomoćnika obavljao je tri godine i u podgoričkoj Budućnosti, da bi onda u oktobru 2021. dobio priliku da samostalno vodi Mornar. Njegova "desna ruka" je još jedan bivši centarfor crno-belih Srđan Radonjić (41), koji je radio sa ekipom u Andrijinom odsustvu.

 

 

"Saznanje o Delijevoj bolesti bio je veliki udarac za sve. Pogotovo za mene, jer sam s njim provodio i po 24 časa. Dugogodišnji smo prijatelji, ne samo saradnici. I igrače je pogodila ta situacija, ali nas je nekako i ujedinila, dala nam dodatni motiv. Zajedno smo u ovoj priči, samo sam sada preuzeo malo više obaveza, jer je najvažnije da Andrija smanji stres i da se čuva. Ja ću za njega i zbog njega davati 200 odsto. Tako razmišljaju i svi momci, hvala im na tome", nedavno je rekao Radonjić za podgoričke "Vijesti".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija