• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

03.05.2023

09:41

LUDA TRKA ZA LIGU ŠAMPIONA! Žestoka borba za drugo mesto koje donosi profit!

Starsportphoto

Fudbal

LUDA TRKA ZA LIGU ŠAMPIONA! Žestoka borba za drugo mesto koje donosi profit!

Podeli vest

Nikad luđa trka u Srbiji za Ligu šampiona! TSC, Čukarički, Partizan i Vojvodina boriće se do poslednjeg kola Superlige za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje. Ostala su još četiri kola do kraja plej-ofa, što znači da je u opticaju 12 bodova, a razlika između četiri tima je četiri boda.

Klubovi iz Bačke Palanke i sa Banovog brda su na deobi druge pozicije sa po 65 bodova, dok su Partizan i Vojvodina četvrti i peti na tabeli sa po 61 bodom. U svakom klubu, čak i u onima koji do skoro nisu uopšte želeli da pričaju o najvišim ambicijama, sad su uvereni da baš oni mogu da se izbore za drugo mesto. 

Fale im navijači

Prema rečima sportskog direktora Partizana Ivice Kralja pobeda nad TSC-om izvojevana u ponedeljak u Bačkoj Topoli (3:1) pokazatelj je da tim izlazi iz krize. 

Foto: printscreen

Ivica Kralj

- Večiti derbi u kojem smo odigrali dobro a nismo pobedili, kao i pobeda u Topoli, nagoveštaj su da ekipa izlazi iz krize. Ja sam sve vreme ponavljao da verujem u tim i siguran sam da će oni to na najlepši mogući način vratiti. Stalo nam je da pobedimo sve do kraja i budemo drugi. Naravno, na ishode ostalih mečeva ne možemo da utičemo, ali hajde da se nadamo da će naše pobede biti dovoljne za drugo mesto i da će nas malo i sreća pogledati. Još jedno kolo ćemo igrati bez publike, a onda ćemo imati i podršku navijača, što će da nam dati dodatni vetar u leđa. Verujem da će sad sve biti lakše - ocenio je Kralj u izjavi za naš list.

Batak: Imamo

najteži raspored

Razmišljamo samo o tome da dogodine igramo u Evropi, ne opterećujemo se da to bude Liga šampiona, a i imamo najteži raspored, poručuje za naš list trener Vojvodine Radoslav Batak. 
- Na početku sezone smo govorili da bi velika stvar bila da završimo među tri najbolja tima, jer proteklih godina Vojvodina nije uspevala da bude ni među pet. Ne bih licitirao pozicijom, ali borićemo se do    kraja da zauzmemo neko od mesta koje obezbeđuju kvalifikacije za bilo koje evropsko takmičenje. Raspored nam ne     ide na ruku, jer u četiri meča imamo tri gostovanja, a rivali su nam Zvezda, Partizan, TSC i Čukarički. Ipak, iskustvo mi je pokazalo da u fudbalu ne postoji termin "realno", jer pobeđuje onaj ko više zapne i više želi. Recimo, prošle sezone kad sam došao u Radnički iz Niša, ekipa je bila 12. na tabeli, a završila je kao četvrta - objasnio je Batak. 


Čukarički ima najbolji raspored od pretendenata na drugo mesto, jer će u preostala četiri kola čak tri puta igrati na svom terenu. Sportski direktor Vladimir Matijašević poručuje da "brđani" žele da ostanu usamljeni na drugoj poziciji.
- Uh, neće biti lako, jer svi imamo jednake šanse za drugo mesto i borićemo se do kraja. Nama je olakšavajuća okolnost što nam je ostalo samo jedno gostovanje, a tri meča ćemo igrati na svom stadionu. Vojvodina nam je jedini rival sa kojim ćemo se direktno boriti za bodove i posle te utakmice biće mnogo jasnije. Očekuju nas susreti sa Novim Pazarom, Voždovcem i Radničkim iz Kragujevca. To su timovi koji mogu sebi da priušte da igraju rasterećeno i samim tim neće biti lako ni protiv njih. Na početku sezone smo postavili cilj da budemo među tri najbolje plasirane ekipe. Još četiri kola su ostala do kraja, a mi smo i dalje živi i u igri - jasan je Matijašević.

Nema padanja

Do pre dva dana najbolju poziciju imao je TSC, ali je porazom od Partizana na svom terenu zakomplikovao sebi život. Trener Žarko Lazetić poručuje da taj rezultat, kao ni bilo koji drugi, ne sme da poremeti njegovu ekipu.

Foto: Starsportphoto

Žarko Lazetić

- Protiv Partizana nismo bili na potrebnom nivou. Protiv Čukaričkog i Vojvodine smo kontrolisali posed lopte i igru, ali protiv crno-belih se nismo snašli i nismo iskoristili šanse koje smo napravili. Međutim, ne smemo da klonemo. Analiziraćemo utakmicu i korak po korak ćemo ići dalje ka našem cilju - zaključio je Lazetić.


RASPORED DO KRAJA

TSC 65 BODOVA
34. kolo Radnički (K) - TSC
35. kolo TSC - Voždovac
36. kolo Novi Pazar - TSC
37. kolo TSC - Vojvodina


ČUKARIČKI 65 BODOVA
34. kolo Čukarički - Vojvodina
35. kolo Čukarički - Novi Pazar
36. kolo Voždovac - Čukarički
37. kolo Čukarički - Radnički (K)


PARTIZAN 61 BOD
34. kolo Partizan - Novi Pazar
35. kolo Partizan - Radnički (K)
36. kolo Vojvodina - Partizan
37. kolo Partizan - Voždovac


VOJVODINA 61 BOD
34. kolo Čukarički - Vojvodina
35. kolo TSC - Vojvodina
36. kolo Vojvodina - Partizan
37. kolo TSC - Vojvodina
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 11 meseci

Pa ako Partizan ima 7-8 miliona da uloži u kupovinu igrača i dovede Marka Nikolića za trenera, onda je ok

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija