• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2023

11:14

Moramo da se osvetimo Mađarima! Lazar Samaradžić najavljuje trijumf "orlova" u Budimpešti!

Starsportphoto

Fudbal

Moramo da se osvetimo Mađarima! Lazar Samaradžić najavljuje trijumf "orlova" u Budimpešti!

Podeli vest

Suviše dugo naša reprezentacija čeka plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu da bi sad upropastila šansu da se konačno nađe na finalnom turniru. Srbiju u narednih pet dana čekaju dva odlučujuća meča u borbi za plasman na šampionat koji će naredne godine biti odigran u Nemačkoj.

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić najavljuje da će "orlovi" u subotu uveče (20.45, RTS 1, Arena 1 premijum) savladati Mađarsku u Budimpešti i tako se vratiti na čelo kvalifikacione grupe G. Ali i da će se trijumfom na "Ferenc Puškaš" stadionu osvetiti Mađarima za trijumf 2:1 na "Marakani" 7. septembra.


- Znali smo i pre kvalifikacija da Mađari imaju jaku reprezentaciju i da će biti ozbiljan konkurent za jedno od prva dva mesta u grupi. Uverili smo se u Beogradu da im je odbrana jači deo tima, vrlo su organizovani, teško primaju golove. Daćemo sve od sebe da se iz Budimpešte vratimo sa tri boda, što bi značilo ogroman korak ka Evropskom prvenstvu. Za mene je veliki motiv što se završni turnir igra u zemlji u kojoj sam fudbalski ponikao. Pričam ovih dana drugarima iz reprezentacije koliko su Nemci ozbiljni kada se prihvate organizacije nekog sportskog događaja. Tu nema greške, sve će biti na vrhunskom nivou - kaže Samardžić.


Samo tri dana kasnije "orlovi" će na "Marakani" dočekati Crnu Goru, a sa šest bodova iz te dve utakmice izborili bi plasman na EURO. Samardžić se nada podršci publike protiv "đetića" i pobedi.


- Očekuju nas dve veoma teške utakmice koje rešavaju mnogo toga u borbi za prva dva mesta u grupi. Posle Mađarske, dočekujemo Crnu Goru i svakako da bi nam podrška gledalaca bila od neprocenjivog značaja. Oni su u rezultatskom naletu, igraju dobro i biće nam vrlo nezgodan rival. U razmaku od par dana, odmeriću dva puta snage sa Krstovićem, jer nas odmah posle duela u Beogradu očcekuje i prvenstvena utakmica Serije A između Udinezea i Lećea. Momak je u odličnoj formi, skoro na svakoj utakmici zatrese mrežu i zaista je otkrovenje prvenstva. Moramo na njega da obratimo posebnu pažnju. Doduše, imaju i Crnogorci o kome da razmišljaju. Mitar nema nameru da stane sa golovima u dresu reprezentacije. Samo neka tako nastavi - istakao je Samardžić.


Momak koji je prošao sve mlađe kategorije nemačke reprezentacije i odnedavno rešio da igra za seniorski tim Srbije otkrio je ko mu je bio idol u detinjstvu.


- Prvi fudbalski dres mi je poklonio ujak i to Barsin dres sa brojem osam. Obožavao je Ćavija, ali je odštampao moje ime na leđima. Moram mamu da pitam da li je dres i dalje u životu, pretpostavljam da jeste. Moj idol je bio Lionel Mesi, tu je ujka morao da se složi sa mnom, zna se ko je najbolji svih vremena. Naravno, u reprezentaciji Srbije divio sam se Dušanu Tadiću. Sličnih smo karakteristika i za mene je velika privilegija što mogu da učim od igrača takvog formata. I dalje čuvam dres sa Mundijala u Rusiji koji mi je Duća lično potpisao i poklonio za 18. rođendan - poručio je Samardžić.


Lazar je prošle sezone postao rekorder, odnosno najmlađi igrač u istoriji Serije A sa četiri gola i četiri asistencije u jednoj sezoni. Njemu je takav podvig bilo dovoljno da odigra tek 19 od 38 ligaških utakmica. Ove sezone je već uspeo da ga porede sa slavnim Dijegom Maradonom, jer je na stadionu koji nosi naziv upravo po slavnom Argentinu postigao spektakularan gol za Udineze protiv Napolija.

Pogledajte video od 2:10.

 


- To mi je svakako najlepši gol u dosadašnjoj karijeri. Žao mi je što nije imao više uticaja na konačan rezultat jer je poslužio samo da ublaži poraz moje ekipe. Utakmicu sam počeo na klupi za rezerve i bio sam silno motivisan da dokažem da zaslužujem mesto od prvog minuta. Rekao sam sebi "pokaži šta znaš, pokušaj sve što možeš" i videli ste kako se završilo - podvukao je Samardžić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Posle velike bure Samardžić zagrmeo: Nije se radilo o novcu!
Fudbal

Posle velike bure Samardžić zagrmeo: Nije se radilo o novcu!

Velika prašina se podigla krajem avgusta zbog prelaska reprezentativca Srbije Lazara Samardžića u Inter. Do već viđenog transfera na kraju nije došlo, otac igrača je tvrdio jedno, a klub i agencija koja ga je zastupala sasvim drugo, pa je sada naš fudbaler rešio da progovori i stavi tačku na tu priču.

30.09.2023

12:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija