• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

06.04.2024

12:39

"Delije" i "grobari" će uživati! Stiže serija "Derbi u kafani Autokomanda"

Tanjug

Fudbal

"Delije" i "grobari" će uživati! Stiže serija "Derbi u kafani Autokomanda"

Podeli vest

Serija "Derbi u kafani Autokomanda", koja će sasvim sigurno oduševiti simpatizere večitih rivala, biće emitovana od 8. aprila na kanalu Super Star, najavila je autorska ekipa.

Poznati sportski novinar, publicista i autor serije, Dragiša Kovačević, poručio je na konferenciji za medije da je serija "emotivna, romansirana priča o večitim derbijima Crvene zvezde i Partizana".

Prema njegovim rečima, u seriji je "99 odsto događaja tačno, samo je ispričano na zvezdaški i partizanovski način".

- Prvi put sam gledao derbi 1963. godine, i od tada svih 170. U seriji smo dočarali atmosferu koja se nikad neće vratiti. Derbi nije obična utakmica već rivalstvo i nikada se neće ugasiti -rekao je Kovačević.

 

 

Serija je nastala na osnovu knjige "Derbi u kafani Autokomanda" Dragiše Kovačevića, koji je osamdesetih godina napisao i kultnu sportsku knjigu "Derbi".

Kovačević je napomenuo da je posebna vrednost serije što u njoj ima mnogo dokumentarnih trenutaka, pa se tako "priča o čuvenom golu Miloša Šestića - koji dođe i ispriča kako se on toga seća".

 

Foto: Tanjug

Đurovski i Kovačević

 

Reditelj Ivica Vidanović istakao je da je bio izazov da se "u skromnim uslovima sitkoma napravi nešto razigrano i veselo".

- Želeli smo da ljude vratimo u romantičnija, srećnija vremena. Mislim da smo u velikoj meri uspeli - rekao je Vidanović. 

Inače, serija u 60 epizoda prati dva pasionirana navijača penzionera - policajca simpatizera crveno-belih igra Milenko Pavlov, partizanovca, zastavnika prve klase tumači Slobodan Boda Ninković, a kafanu "Autokomanda" drži navijač OFK Beograda, kog igra Branislav Zeremski.

- Ja sam zaista zvezdaš i Boda je zaista partizanovac. Duboko smo ušli u uloge. Nije ovo žal za mladošću. Mi pričamo o normalnom vremenu kad su se mladi bavili sportom. Svaka epizoda je priča za sebe - naglasio je Pavlov.

Ninković je naveo da je bio svedok 50 odsto događanja o kojima se priča u seriji.

- Drago mi je što je ovakva ideja realizovana jer rivalstvo nije neprijateljstvo. Nadam se da će ova serija bar malo doprineti da ljudi to tako tretiraju. Besmislica je da je to pitanje života i smrti - podvukao je Ninković.

 

Foto: Tanjug

Đurovski i Kovačević

 

Njima dvojici su tokom konferencije, nekadašnji fudbaler Boško Đurovski i trener Ljubiša Tumbaković, uručili dresove "večitih rivala".

Mlada Tara Milutinović, unuka proslavljenog fudbalera i trenera Miloša Milutinovića (1933-2003), tumači ulogu Anči, koja je "simpatična, pristojna devojka nezainteresovana za fudbal, ali, htela-ne htela, biva uključena u to".

 

Foto: Tanjug

Tara Milutinović

 

U seriji se pojavljuju i brojne ličnosti iz sveta fudbala kao što su Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Dragan Stojković, Ivan Golac, Ivan Ćurković, Ljubiša Tumbaković, Miloš Šestić, Dušan Savić, Mitar Mrkela, Gordan Petrić...

 

Foto: Tanjug

Tara Milutinović

 

Seriju prati i pesma čiji crveno-beli deo pevaju Ivana Peters i Milenko Pavlov, a crno-beli Zorana Pavić i Slobodan Ninković, a cela priča nastala u saradnji Telekoma Srbija i kompanije Media advertajzing, već je emitovana na kanalima Arena Sport.

Kako je rečeno, uskoro sledi i emitovanje u Bosni i Hercegovini, a u planu su Crna Gora i Severna Makedonija, a tek posle toga predviđeno je emitovanje u Srbiji na nekom od kanala sa nacionalnom frekvencijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija