• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

12.06.2024

06:40

Na današnji dan: Ljubljana ostala u gorkom sećanju! "Orlovi" za pet minuta prosuli pobedu!

EPA

Fudbal

Na današnji dan: Ljubljana ostala u gorkom sećanju! "Orlovi" za pet minuta prosuli pobedu!

Podeli vest

Na današnji dan, 12. juna. 2022. godine, fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv selekcije Slovenije 2:2, u okviru četvrtog kola Lige nacija, u Ljubljani.

Naši izabranici igrali su dobar napadački fudbal, ali su se iz Slovenije vratili samo sa bodom. Posle fantastičnog prvog poluvremena u kome su dominirali i stekli ogromnu prednost od 2:0, "orlovi" su na startu drugog dela dozvolili domaćinu da se vrati rezultatski u utakmicu i da u samom finišu stigne do remija.

Foto: FSS

Aleksandar Mitrović

Prvu šansu na utakmici propustio je Mitrović u 5. minutu kada je odlično skočio posle centaršuta Tadića iz slobodnog udarca, ali je Oblak lako intervenisao. Bila je to uvertira za vođstvo Srbije koje je već u 8. minutu doneo Andrija Živković.

Samo tri minuta kasnije, Tadić je posle dobre kombinacije sa Živkovićem izmamio nove uzdahe naših navijača, lopta je koji milimetar prohujala iznad mesta gde se spajaju prečka i stativa. Već u 35. minutu kapiten "orlova" je začarao Čerina, a ostatak posla obavio je najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije, te je tako tandem Tadić-Mitrović doneo dva gola prednosti u prvih 45. minuta susreta.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Slovenija je smanjila rezultat preko Gnezde Čerina koji je odlično ispratio akciju Šporara i preciznim udarcem savladao Milinković-Savića. Već u 53. minutu bilo je 2:2, Šeško je prihvatio loptu u našem šesnaestercu, namestio se za šut i još jednom matirao golmana naše reprezentacije.

Foto: FSS

 

Posle šokantnog početka drugog poluvremena, naš nacionalni tim uspeo je da konsoliduje redove i da zapreti u nekoliko navrata. Kostić je dobro ciljao u 66. minutu, ali je Oblak odbranio. Zatim je Mitrović još jednom sjajno skočio na centaršut Tadića, ali pod pritiskom dva slovenačka igrača nije mogao da uputi jači udarac ka golu protivnika. Pokušali su naši momci i u nadoknadi vremena da stignu do sva tri boda, ali je slovenačka odbrana odolela napadima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija