• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

16.08.2024

14:35

Partizan i Vojvodina ništa nisu pomogli! Srpski fudbal na samom dnu u Evropi, koeficijent sve govori!

FK Partizan

Fudbal

Partizan i Vojvodina ništa nisu pomogli! Srpski fudbal na samom dnu u Evropi, koeficijent sve govori!

Podeli vest

Srpski fudbal se suočava sa ozbiljnim izazovima nakon loših rezultata u evropskim takmičenjima ovog leta.

Trenutni bilans srpskih klubova u UEFA kvalifikacijama je skroman: dve pobede, jedan remi i sedam poraza. Ukupno, srpski koeficijent za leto 2024. iznosi samo 0,500 bodova, što je nedovoljno da pomeri Srbiju sa trenutnog poslednjeg mesta na tabeli UEFA nacionalnih koeficijenata.

 

Radnički i Vojvodina doneli su po bod pobedama nad Mornarom i Mariborom, dok je Partizan sa remijem u Švajcarskoj dodao pola boda. Ipak, ova minimalna dobit nije dovoljna da poboljša poziciju Srbije na evropskoj fudbalskoj sceni.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Šefovi srpskih klubova se suočavaju s činjenicom da prolaznost njihovih timova u kvalifikacijama trenutno iznosi 0/5.

 

Pored toga, Srbija se bori sa ozbiljnim konkurentima. Švedski klubovi su ove sezone impresivno prošli kroz kvalifikacije sa svih četiri tima još uvek u igri. Švedska je prikupila 14 koeficijentnih bodova iz 18 mečeva, dok su rezultati srpskih timova u velikom zaostatku sa 16 poraza i samo dva remija.

 

Pored trenutne pozicije na 21. mestu sa 22,275 bodova, Srbija se mora brinuti i o potencijalnom gubitku mesta zbog bliskih konkurenata poput Ukrajine i Hrvatske, koji imaju sličan broj bodova, ali i o pretnji od Mađarske i Švedske koje su već smanjile zaostatak za Srbijom.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Ako Srbija ne poboljša svoje rezultate, može se suočiti s ozbiljnim posledicama, uključujući obavezu da njeni predstavnici igraju od prvog kola kvalifikacija za sve evropske lige.

 

Ova sezona je ključna za srpski fudbal, jer bi pad ispod 33. mesta mogao značiti gubitak mesta u Ligi Evrope. S obzirom na trenutne rezultate, srpski klubovi će morati da preokrenu trend kako bi izbegli dalji pad i osigurali bolju poziciju na evropskoj fudbalskoj mapi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija