• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

08.09.2024

11:52

Iskusni stručnjak hvali "orlove"! Puno nam je srce kako je Srbija igrala, Piksija je meč sa Španijom opravdao!

Starsportphoto

Fudbal

Iskusni stručnjak hvali "orlove"! Puno nam je srce kako je Srbija igrala, Piksija je meč sa Španijom opravdao!

Podeli vest

Čuveni srpski fudbalski trener Milovan Rajevac prokomentarisao je nedavnu utakmicu Srbije protiv Španije, kao i ostanak selektora Dragana Stojkovića Piksija na čelu reprezentacije.

Gostujući u emisiji "Jutro" na TV Prva, Rajevac je govorio o planovima i očekivanjima pred naredni duel Srbije sa Danskom.

Rajevac je pohvalio Srbiju za prikazano srce i borbenost protiv Španaca.

- Dobar utisak, dosta se toga pričalo. Utakmica je gotova i završena, sve se vraća na svoje mesto. Tako je kad su dani FIFA, utakmice dolaze jedna za drugom, moramo da razmišljamo o Danskoj. Španci su ušli prepotentno, ali odlično prvo poluvreme, kada se pokaže takvo srce, rezultat ne može da zaobiđe. Utakmica je za nama, sledeća je već večeras. Publika je "omanula" u prvoj utakmici. Danska je lepa država, biće naših gledalaca. Mislim da neće izostati naš 12. igrač. Hvata nas trema da li ćemo uspeti da ponovimo, ali nadam se da ćemo još da dodamo. Nemate vremena kao trener da napravite neke stvari koje su sada evidentne. Odlično smo se odbranili, ostavili su nam mnogo prostora iza leđa, morali smo to da iskoristimo. Imali smo 2-3 dobre kontre, koje moraju da se iskoriste. Na takvoj utakmici nemate toliko šansi. Vlahović je dosta nedostajao, on je taj strelac, koji kada ostane prostora mnogo zna brzo da uđe i reaguje. Imamo tremu kako će to sve da ispadne. Svaka utakmica donosi nešto sa sobom ili radost ili tugu. Danci su odlična ekipa, mislim da smo od ove zadnje utakmice na EURO videli gde su slabi. Imamo novu ekipu, moramo na srce i htenje. Sigurno će nas napasti, ali to je dobro za nas, navikli smo da se branimo. Za nas je tu šansa za polu-kontru ili kontru. To ne može da se zatvori. Videćemo večeras, srce na teren i to je to - započeo je Rajevac.

O ostanku Dragana Stojkovića na mestu selektora, Rajevac je jasno istakao da su rezultati ključni. 

- To je tema već duže vreme. Mislim da smo zaključili to. Piksi je ostao, ova utakmica ga je opravdala. Svaka sledeća je najvažnija. Samo rezultat ostavlja selektora i trenera ili ga smenjuje. Puno nam je srce kako je Srbija igrala i kako je ostvarila rezultat. Imam malu tremu da ponovimo igru večeras i rezultatski dobro prođemo.

On je takođe naglasio važnost napadačkih opcija, posebno odsustvo Dušana Vlahovića, za kojeg smatra da bi mogao biti ključan faktor u meču protiv Danske.

- Znate kako, vi kad ste trener ili selektor, vi najbolje znate. Probate jednu ili drugu stvar. Vlahović je nedostajao, kao što je Jokić nedostajao na prethodnom turniru, a sada je došao. Treba nam širina u napadu i iskoristimo to. Ja sam dosta takvih utakmica odigrao, naručito sa Ganom. Ne znam igrače ni na terenu, probate jedno ili drugo i prenesete sa treninga na utakmicu. Na njemu je, osetio je dobro. Radi se odbrambeno dobro - zaključio je Rajevac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Kraj svih pregovora! Putin pokreće "Anadir-2" protiv Amerike! Moskva čeka da Zelenski ode u Njujork, naređenje je spremno...
KATASTROFA

Kraj svih pregovora! Putin pokreće "Anadir-2" protiv Amerike! Moskva čeka da Zelenski ode u Njujork, naređenje je spremno...

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sledeće nedelje putuje na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija u Njujork, gde će se sastati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom. Kako se spekuliše, cilj sastanka je dobijanje odobrenja za korišćenje NATO raketa dugog dometa protiv Rusije, što bi moglo dodatno da eskalira sukob i približi svet trećem svetskom ratu.

08.09.2024

10:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija