• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

10.09.2024

06:58

Na današnji dan: Jugoslavija remizirala sa Slovačkom u kvalifikacijama sa SP! (VIDEO)

Printscreen You Tube

Fudbal

Na današnji dan: Jugoslavija remizirala sa Slovačkom u kvalifikacijama sa SP! (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan, 10. septembra 1997. godine, fudbaleri Jugoslavije odigrali su u gostima nerešeno sa Slovačkom (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Gol za "plave" dao je Siniša Mihajlović u 80. minutu, dok je strelac za domaćina bio Jozef Majoraš u 65. minutu.

Utakmica je održana na stadionu u Bratislavi i bila je deo teške borbe za plasman na svetsku smotru. Prvo poluvreme bilo je izuzetno napeto, vodila se velika borba na sredini terena, ali bez ozbiljnijih prilika za postizanje gola.

Jugoslavija je kontrolisala posed lopte, ali se mučila da pronađe način da probije slovačku defanzivnu liniju. Ne može a da se ne pohvali odbrana rivala koja je u prvom delu igre briljirala, iskusni igrači praktično su bili bedem za sve Srbe koji su pokušavali da se probiju ka Molnarevom golu.

Drugo poluvreme donelo je više uzbuđenja. Slovačka je povela u 65. minutu kada je Jozef Majoraš iskoristio grešku u jugoslovenskom zaboru i poslao loptu u mrežu. Njihovo vođstvo je na neki način motivisalo gostujuće fudbalere da se postave ofanzivnije, što su i uradili.

Iako su gubili, "plavi" su nastavili da pritiskaju, a njihova upornost se isplatila u 80. minutu. Proslavljeni as Siniša Mihajlović, poznat po svojoj sposobnosti da postigne golove iz prekida, izveo je slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora. Njegov šut bio je precizan i snažan, što je omogućilo izjednačenje - 1:1. 

U preostalom delu utakmice, obe ekipe su se trudile da dođu do pobedničkog gola, ali su odbrambene linije bile čvrste, a golmani Kralj i Molnar su imali nekoliko dobrih intervencija. Na kraju, rezultat je ostao 1:1, što je značilo da Jugoslavija ostaje u igri za plasman na Svetsko prvenstvo, a revanš na domaćem terenu je rešila u svoju korist rezultatom 2:0.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija