• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

10.09.2024

14:58

UEFA donela odluku! Evropa se vraća u Humsku, ali bez Partizana!

ATA Images

Fudbal

UEFA donela odluku! Evropa se vraća u Humsku, ali bez Partizana!

Podeli vest

Ove jeseni stadion u Humskoj ulici će ipak ugostiti evropski fudbal, ali na nesreću navijača Partizana, domaćin neće biti crno-beli.

Umesto toga, izraelski velikan Makabi iz Tel Aviva, na čijoj klupi sedi bivši igrač i trener Partizana, Žarko Lazetić, odabrao je beogradski stadion kao domaći teren za grupnu fazu Lige Evrope.

Makabi je zbog trenutne bezbednosne situacije u Izraelu bio prinuđen da potraži alternativnu lokaciju, a stadion Partizana pokazao se kao idealno rešenje. Tako će navijači imati priliku da uživaju u vrhunskom evropskom fudbalu, iako bez prisustva publike zbog bezbednosnih protokola.

Foto: Starsportphoto

Stadion Partizana

U grupi sa Makabijem nalaze se portugalski Porto, španski Real Sosjedad, danski Mitjland i letonski RFS, što garantuje atraktivne utakmice na stadionu Partizana. Nažalost, to će se odvijati bez crno-belih, koji su eliminisani u kvalifikacijama za tri evropska takmičenja.

Odluka o korišćenju stadiona Partizana kao domaćeg terena za Makabi usledila je nakon što su se izraelski klubovi suočili sa poteškoćama u pronalaženju adekvatnih uslova za organizaciju mečeva. Pored toga, TSC Arena u Bačkoj Topoli, koja je bila razmatrana, nije zadovoljila standarde UEFA za grupnu fazu Lige Evrope. Tako je Lazetić, koji je dobro upoznat sa stadionom u Humskoj, predložio ovo rešenje.

Foto: profimedia

Žarko Lazetić

Bez obzira na teške okolnosti, ljubitelji fudbala će ipak imati priliku da prate evropske utakmice u Beogradu, iako bez prisustva publike zbog političke situacije na Bliskom Istoku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija