• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2024

19:14

Šok u Hrvatskoj! Preminuo legendarni golman Hajduka! Zbog Arkana morao da beži iz Grčke!

Shutterstock

Fudbal

Šok u Hrvatskoj! Preminuo legendarni golman Hajduka! Zbog Arkana morao da beži iz Grčke!

Podeli vest

Tužna vest potresla je Hajduk i hrvatski fudbal. Legendarni hrvatski golman Tonči Gabrić preminuo je u 63. godini života.

Tužna vest potresla je hrvatski fudbal i klub Hajduk, pošto je objavljeno da je legendarni hrvatski golman Tonči Gabrić preminuo je u 63. godini života.

U splitskom klubu igrao je u tri navrata i bio je ključni šraf na putu do četvrtfinala Lige šampiona 1995. godine. 

Karijeru je započeo u RNK Splitu, a kasnije je branio za Čelik, Hajduk, Pazinku, PAOK i Rijeku. Od 1994. do 1999. bio je drugi golman reprezentacije Hrvatske iza Dražena Ladića, a u istoj je imao devet nastupa. 

Dugo je radio kao trener golmana, između ostalog i u Hajduku i u reprezentaciji Zambije sa Aljošom Asanovićem.

 

 

Karijeru je završio 1999, a na golu Hajduka nasledio ga je Stipe Pletikosa. Gabrić je imao 144 zvanična nastupa za Hajduk, a debitovao je u Mostaru protiv Veleža 22.11.1987. 

U jednom od poslednjih intervjua, Tonči Gabrić je za "Večernji list" govorio o periodu koji je proveo u Solunu, u dresu PAOK-a, istakavši da ga tamošnji navijači nisu hteli u ekipi za vreme rata u Jugoslaviji.

- Mogao bih sada da vam pripovedam sat vremena. Jedna od tih priča je i ona kada su mi 1993. godine na automobilu splitskih registarskih oznaka ostavili pretnju. Jedno jutro mi je na parkingu, na prednjem staklu, osvanuo poster hrvatske reprezentacije u kojoj sam i ja bio, na kojem je na mojoj glavi bila rupa i strelica, uz pretnju: "Ustašo, ovako ćeš završiti...' U to doba Arkan je slao svoje vojnike na odmor u taj deo Grčke. Taj incident bio je jedan od razloga zbog kojih sam otišao iz Grčke - ispričao je Gabrić za "Večernji".

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set